59

До 57

преди 4 години

Ако наистина смяташ, че жилищен блок висок 20-30 метра, може да е непреодолима преграда за въздушните течения, си купи риза без ръкави и се предай в най-близката лудница - така ще е най-добре за всички.

58

Анонимен

преди 4 години

Този Бонев е един от основните поддръжници за вдигане на данъците, така си осигурява и заплатата в Общинския съвет, ние му плащаме да ни говори глупости по всички медии.

57

пепи

преди 4 години

В Мадрид и област Мадрид масово се ползват метли.Пък не гледам да са изостанали

56

Анонимен

преди 4 години

Е то не може хем ниски данъци, хем машини за метене.

55

Дъблин

преди 4 години

Те и в Дъблин го мърсят много туристите ама има кой да им чисти и са все пропаднали източно европейци , щото другите бачкат във фейсбук......

54

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен95 % от въздушните течения на София са от посока запад - севрозапад, т.е. за да имаш относително чист въздух в София, в запдните части на София не трябва да имаш високостроителство и замърсители, жалкото е че точно в тази посока са пострпено многоетажни жк-та и заедно с тях разнии маааали, в които се горят всякакви отпадаци, за капак на всичко в тази посока се заформя и най-голямата индустриална зона, така че нещата ще стават все по зле

53

Анонимен

преди 4 години

До ВескоСъс сигурност ТЕЦ Варна си купува квоти за въглеродни емисии.

52

Анонимен

преди 4 години

Едно време имаше легенди, че още през 70-те японци предлагали на бай Тошо да взривят планината към Ихтиман с цел да се оттича натам мръсния въздух.

51

Анонимен

преди 4 години

До LoraЗа мен са важни хората, за птички и тревички не ми дреме, ти като си скъсала лентата, не значи, че и аз трябва да стана правоверен екоталибан. Аз искам най-доброто за обществото, а това означава прогрес и благоденствие, хипи простотии и розови утопии, не ме интересуват! Самоунищожение е да е водим по акъла на полирани мозъци като теб.

50

Анонимен

преди 4 години

предполагам всеки ги е виждал как се мете на булевардите, най дясна лента се върти като wu kong с пръчката!

49

ха

преди 4 години

Гейчо се изказа...

48

Анонимен

преди 4 години

Поради този факт, температурната инверсия има голямо значение по отношение на замърсяването на въздуха.

47

Анонимен

преди 4 години

Софиянци, Кремиковци го няма! София се намира в котловина за която е характерна инверсията. Поради своята устойчивост с времето се увеличава зоната на натрупване на замърсяване на въздуха, което затруднява хоризонталното диспергиране (разпръскване). Увеличената зона, на височина на която може да бъде, всъщност функционира като преграда или таван, така че слоевете над слоя на увеличената зона са на значително метереологично ниво. Поради този факт, температу

46

Насакото Яката

преди 4 години

Не знам за Берлин, но в Копенхаген не се чисти с метли, а с някакви специални прахосмукачки - става по-бързо, по-ефикасно. Пак го правят хора, но с техника, а не с метла.

45

Анонимен

преди 4 години

Свалиха нормата 3 пъти и почнаха да реват, че замърсяването било 3 пъти над нормата - колко удобно. Поредния проблем създаден от НПО-та, които никога няма да бъде решен, ще ги храним да край.

44

Веско

преди 4 години

На принципа "замърсителят плаща" ме човърка да питам, колко плаща ТЕЦ-Варна примерно?

43

Анонимен

преди 4 години

Идете в Берлин да видите че и там чистачите ходят с метли. Едното не замества другото, но този *** недорасъл иска да ни пробута скъпи машини за които ще прибере една торба с пари.

42

Дъблин

преди 4 години

Я още един политик дето не е ходил в родната казарма брей , я една уборка на плаца новобранец ......

41

До 33

преди 4 години

Казвам, че въздуха в София днес е в много пъти по-чист от този преди 30-40 години, но тогава не е имало НПО лапачи и сектанти като теб, да реват на умряло. Като не ти понася живота в София има безброй села в които може да настаниш претенциозното си дупе. Защо най-великите високоизвисени еко-био шамани са се настанили в центъра на тази толкова лоша София?

40

1234

преди 4 години

Всеки град не само софия трябва и може да е по чист. Същия брой хора им се купуват машини за чистене. С метлата е абсурдно и неефективно.