38

шоп

преди 4 години

До ДругИталианската забраниха да е на сгънат лист хартия вече, но никой не те принуждава да я сменяш докато е валидна.

37

Анонимен

преди 4 години

"Народ БЕЗ лични карти, НАП не могат да му източат данните и да глобавя"Из "мъдростите" на една "нормална държава"

36

Анонимен

преди 4 години

Пак заплахи за народа.Гражданите да си плащат глобите!С лична карта, чип и книжкисе маркират всички мишки.Чрез маркирането значиставаш за властта прозрачен,Колкото си по стресиранти си кротък и дресиран.Няма мърдане, до гроба,ха си мръднал, следва глоба.Сега в нашата страна има около 3500 вида глоби.

35

Анонимен

преди 4 години

значи - сега на опашка. за карта без чип........и през октомври - отново,за карта с чип. иначе - и сега и после глобааааа.

34

Анонимен

преди 4 години

Издаване на нови лични документи преди изтичането на валидността на текущите документи става само по желание на лицето, а по принцип заявление за нови лични документи се подава след изтичането на валидността на документите, но до 30 дни след това.

33

Condios

преди 4 години

This does not apply to foreigners.You may apply max. 2 weeks before expiration of old papers, according to the same ministry regulations.

32

Анонимен

преди 4 години

аидее пак почнаха да плашат що не казахте поне един път нещо добро натози народ да не се притесняват за утрешният ден че са взети безкруполни мерки и няма да се допуска насилие че от утре правителството е взело решение да се увеличат заплати и пенсии напротив всеки ден заплахи за големи глоби ,поредно увеличение на стоки и гордоста на това правителство че поне в класацията един път да сме първи номер едно сме по смъртност и тежки заболявания

31

theere

преди 4 години

Как може статия, посветена на нещо толкова конкретно, да не успява да ме информира? Исках да разбера дали трябва да си пусна заявлението по-рано, колко по-рано, има ли толеранс за забавяне, колко е времето за издаване на новата карта и т.н. Статията един път казва, че трябва да си пусна заявлението 30 дена преди изтичането, а друг път казва, че имам 30 дена срок след изтичането. Четете ли изобщо статиите преди да ги пуснете? И каква полза от статия, която не информира хората, а ги обърква?

30

Анонимен

преди 4 години

От тези 2-3 милиона българи в чужбина, повечето имат и друго гражданство, т.е. и други лични документи и на повече от половината от тях българските лични документи са изтекли един бог знае кога.

29

До 29

преди 4 години

Прав си, скоро не съм преглеждала АПК, беше година и три месеца преди време, сега не знам колко е. Но помисли в това време ако си без лична карта, която ти се иска къде ли не. Най-малкото при една проверка от МВР актът ти е гарантиран. Може да помогне ако си извън БГ и там имаш да кажем задграничен документ или друг някакъв.

28

АнонимеН

преди 4 години

30 ДНИ СЛЕД Е, ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРЕМЕТНАТ СЪС ЗАГЛАВИЕТО!!ГЛОБА ЗА ИЗТЕКЛА КАРТА ИМА МИСЛЯ ДО 1 ИЛИ 2 ГОДИНИ СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА СРОКА НА ДОКУМЕНТА! ПОСЛЕ ГЛОБА НЯМА ВЕРОЯТНО ОТПАДАШЕ ПО ДАВНОСТ ВЕЧЕ НЕ ПОМНЯ!

27

Друг

преди 4 години

Гръцка лична карта-синьо листче , който е грамотен си пише там данните , ако не намира някой или кмета, лепи се снимка, в книжарница се ламинира или у дома и готовоИталианска- сгънат лист..там е по строго!! На машина написно..снимката с два телбода- ( рибарският наш билет е супер защитен в сравнение с нея) Гръцки талон на кола - става и на лист хартия а4..пишат нещо..мърлявят..той кой им го разбира де- на гръцки. И така си пътуват..

26

До 26

преди 4 години

Нямаш ли банкова карта.

25

Ельоменат

преди 4 години

Наскоро си взех златния талон от кат. 4 лева струва , а 3 лева ти вземат от банката за превод. Seems legit

24

Избирател

преди 4 години

МВР-тата и държавата, управлявана от Методиев, отново са фалирали. Чудят се как да вземат пари от хората. То не бяха глоби, санкции, лъжливи информации и какво ли още не. Два пъти си подава оставките, защото не може да управлява България. Тези от парламента, които не знаят какво е отпуск, а излизат във ваканции, го избраха за министър председател отново.

23

Друг

преди 4 години

Гърците с една лична карта сацял живот. Снимка върху лист- по небрежно от картаза пътуване. Питам Йорго, що не ги сменяте ( карти, номерана коли) той казва , че държавата иска аз да имам..платил съм веднъж ( 5-6 евро)...като иска тя нека издава...Тях никаква европа не ги зори за " тафтотитата или..деватириото)

22

Законът

преди 4 години

Закон за българските лични документиЧлен 31, алинея (2)(2) В случаите, когато личната карта е с изтекъл срок, повредена, унищожена, изгубена или открадната, лицето е длъжно в срок до 30 дни да подаде заявление за издаване на нова лична карта.* Казано по друг начин почти два месеца може да си със изтекла лична карта без да те глобяват за това.

21

някой

преди 4 години

До: номер 14 (Финансист)Не са се объркали тотално. Срокът за изпълнение на обикновена поръчка е 1 месец.Затова няма полза да се правите на много хитри и умни, а овреме да се задействате за да си получите новите документи в законния срок. Имаше един много готин епизод от филма "Бай ***" с покойния Калоянчев.Малко е нецензурно, затова няма да го цитирам но можете да го намерите в интернет - когато се вози във влака с билет втора класа, той като по-хитър минава в първа.

20

Rockmusicbox caster

преди 4 години

1. 30 дни преди изтичането трябва да се подмени.2. 30 дни след датата на изтичане на валидността на документа.Понякога се чувствам като странник в земя позната.

19

ss do 19

преди 4 години

КОС и като отидеш със изтекла лична карта кат ти напишат акта за невалиден документ ходи ги плаши със СЪД ! Хората са ви го казали правилно ! Ако отидеш последния ден преди да ти изтече документа ще трябва да пускаш експресна защото ако ти направят проверка някъде ке ти пишат и един акт :) а глобите влизат в държавата не в мвр :) ся тез дето си ги избирате за по 50лв ще си ги вземат двойно !