18

КОС

преди 4 години

има срок валидност НЕ може 30 дни да ме карат по рано СЪД за лъжците измамници

17

Нормален

преди 4 години

30 преди или 30 след ? Няма статия без грешки в тази 'медия'

16

tocila

преди 4 години

До ФинансистНе МВР-то се объркало, а този който е написал тази статия...

15

х

преди 4 години

Какво дране, кви 5 лева. Естествено, че трябва да се подновят. Искате цял живот със снимката от бала ли да стоите. Веднъж на 10 години да дадете 18 лв. голям разход, ужас. Снощи метнахте 50 лева в кръчмата за ментак ракия и развалено ядене.

14

Финансист

преди 4 години

Тези от МВР-тата са се объркали тотално. Тридесет дни преди или след изтичането на валидността на личните карти трябва да се издават нови ? Според призовкарите, личните карти били на държавата. Щоме е така, нека държавата да плаща за издаването им, а не хората. Много поздрави на държавните служители и работещите в системите на Министерския съвет, Националната агенция по приходите, МВР-тата и останалите държавни институции.

13

Анонимен

преди 4 години

Гербаджийска хранилка.Една от безкрайните хранилки на Бою Тиквуня.Глоби ,такси ,винетки ,тол-такси ,сини зони ,тройни данъци застраховки и осигуровки ,всевъзможни налози и ... празни приказки и хвалби за виртуалния ни растеж.Тази страна вече не става за живеене.

12

Анонимен

преди 4 години

Вече може да плащате на гишето има терминали, нищо че ви пращат в.банката да плащате.

11

Анонимен

преди 4 години

Научете се да давате комплексна информация. Личната карта при навършване на 14 г. се издава безплатно, независимо от поръчката. Ако детето живее в чужбина се гледа датата на влизане и не подлежи на глоба ако е закъсняло.

10

Анонимен

преди 4 години

Принципно е погрешно да се ходи по-рано за смяната на личните документи и би трябвало да се чака до последно. Защо да се скъсява срока им и да се пълни касичката на мафията по-често от неизбежното?!

9

Анонимен

преди 4 години

Всъщност за българските граждани в чужбина извън ЕС, глобата е двойна или тройна - лична карта, паспорт и евентуално шофьорска книжка. Така МВР може и 1 милиард лева от глоби да съберат. Държава на глоби, такси и данъци. Само от това разбира ГЕРБ.

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен номер 3Напълно си прав. И всичко това минава под шапката - "Личните документи са държавна собственост". Еми давайте ги безплатно тогава. Скъпичък идва този "наем".

7

Анонимен

преди 4 години

Между 2,5 и 3 милиона български граждани са в чужбина и като ги глобят, ето ти едни 150-450 милиона лева за МВР за нищоправенето им.

6

Жо

преди 4 години

В МОМЕНТА няма никакви опашки на гишетата за документи, но ще има.Българинът винаги чака последния момент.

5

БАЙ Х*О*Й*

преди 4 години

Нещо не разбрах : крайният срок е тридесет дни СЛЕД датата на изтичане така ли ! Тогава двадесет дни след датата валиден ли е щом срока е спазен ! И ако не е валиден то защо е този срок !

4

popa ot razgrad

преди 4 години

в заглавието пише едно, а в статията друго...кое е вярно?

3

Анонимен

преди 4 години

Важното е да има дране на кожи. На всеки 5г. нови лични карти, нови паспорти, нови шофьорски книжки, нови номера документи или талони на колите, нови касови апарати........и на всяко гише ти казват дай пари.

2

Анонимен

преди 4 години

"Задължително"; " Глоби"Ами то КОМУНИЗЪМ никога не си тръгвал от тази територия. Ами какво ще стане ако НЕ СИ ПОДНОВЯТ ДОКУМЕНТИТЕ 2 МИЛИОНА ГРАЖДАНИ ВЕЧЕ ПРИДОБИЛИ ДРУГИ ГРАЖДАСТВА НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ, ЗАЩОТО ИСКАТ ТЕХНИТЕ ЗАКОНИ.ЦИРКА Е ПЪЛЕН!!!!

1

Иван

преди 4 години

това явно иска да облекчи проблемите с предстоящата криза при издаване на лични документи...