18

Анонимен

преди 4 години

Мой познат десетилетия беше анестезиолог в Пирогов, издържа сума ти кадрови промени и му писна накрая. Цани се в болница Надежда, на повикване, срешу 5 пъти парите за редовна служба в Пирогов. Проблемът не е ББ даже, просто системата издиша- колективната отговорност е колективна безптгпворност у нас

17

реалист

преди 4 години

Децата да ги водят в частните болници. Там има всякакви лекари и много места. Нали това искаха Шайката от ГЕРБ, да унищожат държавните болници. Почти успяха. Всеки ден на власт на Мутрата е геноцид.

16

Фелдшер от Германия

преди 4 години

Вчера ми влезе ноемврийската заплата,заедно с коледните надбавки.4,680.Евра.Чисти.Ако имате ниво B2 на немски и диплома след 2007 ***,мин.заплата 2500 евра.Добре дошли,мога да съдействам...

15

65

преди 4 години

Сигурно инат основание за протест,не им е лесно.Но това е ,,извиване на ръце" и е нехуманно.Всичко е заради трагичният случай.

14

Хай със здраве

преди 4 години

Да ви лекуват журналистите и анализаторите.

13

Бог да ви помага

преди 4 години

И във Франция лекари и болници много,но заплатата ми е 6000 евро и такива всезнаещи мутанти като плюещите срещу лекарите могат да ми влязат в кабинета след 2 месеца чакане и то ако имат здравни осигуровки.

12

до 16

преди 4 години

Похвално е, че вземаш виагра, типично полово немощен шумкароид, възхваляващ евразийската ***!

11

1

преди 4 години

хаповете си ги пий ти, аз 10 г. бях гл.счетоводите на голяма болница.и положението е доста по-сериозно от това което представям.само генчо начевп взима от години по 200 х. месечно.после нямало пари за заплати на млади доктори, е няма да има ....

10

Анонимен

преди 4 години

Гербаджийските кметове започнаха като по устав да вдигат местните данъци и такси. Явно такъв е инструктажът от високо. Честито на печелившите.

9

до До 1

преди 4 години

Паляр, трай е, рубли за теб няма, кретай на къса заплатка!

8

1

преди 4 години

То хубаво си говорим за Холандия,но знаете ли че във всички университетски болници заплатите не са никак малки-няма под 5000 бруто.Във всички болници с що-годе прилична репутация заплатите също са много високи.Стотици БГ лекари взимат над 100 хиляди месечно,поне 1000 взимат над 50 хиляди месечно и то в държавни болници.Ако кажете това на един холандски лекар,ченето му ще висне до пъпа.Като пресметнете рушвета,рекета и далаверата, ще излезе че поне половината взимат по-високи заплати от холан

7

Анонимен

преди 4 години

Сега Бойко да иде да ги лекува, щом много му знаеше устата!И той, и цялата журналистическа пастмина сега да дават дежурства в Пирогов като метачи и чистачи!

6

хх

преди 4 години

Болници много,лекарите няма да останат без работа.Пък тази болница като е калпава, да я закриват.Болници в България с лопата да ги ринеш.Нали след риформата,здравеопазването е на пазарен принцип-който печели се развива, който не може да печели фалира.А при пазарния принцип водещо е количеството и качеството на услугите.Видяхме, че в тази болница качеството не е на ниво, репутацията й пада, пациентите ще намаляват.Или да се рестартират, или сбогом.

5

До 3

преди 4 години

Нидерландия/Холандия е с 17+ милионно население. Тяхната площ е около 44 000 хиляди километра. На България е 110, под 7 милиона. Там са много близо всички.

4

Анонимен

преди 4 години

За 1000 лева и смъртни присъди от премиера и обществото за лекарите - толкова. От 3ма стават 1. След другия случай и него няма да го има

3

aaa

преди 4 години

Така ще е докато дават високи заплати на селските учители, а не дават на лекари и мед. сестри.

2

1

преди 4 години

В България има колосално количество болници-над 500.Холандия с над 12 млн. население има 170 болници.Така всякакъв капацитет се разпилява,да има как всеки лекар ще открие болница.Системата която се възприе след 1990 и особенно след 2000 г. е пагубна.В напредналите държави медицината е корпоративно дело-не джи пи с мижавите му възможности,а поликлиника,не малки мижави болници,в които далаверата е на първо място,а сериозни структури в които диагностичната и лечебната дейности са на ниво.

1

Анонимен

преди 4 години

Това е част от Промяната на президент Румен Радев.Може служителите в тази болница да са на ниска заплата, но за сметка на това Радев Ветото взема 11 000 лева, за да разботи против интереса на България!В същото време любовницата му деса *** е превърнала президентската институция в туристическа агенция и троши държавен лев на гърба на честния данъкоплатец!ОСТАВКА НА РАДЕВ!