160

Анонимен

преди 4 години

Чудо Велико! Да не сте на 10 че още ядете шоколади и бонбонки.

159

Анонимен

преди 4 години

До бай ПешоКакви "окупирани от западните страни държави бре"? Половината Латинска Америка е почервеняла и открай време е така, а Виетнам (втория по големина производите в света) ни бяха първи дружки, даже си внасяхме работници оттам. Шоколада е бил "истински" ама само на картинките. Имаше един фин-млечен шоколад и това беше. Останалото бяха сурогати. Сегашния е в хиляди степени по-истински (но тоя дето струва пари, а не руските, български и турски ***)

158

88762

преди 4 години

До 146 Факт: и какви доказателства имате за шоколадите Бенямин?

157

бай Пешо

преди 4 години

До Тодар ПравешкиТо глупости и фалшиви новини всеки може да разпространява. Шоколада беше истински - нищо общо със сегашния! Кафето се произвеждаше в окупирани от западните режими държави и трудно се доставяше по линия на СИВ, но все пак имаше. Все пак беше по време на студената война и не всичко можеше да се доставя без проблем.

156

..

преди 4 години

Ужас, бат Кольо, и шоколада е менте!!?!

155

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 155Това не е вярно. Линдт няма швейцарското знаме на опаковката, нито там нито в други европейски страни. Швейцарците са превърнали тяхното знаме в рекламна стратегия и много производители я ползват, но това не значи нищо повече.

154

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 156Така пише и на нещата в Лидл за Германия: Произведено за Лидл Германия. Това няма ищо общо с качеството на храната а е маркировка за това че продукта е проведен по поръчка на Лидл за да не се продава извън обозначените магазини (дъмпинг, нелегални продажби и прочие)

153

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 158Палмово масло се ползва също за козметика и био горива. Също така огромна част отива за вериги за бързо хранене като МакДоналдс, Бъргър Кинг и пр. тъй че си е ваш избора дали искате да ядете такива храни. Палмовото масло е също така по-стабилно на топлинна обработка и не се разпада на канцерогенни съединения както по-малко устойчивите мазнини.

152

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 159Важното е да кажеш, също че си безработен който го мързи да се квалифицира, освен за бананите и тоалетната хартия.

151

Анонимен

преди 4 години

Ама пък какви банани има, не е истина! Че и тоалетна хартия - няколко вида! Важното е, че сме в ЕС, НАТО и сме първи лакеи на Америка.

150

Анонимен

преди 4 години

В страната се внася годишно 14 000 тона палмово масло.Къде мислите че отива то?Във вашата храна,естествено.Освен чуждите и нашите производители ни тровят с каквото могат.Защо не се забрани вноса на вредната палма,като всички знаят колко е опасна за здравето?

149

Анонимен

преди 4 години

Така е, швейцарските шоколади, които съм си купувал там, са доста по различни от тукашните, то е така и с колите и куп други неща!

148

Анонимен

преди 4 години

Обърнете внимание на продуктите в Лидл какво пише-"Произведено за Лидл,България".Когато видите този надпис,не купувайте.Със сигурност е менте или бъкана с вредни съставки,които другаде не биха приели.

147

Анонимен

преди 4 години

В Швейцария всички шоколади произведени там и за там имат на опаковката швейцарското знаме.Да не ги бърка някой с ментетата.Тук ни пробутват уж швейцарски шоколад,а той е произведен някъде в ЕС,специално за нас.Сещайте се защо.

146

Анонимен

преди 4 години

Палмово масло има във всичко-шоколади,бисквите,във всички сладкиши.Също и в сирена,кашкавали и др.В агенцията по храните дремят ли,или не им пука какво ядем?Или заплатите им са ниски и нямат мотивация?Или не им достига персонал?Има хиляди свободни пенсионери,които срещу невисоко заплащане могат да извършват ежедневен контрол.На май някой няма интерес от това.

145

факт

преди 4 години

Гадното е , че ние плащаме същата , че и по-висока цена , а ни се пробутва някакво подобие на оригинала . Същото е и с Кока Кола и Фанта , Швепс т.н. Обаче проблема си е наш , защото направи едно законче от 2 реда , че за подмяна на оригиналната рецепта се налага глоба от Х броя милиони и ги глобявай на поразия , пък да видим дали ще продават тези фекалии. Защото Франция може да прасне Гугъл за няколко милиарда за някакви дреболии , а ние тук се навеждаме и лапаме БО*луци!

144

Анонимен

преди 4 години

До ПрепатилКакви проблеми и защо реши че точно от шоколада са дошли?

143

Анонимен

преди 4 години

Кой има пари за шоколади ???

142

До тодар правешки

преди 4 години

То при нас марципана няма нищо с истинския австрийски марципана, който като качества, вкус и цена е в пъти от най хубавите шоколади, но дори и думата марципана за нас е свързана с евтините десерт чета от едно време!

141

Анонимен

преди 4 години

До Тодар ПравешкиИ марципан не беше. Истинския марципан се прави с бадеми, а в соц-марципана нямаше такова нещо. Мляна препечена леблебия беше "какаото" аа какво друго са салгали вътре не става ясно, но имаше вкус и температура на топене в устата на картон.