49

камион

преди 4 години

Проблема не е в тола по принцип. Проблема е в обхвата и цената.процента на таксуваните пътища спрямо всички пътища може да е малък, но това са почти 100 процента от пътищата по които се движат камионите.Един камион за да е горе долу рентабилен минава средно около 9000 км по 25 ст. са 2250лв.НА МЕСЕЦ... ОТ 134лв. нека станат 300лв.. другата година 400 . данъците станаха по 2000 лв застраховката по 4000 . Истината е Бойко вече изпълзя на челото

48

Анонимен

преди 4 години

Тол и ***, къде са приликите и разликите? 😀

47

Анонимен

преди 4 години

очакваните от Министерството на финансите 800 милиона лева на година от тол системата ще доведат до инфлация и обедняване на българските граждани, защото именно те ще трябва да ги платят.

46

сак

преди 4 години

При 8 часа на ден, на несец се работи 176 часа, при 9 часа - 198 часа.Тоест 12.5% повече часове.Няма лошо, ако и заплатата се вдигне с толкова плюс индексацията от инфлацията.Ако ли не, някой пак търси под вола теле.

45

Анонимен

преди 4 години

Време е да си ходят. Някой към цсз.

44

Анонимен

преди 4 години

"Не ни харесва обхвата на ТОЛ системата"?! Ха-ха! И на мен не ми харесва да финансирам подръжката на пътищата разрушавани от камиони и автобуси. Навсякъде за ползване на магистрала се плаща. Тези си джиткат с евтини винетки. Кой са тези пътища без асфалт, за които ще се плаща ТОЛ такса? Гледах картата на ТОЛ системата. Какво не им харесва? И кой ги пита! Блокирането на магистрали и първокласни пътища да се обявява за тероризъм и да се конфискуват МПС-тата.

43

Анонимен

преди 4 години

"Промяна в Кодекса на труда за увеличаване на извънредното работно време, която ще даде възможност на бизнеса да въведе напълно законно 9-часов работен ден, обсъжда работна група между правителството, синдикатите и работодателите, разкри......"

42

Анонимен

преди 4 години

Дрветчасовивт рабоъен ден е всъщност 12 часа на крак. Човек не р чиле да преФТукнр пт/до раб. си място. Сутрин: тоалет, закуска, пътуване, еисене по спирки, смяна возила. А като вали дъжд?Значи, ксто *** никва закуска, децата дами да се оправят, театър и др. култури въобще ще ги отпишем, дори персшнята ще пускаме по-рядко и ще вечеряме на две на три, че то нощта е УЖ време за сън. Чудно тия, дето се скъсват да мислят за фоброто на хората, как ги лови сън!!!! А психопроблемите са на 6.

41

Анонимен

преди 4 години

Ето така турците превзели България,когато нападнали едните ,другите си казали "нас не ни засяга ще си траем", и сега така какво ни пука ,че някой иска пари от тираджиите нас не ни засяга ,само че този НЯКОЙ един ден ще поиска и от нас

40

сакмайдик

преди 4 години

Значи същата заплата, ама за 9 часа, вместо 8 ? И един час почивка ? Кое свиние го измисли това ?Тол система плюс винетка ли ще е ? Или само тол система ? Иначе ще е двойно таксуване.1000лв ще е за автобусите за месец.Ама автобуса има 55 места, с един билет до пловдив-софия на месец, ще си избиват тола.Малко е, ама кво реване ще има сега.Сега, ква ми гаранцията, че фирмата за тола ЩЕ поддържа пътищата? Тя е мизерна софтуерна фирма дето 1 година не може да се оправи тук, не е строителна фирма

39

БДЖ София

преди 4 години

Българетата прости еййй прочетете едно немско,френско и т.н.,как се изгражда една транспортна система от по умните,с години тук се тресат с черни курсове на таксита,автобуси кошници сива икономика .Бай *** хитрец ,тарикат.Все умници и накрая последни ,като погледнеш Парламента и разбираш какви хора са на власт ВЗЕМЕТЕ ОГЛЕДАЛО и се огледайте.

38

Анонимен

преди 4 години

Парите от ТОЛ таксата няма да отидат само за пътищата! КАто се сетя сега че преди години казваха да въведат винет системата за да има пари за пътищата еми ето въведоха я ,но нито пътища направиха нито парите им стигнаха ,сега пак пискат че няма ,трябвало сега път ТОЛ такса . Мафията начело на държавата

37

човек

преди 4 години

До: номер 35 (и номер 3)Постарах се да ви прочета цялата кореспонденция и ето до какъв извод стигнах:Може и да не си олигарх. Ама си платен ***. Или нещо подобно.Ти ако си лекар ще използваш служебна или лична кола а не междуградски автобус, още по-малко междуселски.И без това автобусите между селата пътуват един път седмично на високосна година!А пък лекарите не са бедни нали така?Изобщо не ти се връзват коментарите с реалността, така го виждам аз...

36

човек

преди 4 години

До: номер 32Това пък откъде ти дойде? Девет часов работен ден???Ако е виц, да знаеш, не е смешен.Бизнесът във Финландия смята, че е достатъчен 6 часов работен ден на 4 дневна работна седмица.Дори на мен това ми се вижда крайно, хайде, можем да издържим само по 6 часа да работим. Ако не пием кафе по цял ден и се хванем здраво ще свършим същата работа която и за 8 часа. Ама 4 дена - малко ми се вижда.Иначе - приветствам! Хората трябва да имат повече време за почивка!!!И стига с тия вицове!

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 14Никакъв олигарх не съм.Само се чудя защо отново РАБОТНИЦИТЕ се оказват някаква привилегирована класа!Ако лекар или учител живее в града, но работи в някое от околните села, той не е ли трудещ се? Не се ли бори за хляба си? Неговият труд не е ли ценен, не разчитат ли на него?Когато някой започне да изтъква РАБОТНИЦИТЕ, ми призлява, защото помня периода, в който правилото беше "Колкото по-интелигентен, толкова по-неблагонадежден, мачкай го с всички сили". Е, аман!

34

Учуден

преди 4 години

Е, и що?

33

42106

преди 4 години

Ей нещастници, 2 милиона българи умират от глад с 300 лв пенсия, от които 100 за лекарства и 200 за сметки!Марш в затвора, където ви е мястото прсестъпници!

32

Анонимен

преди 4 години

Я, напишете приеха ли 9- часовия работен ден!Много се смълчаха журналята.

31

ddd

преди 4 години

Хайде край на мафиотската диктатура!Оставка на цялото правителствО!

30

Анонимен

преди 4 години

Браво, това е едно добро начало.