109

До 105

преди 4 години

Когато отида в болница, не очаквам с поглед да разпознаят състоянието ми, а да си свършат работата, за която са там и най-вече да не се държат като случаен пътник в трамвая...........

108

Анонимен

преди 4 години

Не са виновни разбирасе и с пръст не са го пипнали.

107

Норге

преди 4 години

Гарван гарвану око не вади! А на Анонимен 113 искам да задам въпроса как точно се пази дете от вирусна пневмония??? Или от грип? Ти, номер 113 как би опазил децата си от вирус или бактерия, които могат да бъдат навсякъде? В автобуса, магазина, детската градина и в училище. Как, номер 113?

106

Анонимен

преди 4 години

въпросът не е в причината. Не може хората да обикалят с дни по болниците и да не искат да ги приемат. Не е най-важният въпрос дали е съвместима или не диагнозата с живота, а защо не е била поставена на време, а се чака аутопсия? Както писа човекът по-долу, изследванията отнемат един час. Хората на запад си имат правила,протоколи, добри практики и т.н. и като стане непоправимото, съдът гледа направено ли е каквото се прави според случая, не жив ли е пациента. Наште докторя се праят на улави

105

Анонимен

преди 4 години

Родителите не са ли виновни ,за пневмонията на детето си?Не пазите децата си и после други са виновни,само не и Вие!Типично за българите,все другите са виновни.

104

7

преди 4 години

Не е заради лекарска грешка , а заради несвършена лекарска масова профилактика ! И такива случаи ще има още , защото лекарите не познават здравния статус на децата ни и къде може " да гръмне бомбата"! Направиха си един закон как да печелят , а не как да лекуват хората -търгаши ! А са полагали Хипократова клетва ! Лицемери !Това са причините . А по селата хорицита са оставени буквално на произвола на съдбата . Бог да ги пази !

103

1

преди 4 години

докторицата, спрягана за основен отговорник по случая, вместо след тази традегия да се скрие и да мълчи, се изтъпанчи по медиите още на втория ден. И то не със съболезнования, а с думите, че нищо няма да каже, но че са реагирали перфектно и навреме На следващия ден вече беше в ТВ сутрешен блок, макиажирана, топирана и с герданче, да обяснява как грижата за децата за нея било призвание, защото имала три деца и внуци.ми ц*ганките по 15 имат, ама ги захвърлят в кофите.

102

Solar Power

преди 4 години

Нямало е удобна пътека за източване и са го моткали напред назад..... Жалко.Когато видим доктор в панделата ще се оправят нещата. И с болничните измами също.... и как ще останат пари в касата за хора които наистина имат нужда от нещо специфично за да се спаси живота им.

101

@109

преди 4 години

Когато отидеш на преглед, най-малкото те преслушват. Нещо което ти не правиш за човека в трамвая струва ми се. Разпитват за други проблеми - температура, слабост, сънливост, разстройство, неадекватност. Нещо което ти също не правиш в трамвая. Ако има съмнения, че е нещо сериозно могат да ти вземат кръв и да те пратят на рентген. Елементарно нещо, неподходящо за трамвай. В Пирогов това ми го направиха за 1 час, за да отхвърлят пневмония. А това детенце и чакало часове, за да умре след това.

100

Анонимен

преди 4 години

Чудовища, това са българските лекари! Пазат си гърба, а никой не си представя какво щеше да стане ако това беше неговото дете. Ако го бяха разнасяли на ръце между 3 болници и се бяха молили на някой да им обърне внимание, докато детето гасне пред очите им.Но това няма как да им се случи на тях, разбира се, защото "детето е на колега, ще го приемем да му направим пълни изследвания". Не се притеснявайте драги лекари, има справедливост и вие ще си я получите рано или късно.

99

Анонимен

преди 4 години

Имам въпрос към хората пишещи коментари тук. Виждате човек в трамвая който кашля. Можете ли да прецените дали човекът има обикновена кашлица или рядко вирусно заболяване от което ще почине в рамките на часове ако не получи лекарска помощ?Вие не осъзнавате ли колко абсурдна е претенцията която имате лекарите ей така с един поглед да могат да кажат, кой пациент е по-спешен случай от другите им пациенти. *** народ, ей. Ама много много ***.

98

Анонимен

преди 4 години

И в Германия май се случи същото с едно детенце миналата година 565

97

Анонимен

преди 4 години

По цял свят е така не само в нас

96

Анонимен

преди 4 години

Не съм изненадан !По важното е че няма да ги накажат ,спасиха си заплатите и местата за оно/жд/ане на сестри.

95

Владислав

преди 4 години

Разследването не дава отговор защо това дете не е било хоспитализирано навреме?

94

Лозунг

преди 4 години

Да не оставим нито един пациент да умре без лкекарска помощ!

93

Анонимен

преди 4 години

Хайде да не усукваме!Ако лекарите са знаели,че детето е болно от това, защо са го препращали на разни места?Лекарската етика?Етиката на ушният лекар да казва, че тъй като съм с направление, над 65, просто мога да му кажа добър ден!!! Толкоз от Здравната каса.Докато не се научим на това, което е наше задължение, не можем да се оправдаваме със смъртта на едно невинно същество.Може да е умирало, но нека обяснят докторята - защо го подмятаха като ***?Не вярвам в еднаквостта на случаите.

92

Анонимен

преди 4 години

Със Синдром е на Вергнер. Кръвоизлив в над бъбречните жлези и кръвоизлив в беля дроб. При което спират органите един по един. Бог да го прости детето.На запад правят лотомия или лазерна резекция на кървящия съд, но при този вид със този синдром не може да се направи нищо. И все пак повечето пациенти с тази диагноза се умират или са с кратка преживяемост.Лошо е кога отиваш рано

91

лекар

преди 4 години

виновни сме, виновни , виновни !!!!!!!

90

Анонимен

преди 4 години

Тея убийци пак се отърваха... Ами то тук така става - при катастрофа е виновно дървото, а при смърт поради некадърност - човека, който е починал...Евала на тая държавица ! Затова си я обичкам ... много !