19

Анонимен

преди 4 години

Компетентни ли са въобще повечето български специалисти в България?????????? Лицето на държавата (БКП) подсказва за компетентността!

18

Анонимен

преди 4 години

От 24 починали 19 са били на възраст от 78 до 99 години, приети в тежко състояние, някои от тях - бездомници, прибрани от улицата, с патологично неглижиране на здравното им състояние в продължение на десетилетия.Какво може да се очаква като прогноза за състоянието на такива хора? Въпреки че това е социален дом - не клиника и не хоспис, хората осигуряват денонощна здравна грижа за хората. Критикарите и хейтъртие с лопата да ги ринеш, и дори не подозират какво означава денонощната грижа за 57!

17

анонимен

преди 4 години

Като имат притеснения и не им харесва да си ги гледат сами в домовете си а има и частни домове но струват пари.На истина им е тежко когато някой си отиде подител но няма вечни а и за тях е по добре заспи и край не да се мъчи и да е в тежест на другите.

16

Митев

преди 4 години

До Край Защото тя продава. Токива *** като Хекимян и Ко , които разбират от всичко и търсят само сензация. Като гледах интервюто му с двамата директори на болници по повод починалото дете и се отвратих. Вече като го мярна и сменям канала. Застанали ДВАМА професори да му обясняват, а той, пешлемето, дето не им е нито на образованието, нито на годините, се държи като махленско гаменче- прекъсва, не изслушва... Явно първите му седем години хич ги няма. МНОГО СА ТАКИВА1

15

Щерю

преди 4 години

До КрайДържавата е закъсала за пари и умишлено създава ситуации за усвояването на милиони - я, чрез копаене на пръст за язовири (като с Перник), я за обновяването на домове за психично болни. Схеми за много пари, в която хорицата са жертвени пешки на Мафията...

14

Край

преди 4 години

Никога няма да разбера защо се дава трибуна на агресивната нахална тъпотата, а не на кроткия глас на разума.

13

Не съм лекар

преди 4 години

Написах, че може би в някои от случаите не става въпрос само за старческа деменция, а и за някакво психично разстройство от друг тип.Имам предвид съпругата от семейство, познати на родителите ми. Жената беше смайващо злобна. Не познавам друг човек, който да е така последователен в омразата си към почти всички, без да са му дали повод и така стриктно да се опитва да нарани или ощети всекиго. Това е патология, според мен.Беше на 69 г., когато се заговори, че май развива деменция и я дадоха в дом

12

Бог да ги прости

преди 4 години

Винаги на близките им е мъчно за починал роднина, дори и да е бил с деменция.Животът е такъв, че се налага да има такива социални домове. Ако всички в семейството работят, няма кой постоянно да наглежда дементния човек. Не всяко семейство може да си позволи да плаща на болногледач. Затова е редно служителите в такива домове стриктно да изпълняват задълженията си. Пациентите не могат да отговарят за себе си.Дори не знам дали в някои случаи не става въпрос и за някакъв психиатричен проблем.

11

защо

преди 4 години

"макар доброто отношение на персолнала и хигиената, която се поддържа в дома, има притеснения относно компетентността на служителите."За каква компетентност говорите дами и господа? Назначени лекари и малки болници във всеки дом? Защото лекар каза, че в съществуващите не ги искат. Или да усвоим още едни пари?

10

Анонимен

преди 4 години

При соца в такива домове бяха хората с тежки увреждания, и децата дори. Близките ходеха на работа. Сега медиите само такива болни ни навират в новините. То не им стигат 930 лв, програми Асистенти за незавусим живот, то пакети с помощи, 470 лв. помощ за отопление. Кога медиите ще покажат работещ здрав човек, който получава заплата по-малка от всичките помощи на куп на тези "онеправдани" болни.

9

Анонимен

преди 4 години

Оставете хората на мира. От клипчето се вижда, че условията не са лоши, а това че служителите не са компетентни е търсене под вола теле от заплатаджиите в София. Хората с такива заболявания просто си доизживяват живота, едва ли някой очаква да бъдат столетници.

8

Ц..... ин

преди 4 години

Истината е, че държава няма. Има някаква администрация, до голяма степен крадлива, обслужваща, така наречения,, елит,,, а всъщност клептокрация.

7

Анонимен

преди 4 години

На минимална заплата компетентни ли ще са?!? Служители в старчески дом в някакво село в провинцията, колко да им се плаща та да са компетентни. Никъде не останаха компетентни хора заради ниското заплащане, защо пък точно в това балканско село ще търсим компетентни хора на МРЗ.

6

Анонимен

преди 4 години

До АнтонЯ разкажи, как по времето на СОЦА се грижеха на хората с деменция и психични отклонения! Къде бяха настанени тези хора, защото всички млади бяха целодневно на работа?Ще ти помогна- нямаше хосписи и други подобни глезотии. Всички хора с психични и други мозъчни отклонения и заболявания бяха затваряни в лудници, където ги третираха с химикали като животни. За тях не се споменаваше никъде в медиите. За света и пред народа на България трябваше да се внушава, че при СОЦА няма такива болни.

5

Антон

преди 4 години

Всеки такъв дом и хоспис в Българя са именно това - начин да се отървем от нашите близки, когато вече е много трудно. Може да звучи гадно, но е точно това. До там ни докараха всички тези години псевдо демокрация. Така че, не очаквате нещо друго - това са си лагери на смъртта и проблема не са служителите...

4

за сведение

преди 4 години

С тези заболявания - просто започват да забравят- и стоят пред храната и не чустват необходимост да ядат.Познавам един случай на една българка , която се грижеше за една германка, голям зор да я накара да яде, пратиха я в дом и след 2 седмици германката беше в спешното на системи, защото в старческия дом на 20 човека имат две болно-гледачки , които само сервират и отсервират, който не е ял си е негов проблем.

3

Митев

преди 4 години

Като са "некомпетентни" да си е гледал сам баща си! Щом е по-компетентен. Значи така: Пратил баща си при некомпетентните да се занимават с него и го е махнал от главата си да не му пречи и после-недоволен. Аланкоолу, защо не си взе бащата обратно? Народът казва : "Хем нaсран, хем голям"! При деменция се наблюдава силна исхемия на мозъка. Вероятността за изхемичен или хеморагичен инсулт е голяма и те почти винаги са фатални! Сложете и преклонната възраст и не се чудете защо се починали.

2

fact

преди 4 години

муахахахахахахахахахахахаха!Властта си въобразява, че ше си намери компетентни? Вче нема хора за каквато и да е работа. Само далавери, кражби и смърт.

1

баба мара

преди 4 години

каква компетентност всички гледат на дома като на супермаркет и държавнахранилка