19

Анонимен

преди 4 години

"Ами като пустее земята обработва бе брате!"Демагогче, без субсидии файда йок. А субсидиите са на хранилка при една правилна група хора с един селскостопански продукт начело.

18

Пича

преди 4 години

На тия ще им повярвам на политиката като спрат да се събират с частни самолети ежемесечно, а си направят една видео-среща като простосмъртните. Апропо, кога последно сте видели европолитик с електрическа кола? Или с дрехи за по-малко от пет бона комплекта?Просто измислят някакви невъзможни изисквания, за да имат винаги извинение да затварят който бизнес не им върви по свирката.

17

Анонимен

преди 4 години

Сега е времето на лицемерието! Вредни за околната среда са...сламките за коктейл и клечиците за почистване на уши! Не са вредни милиардите пластмасови пликове и торби, шишета за бира, безалкохолни, вода, чашки за кафе и т.н.По времето на соца у нас минералната вода се продаваше в 3-литрови стъклени бутилки, бирата, колата и швепсовета - също в стъклена тара! Всички стъклени бутилки се изкупуваха, имаше и специални пунктове за това.А в Дания тарата беше по-скъпа от бирата и кенчетата бяха забра

16

Анонимен

преди 4 години

До РазликатаАми като пустее земята обработва бе брате! Ама ти е по-лесно в Софето в панелката с топлофикация и супермаркета отсреща нали лицемepчe?

15

Анонимен

преди 4 години

"Европейската комисия представи план от 50 мерки за чиста икономика"Комисарите от Еропейската Съветска Република да ни представят план как да не мизерстват пенсионерите в България и как да няма работещи бедни. За екологията се притеснили тия... като изчезнем сигурно ще е много чисто, а?

14

Анонимен

преди 4 години

Да плеснем с ръце и да се прегърнем! Малко късно обаче. Западна Европа да му мисли. Га ядоха кифтетата ни риваха!

13

Анонимен

преди 4 години

Влязохме в общността на най-големите боклуджии.

12

House M.D.

преди 4 години

На кой връх ще бъде срещата? Юнгфрау или Попокатепетл? А може би на Фуджияма...Промените в климата се дължат на изместването оста на Земята спрямо Слънцето. В миналото Земята неведнъж е минавала през подобни катаклизми.

11

Панов

преди 4 години

До Анонимен 8Те не опитват да взимат мерки, избий си го от главата, и чети между редовете. Те НЕ искат да взимат мерки. Те искат да вземат и последното евро от джоба ти под някакъв *** предтекст. Щото малко *** и *** данъци имат. Особено тоя за телевизията, без значение имаш-нямаш тв. Данък Евро 1 бензин е 302 евро, евро 2 бензин е 150 евро. Евро 4 бензин е 94 евро. Разлика в газовете на 1 и 2 реално НЯМА, разликата е в категоризацията на еврото в годината на производството на колата.

10

Panov

преди 4 години

Могат да започнат да дават пример със себе си. В магазина като отидеш, и всичко е опаковано в две-три-четири пластмасови опаковки, самият продукт е наполовината на размер, от кутийката/опаковката, и едно 40% от колите са с 6 и повече цилиндъра. Баущелетата са навсякъде за щяло и нещяло, а оттам какви задръствания има, ви е бедна фантазията, на тези, дето не сте ходили в Германия. И това е всеки ден, по всяко време, хоп и бариерата. А комините какво пушат, някак как да кача да видите евро -6.

9

Анонимен

преди 4 години

И защо газовото отопление да вреди на природата?!? Какви глупости говорят тези в ЕС? И защо ще го заменят със скъпо от ветерни генератори? Значи ще спрат доставката на евтината китайска стомана,за да върви немската ли? Съвсем ще обЕдеем в този луд,Уд ЕС.

8

Анонимен

преди 4 години

Хубаво е, че се работи по въпроса и се опитват да вземат конкретни мерки.

7

Един от Северозапада

преди 4 години

До Разликата Споко, и по-лошо ще стане. В Германия, в селцата, даже нямаш право да гледаш не прасе, а даже и кокошки в двора си, за собствена употреба.Това ще стане и у нас. Трябва да купуваме всичко от магазина, да сме роби на банките, и без собственост, а ако случайно я имаме, то трябва така да е организирано всичко, че трябва да не можем да разчитаме само на нея, а за се работи на поредната мутра-олигарх.

6

Един от Северозапада

преди 4 години

Значи, ако аз съм малък частник, и запаля печката в работилницата с омаслени парцали, ме заплашва солена глоба, а на ДЪРЖАВАТА и плащат, да внася и гори *** на Европа в тецовете???? Заловения влак в Италия, какво мислите че кара? Горива за тецовете на властта, а вие си слушайте приспивните песни на Фандъкова, за финните прахови частици, и дишайте дълбоко. А, да, не беше виновна държавата, а старите автомобили, дето ги кара българина, забравих..

5

Разликата

преди 4 години

ЕС сега през 2019г. СЕ ОПИТВА да направи план и да постигне съгласие по екологичните въпроси за след 10 години.Същите тези екологични въпроси които България беше решила още през далечната 1970г.Сега разбирате ли колко изостанахме за 30 години демокрация? Ние сега се оптиваме да постигнем нещо което социализъма в България го беше постигнал преди 50г.

4

Краят на Европа

преди 4 години

Покрай някои разумни мерки ще ви пробутат и призивите за "саможертва" - рязко надолу в жизнения стандарт, за да може спекулативният финансов капитал да вложи повечко трилиони в новите (разбирай - безполезни и губещи) "екологични" отрасли и да си умножи парите така, че да приветстваме не след дълго първия "борещ се с климата" (може и с черните дупки, ако иска, ползата ще е същата) трилионер. Наставниците на куку Грета и куку Окасио-Кортес ще си бъдат добре. Но вие няма да сте.

3

Разликата

преди 4 години

По времето на лошия социализъм употребата на пластмаса беше сведена до минимум. Ползваха се само стъклени, хартиени и метални съдове и опаковки. На пазар се ходеше със платнени торбички. Всичко се рециклираше. Шишетата и бурканите се изкупуваха обратно в магазините.А сега по времето на добрата демокрация пластмасата е навсякъде. Стъклени и хартиени опаковки почти не се ползват. Магазините не изкупуват обратно шишета и буркани. Повечето отпадъци не се рециклират а се горят или трупат на сметища.

2

Анонимен

преди 4 години

Ората са гладни и озверели.

1

Разликата

преди 4 години

По времето на лошия социализъм България построи чисти енергийни мощности, засаждаше масово дървета а а храните се произвеждаха навсякъде. Във всяко село имаше ферми със животни и земята се обработваше.А сега по времето на добрата демокрация България закрива чистите мощности и ползва дърва и въглища. Масово се изсичат гори а храните се карат от далеч защото местното селско стопанство е ликвидирано. Селата се закриват. Земята пустее.