35

Mария

преди 2 години

Крият за екокатастрофата в Черно море.Особено нашето.

34

Анонимен

преди 4 години

От десетилетия не съм ходил на Кафяво море. От когато видях, че цялата канализация на Варна се излива дирекно там, където се къпят хората в морето.

33

Iordan Ivanov geolog

преди 4 години

Тежко вредна техника вкл дигитално холограмна радарна камери и обемно проникващи скенери увреждат все по тежко Черно море откъм сушата..Особенно силни са уврежданията заради нови летища вкл в Истамбул..Атлантическия океан отдели над 120 пъти тази година огромни количества газове за закърпване на ЕМС пробиви от сушата.В Черно море обаче има натрупвания недопустими вкл много опасни газове .Ако се увреди охраната над морето може да имаме проблеми.Имаме активизация на разломи ..

32

Анонимен

преди 4 години

Никога.Ако искате да сте здрави-забравете за тази *** локва.Гърци,испанци,италиянци ,французи се радват на своите чисти води.И не стъпват на плажове в Бг.

31

А табели кога?

преди 4 години

Само в България се къпят в Черно море. В другите страни има басейни край плажът. Трябва да се сложат табели на плажът къпането забранено.

30

Анонимен

преди 4 години

Истина е, че Черно море умира. Лично аз не потапям и пръста си в него поне от 20 години, децата ми - също, за мое и наше огромно съжаление, тъй като го имаме до нас и то би било един страхотен ресурс, който, ако бяхме опазили, щяхме да сме много по-богати и щастливи.

29

Анонимен

преди 4 години

До 33Абе *** балкански какво значение има от кого е писана статията??? Информацията факт ли е? Факт е. Ко майка си искаш тогава? "Брекзите" не можеш ги стигна и след 500 години.

28

Анонимен

преди 4 години

Хората изхвърлят в морето каквото си искат. Истината е, че сами ще се унищожим. Явно сме грешка на природата като вид защото няма друг вид на тази планета която да я унищова.

27

човек

преди 4 години

До: номер 33Абе ти си типов образ в подкрепа на шопската мъдрост "Ти му говориш, оно си рупа ли рупа!"Хората един репортаж за направили който пряко засяга България, експерти които не са англичани, а унгарци, украинци, грузинци съобщават резултатите от изследванията си. Тези изследвания засягат пряко нас, не англичаните.И да завърша с още една шопска мъдрост, която явно не ти е чужда: "Не искам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле!"Тоест, екологията на Англия не е твоя работа!

26

Анонимен

преди 4 години

Тази статия е от англичани за англичани- да си седят у дома след брекзите и да се къпят в Темза или в Брайтън... за естествена епилация. Бреговете около Англия са повече от отровни- вече две столетия са бунище още от индустриалната революция, а през Ламанша минават хиляди кораби на ден и водата окол Брайтън е много малко- повече е химикали...

25

Анонимен

преди 4 години

Черно море е мръсно, заради диваците, които го мърсят от североизточната му страна.

24

Анонимен

преди 4 години

"Седемдесет процента от кислорода, който дишаме, се осигурява от океанска растителност, например водорасли."

23

Анонимен

преди 4 години

През 80 те години на миналият век ходих във Виена.Имаше една тоалетна на брега на Дунав,където тръбата и директно в реката,че и на 2 метра над водата.Който влезеше в тоалетната от групата,виждахме кой се е разтоварил като самосфал- естествено шефа.

22

бай Иван

преди 4 години

Нищо не пишат украинците за сероводорода,който излиза от дълбините на Земята,поради който под 200 метра в морето няма живи организми.Поради тая причина са се съхранили потънали лодки от праисторията.Имаше теория как да се използва тоя сероводород за промишлени цели и да се намали концентрацията му,защото "мъртвият" дълбочинен слой се увеличава!

21

шматка

преди 4 години

ДО геолог-екологЗа Балтийско море пълно с тежки метали и радиоактевни отпадъци да не говорим

20

геолог-еколог

преди 4 години

А клоаката Средиземно море ? Там се изсипват всичките мръсотии на европа и африка. Ама там е чисто щото е демокрация. Да го Д.

19

Кармен Младенова

преди 4 години

Черно море не е мръсно от вчера и никога не може да стане чисто...Дунав влачи толкова мърсотия от цяла Европа и е обградено от толкова държави...А сега и чужди кораби и подводници си изхвърлят всичката мърсотия в морето...Не чакайте спасение...

18

Еколог на черно-море

преди 4 години

Черно море, много е добре, на морето дупка по юргана две.....

17

Анонимен

преди 4 години

Какво се излива в реките и Черно море е пряко отражение на начина на живот - мръсотия, химия и гадости.

16

Анонимен

преди 4 години

Айде появи се първият пъпчасъл, с рекламата на Гърция. Чакайте поне до Април, да не вземе някой да отиде по Коледа слОчайно! А тези мантри за чисти морета, ги разправяйте на комшиите, на маса или пред завиждащи колеги. Нали всички морета са свързани и в крайна сметка всичко отива в океаните. Има т. нар. кръговрат и даже в Гърция вали мръсен дъжд и цапа всичко. Гърция, че Гърция.д е м м д е!