129

Само от тъмно....

преди 4 години

Спомням си някъде началото на 70-те години като забраниха частната практика на доФторите - ред сълзи и сополи и саботаж. Всички тогава живееха вече в социализЪма на бай Тошо,но тия мушмороци си живяха при капитализма до седемдесет и кусур година. И тогава бяха лакоми и обичаха да им си дава....,верно,че в натура беше повече. Все пак имаха малко с малко респект от властта. Сега имат респект само от тъмнолилавите.

128

Анонимен

преди 4 години

Дано родителите на починалото дете стигнат до европейския съд! Дано осъдят безхаберната българска лекарска пасмина! (Определението Не се отнася за свестните лекари)

127

Лекар

преди 4 години

Според мен колегите имат вина. Не може да имаш пациент във видимо тежко общо състояние и да го препращаш и да го бавиш. Дори и при възрастни всички тежко болни се явяват спешни и се хоспитализират веднага по спешност, ако се налага и в ОАРИЛ. В случая имаме криворазбрано проявена лекарска колегиалност. Нямаше да има вина само ако веднага беше хоспитализирано детето и поставено на командно дишане и антибиотижи и секретолитици и О2.

126

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 132Лекарите са хора и имат същите очи като теб. Гледат те, и освен ако не е нещо очевидно, не виждат нищо.................Значи не са истински лекари а българско менте!

125

Сандо

преди 4 години

3000 българи умират годишно заради лекарски грешки:

124

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 130Защо говориш измислици? В повечето Европейски държави ти изискват здравната карта. Ние да не сме комунизъм? Здравеопазването не е безплатно.Абсолютно е безплатно, живея на запад, работя и знам! Даже лекарствата са безплатни за социално слабите! Това ..... трудно смилат!

123

Анонимен

преди 4 години

До @109За да те прегледат обстойно и да те преслушат трябва да ти дойде реда. И когато редът ти не е дошъл преценката дали си толкова зле, че не можеш да чакаш е на око. Лекарите са хора и имат същите очи като теб. Гледат те, и освен ако не е нещо очевидно, не виждат нищо.

122

Йово

преди 4 години

Гарван гарваново око не вади. Ясно беше че лекарите ще се защитят един друг.

121

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен "Никой не ти иска лична карта и каквото да е там документче, като в лайнярско"Защо говориш измислици? В повечето Европейски държави ти изискват здравната карта. Ние да не сме комунизъм? Здравеопазването не е безплатно.

120

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 128Защо всички лаещи не станаха лекари??Ами някои са лекари практиркуващи в истински държави! Трудно могат да бъдат заблудени от български "специалисти" по ВСИЧКО! Минаха годините на Патиланско Царство и възпитателните методи на баба Цоцолана а който все още си живее с наивинитет и вярва че всички са като него ще бъде актуално изненадан, ако не веднага - много скоро!

119

Анонимен

преди 4 години

Защо всички лаещи не станаха лекари?? Нали изглежда много готино, нищо не правиш а прибираш яко кинти. Започвайте да се преквалифицирате защото съвестни лекари няма да останат. Бият ги обиждат ги, малко им се заплаща а на запад ги чакат с големите заплати, адвокатите и уважението. Та започвайте преквалификации свободни места много, лесна работа е и ставаш милионер. От цялата работа в педиатрията останаха без анестезиолози, ама нали имаме шофъори аз съм спокоен.

118

Анонимен

преди 4 години

На запад при наличието на подобен случай лесно се доказва дали болното дете би могло да бъде спасено или е починало зараде лекарска грешка! Разкарването в три болници е абсолютното ДОКАЗАТЕСЛТВО че грешката е на лекуващия и детето не е било неспасяем случай ако навреме е било настанено в интензивно отделение!!!

117

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 126Тази сутрин прочетох ,че в Италия преди няколко години са описани 3 случая при които пациентите починали за няколко часа и при аутопсията са намерени масивни кръвоизливи в белият дроб.Явно и в други държави се е случвало......Случвало се е и затова се правят пълни изследвания веднага, на момента, супер експедитивно! Никой не ти иска лична карта и каквото да е там документче, като в лайнярско. Действат бързо защото знаят че после ще има сопа и пандиз - медикал неглиджънс!

116

Анонимен

преди 4 години

Тази сутрин прочетох ,че в Италия преди няколко години са описани 3 случая при които пациентите починали за няколко часа и при аутопсията са намерени масивни кръвоизливи в белият дроб.Явно и в други държави се е случвало.

115

Анонимен

преди 4 години

СТИГА С ТЕЗИ ПНЕВМОНИИ СТАНАХТЕ СМЕШНИ Е ГАТИ И И ДОКТОРИТЕ ТЪРСЕТЕ СИ ДРУГА РАБОТА ЗА ЛЕКАРИ НЕ СТАВАТЕ НАИ МАЛКОТО ЧЕ ПРИЛИЧАТЕ ВЕЧЕ НА ТЪТРГОВЦИ СПОМНЕТЕ СИ ХРИСТОС КАКВО Е КАЗАЛ ЗА ТЪРГОВЦИТЕ

114

не е истина

преди 4 години

Но е добре измислено!

113

проф. тайна

преди 4 години

заради професионалната тайна гарван гарвану око не вади!

112

Ivelina Pavlova

преди 4 години

УСЕЩАНЕ за БЕЗНАКАЗАНОСТ

111

Ти да видиш..

преди 4 години

Директорите на три болници са уволнени , а докторите които непосредствено са "лекували " детето, са си на работа.

110

Поздравявам...

преди 4 години

...всички експерти , които ще нарекат доклада на ИА "Медицински надзор" с експертното "пълни глупости"!Да са живи и здрави / и още много и много заболели от скоротечна пневмония да спасят с поглед, добра дума и чай от лайка!/!