5

J

преди 4 години

***! Вие двечките виждали ли сте малко дете в тялото на възрастен? Къде ще намерите персонал, за толкова много хора? Ей, много пари за взимане има в този ЗСУ, много! Как все го пробутвате когато ви е удобно. Спрете се бе!

4

"По-думите й в

преди 4 години

домове от такъв тип постъпват хора,които са в много тежко състояние и обикновенно над 80 години".Благодарение на социалната "загриженост,съчувствие и състрадание" на Дияна Ковачева и Деница Сачва,тия хора ще доживяват до 180 години и ще умират,като млади,умни и красиви?!?Тия двете,хал хабер си нямат,независимо от постовете,които заемат,какво значи гледането,обгрижването и обслужването на стар,възрастен и болен човек,че понякога гледачът може да си отиде от този свят преди гледаният?!?

3

Анонимен

преди 4 години

Г-жо Ковачева, г-жо Дачева, Не пипайте специализираните домове. 50% от пациентите са агресивни, а 25-30% са опасно агресивни. Хората не са виновни за заболяването си, но това не променя ситуацията. Ще налеете милиони, които няма да променят нищо. Помогнете с персонал и възнаграждението му, защото работата е изключително тежка - физически и психически.

2

Анонимен

преди 4 години

Хората с деменция са неконтролируеми,забравят,някой път са агресивни,нямат хигиенни навици,напикават се и се изхождат но не в тоалетната,опасни са когато боравят с ел.уреди,нямат задръжки в комуникацията.

1

Анонимен

преди 4 години

Хубаво е госпожа министърката, преди да дава каквито и да са препоръки, да поживее с човек с деменция поне по 5-6 часа дневно в едно жилище в продължение на месец, за да усети каква е спецификата. Изказването, ако не е от наивност и неподготвеност, е правилно да бъде финансово подплатено. Защото за домове от семеен тип ще са нужни специализирани кадри поне 5 пъти повече.