49

Анонимен

преди 4 години

Туй ДКВР не ли ги обединява що кат ресурси,що регулиране,а ВиК са с високо ниво на регистрации от ранга на АД,ЕАД,ЕАОД в държавната съдебна институция и стопански банкови сметкик,че численето им към министерства,а те са няколко,че още водата е как конституционно право с задължително вписаване,що слънце,въздух и др,че указ с указания за цена на водата с уеднаквяване как за държавно обединение с цени за разходи с цел снижение на себестойноста на СМР с качество,понижение цени на дребно за продукта.

48

Анонимен

преди 4 години

До РадославВ родното ми село подмениха тръбите!В Монтана чак сега ГЕРБ имат участие.Когато Живко направи водния цикъл бяха на нож!Та остави това със"свои хора".Като не може или не иска да поддържа,продава панела минимум за 40хил.евро и си купува на село къща за 5хил.лв.За 25хил.лв.я прави автономна и му остават над 40хил.лева!С пушка ли, с пистолет ли го държат в панела?Мин.пенсия, сам, ама в тристаен!Е?Аз да плащам?Аз си имам родители.Те са моя грижа на село.Не на държавата.Не Ваша.

47

Радослав

преди 4 години

До 45търси решение!Такава е и ситуацията с Перник и редица други градове.Такава е и ситуацията с историческите обекти, такава ще е и ситуацията с панелните блокове!Защото държавата не си върши работата (да управлява масата).Ти сам си го изпитал както казваш, съседите ти сте им говорили, че ще има проблем, но те си пасуват и накрая аварията струва в пъти повече и има много повече щети, но има авария която не винаги може да се ремонтира.Тук вече влиза държавата,да ги задължи навреме да ремонтират

46

Радослав

преди 4 години

До 45Затова и ти казвам, че е редно държавата да се намеси със закон и институции които да задължат собствениците да се погрижат за собственоста си, защото панелите ще станат като историческите обекти, с по 100 собственика които масово пасуват и накрая ще се съборят от самосебе си. Тоя цирк го гледаме вече колко години, но защо трябва да се чака да се срути някои блок с 1000 човека в него за да се задвижи държавния апарат? Това е проблема, че първо трябва да стане мазало, за да почне да се

45

Радослав

преди 4 години

До 45ВИК са държавни (общински), това с европроектите го остави, защото те се раздават на наши хора! ВИК са длъжни с парите които събират от всички абонати да подменят мрежата, но нищо не се прави, раздават се едни големи бонуси и до там! В Русе има блокове които потъват именно заради спукани и неглижирани тръби на ВИК, даже по новините ги даваха. Както и ти сам каза, чака се да стане авария и тогава се хващате да правите, ама ако аварията е да се срути блока, вече няма да има какво да се прави

44

Анонимен

преди 4 години

До РадославОтново ти напомням.Общините на Враца, Монтана и други градове.Не само с кметове от ГЕРБ ползваха европари и си подмениха водопреносната мрежа.Дори в моето село, управлявано от патреоти подмениха тръбите.Затова държавата не трябва да помага на никой.Защото ражда безхаберие.И в нашия блок някои не иска ремонта,докато ситуациата не стана аварийна и естествено ни излезе по-скъпо.Иначе си пушат цигарите и не спират тарарайките.Но друг да палща.

43

Анонимен

преди 4 години

До РадославПокажи ми един блок, който потъва заради авария на водопроводна мрежа. При нас проблема бе в некачествно построяване на отходния канал. В нашата част. Не в частта на ВиК. В София водоподаването е дадено на концесия на частна фирма. Тя има задължение за подмяна на водопроводната мрежа останала от соца, без карти и документация. И виждаме от репортажите за помоща която оказва на Перник, че има техника и специалисти. За разлика от общинското дружество на голям град като Перник.

42

Анонимен

преди 4 години

Перничани що си траете бе, онзи банкя..нския дойде в ранни зори. повъртя се около едно смешно багерче, изръси две простот..ии и си замина, що не го пресрещнахте с винкела бе?

41

Анонимен

преди 4 години

Действаме по пожарникарски, без да подценяваме професията на пожарникаря .

40

Радослав

преди 4 години

До 38А блоковете които потъват заради аварий на ВИК? При тях на кого е вината? Няма как винаги да мислим само за нас си, има и други хора в тази държава, но е редно държавата да мисли превантивно за нещата, а не чак когато вече ситуацията е извън контрол и всичко вече е сринато със земята! Защото ситуацията в Перник е точно такава! Десетки години въпроса е бил неглижиран и сега когато вече каруцата се обърна почнахме да се вайкаме какво да правим! Същото ще стане и с панелните блокове!

39

Радослав

преди 4 години

До 38нямат тези права. Аз не живея в такъв блок, никога и не бих, но има хора които нямат избор и живеят там. Би ли ни казал по какъв законов начим може блока да задължи лице Х да направи ремонт на жилището си? Защото лепенето на стиропор не е саниране! Тези блокове имат нужда да се разкъртят всички връзки между панелите и да се проверят! Да не говорим, че има държавна институция която уж се занимава с обследването на блоковете и тя може да каже какво точно трябва да се направи за даден блок!

38

Радослав

преди 4 години

До 38Принципно си прав, дефакто в един блок от 10 етажа винаги ще има някои да се прави на важен и да блокира цялото начинание. Затова е най добре да живееш в къща където всичко да си зависи от теб. За панелите е редно държавата да се намеси и да задължи хората да направят необходимото, но на никои не му дреме и когато започнат да падат тия блокове ще нададем рев до небесата! Държавата е тази която може да задължи лице Х да направи дадено действие чрез закони и други мерки, гражданите нямат

37

Анонимен

преди 4 години

До РадославРадославчо. Панелките си имат собственици. Държавата не е собственик на панелките. Отговорност и грижа за панелките е на собствениците. Тези дето живеят в къщи или на село, не е справедливо да плащат чрез данъците подръжката на панелките. Та стига с това "държавата". Съберете се етажната собственост. И си организирайте санирането. И си го платете. Панела е Ваш! Не е мой! Асансьор, ел., парно, водна, отходна, осветителна и други инсталации са на собствениците. Не наши, на държавата.

36

Радослав

преди 4 години

Държавата е неспособна да се справи с ремонта на тръбите, представете си след 10 години като започнат да се срутват панелките какво ще настане? Такава престъпна некадърност няма дори в Мали! Тези тръби не са за подмяна от вчера или днес! Просто на ВИК понеже са държавни и общински предприятия им е по далавера да оставят тръбите пред разпад, за да се пишат извънредни ремонти и всички да си гушкат големите заплатки, а това, че траповете им стоят с месеци разкопани на никои не му пречи!

35

бивш студент

преди 4 години

Ако всички се къпеха само в неделя това нямаше да се случи! Ей, съсипахме я тая държава!

34

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34А кой е виновен умнико? Живял съм в Монтана и Враца 80-те години. Да видиш какво е режим на водата години наред! И то в години с нормални валежи. 70-80%загуби на вода!!!Тогава империалистите ли бяха виновни? Повсеместно некачествено и незаконно строителство. И никаква поддръжка след това. А преизпълнявахме петилетните планове. Само дето магазините бяха празни.

33

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 32От кога управляват "лавкаджии"? Проблема е от преду 35години. Още когато е строена системата. Вчера в репоратжа един от квартала с ешерихия коли. "Ама в блока се повредили отходните тръби. Ами в блока те са етажна собственост другарю! В нашия вход си ги сменихме преди години. С наши пари, защото са наша собственост! На социалистическия човек някой друг да му избърше дупето.

32

Анонимен

преди 4 години

Още месец, значи до месец или трябва да напълнят язовира или да построят нова водопроводна система, и след месец Тиквата ще излезе и ще каже че комунистите са виновни.

31

Анонимен

преди 4 години

До омерзенАз съм да Ви оставим в Перник сами да се оправяте, щом сте толкова отворени. Други градове отдавна си оправиха водпреносната мрежа. Кметовете на някой от тях не бяха от ГЕРБ. За собствената простотия, друг е виновен. Нали искате самооуправление? Дори нямат карта на водопреносната мрежа. По соца така се строеше. Незаконно и безхаберно. Нали бе "народна власт". На простия народ. А, си кадърен, знаещ и отговорен, мачкане и в ъгъла. Снишаване. Сега цяла България ще им оправя безхаберието.

30

Анонимен

преди 4 години

Ами когато управляват "лавкаджии" вие какво очаквате.