26

ЖАЛКА ИСТОРИЯ

преди 4 години

Отворете международните класификации,вижте кои са първите 20 университета,вижте в коя страна са за да разберете защо тази страна е богата.ЕЛИТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ОСНОВА НА БОГАТСВОТО НА СТРАНАТА.Н Е ОЧАКВАЙТЕ НИЩО В СТРАНА ЧИЕТО РЪКОВОДСТВО Е НИСКООБРАЗОВАНО - ТАМ И УНИВЕРСИТЕТИТЕ ИМ СА СЪЩО НИСКОКВАЛИФИЦИРАНИ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЖИВЕЕМ В СТРАНА В КОЯТО ВЪРХОВНИЯ ВОЖД Е ЗАВЪРШИЛ 3 (ТРИ) ГОДИШНО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИЛИЩЕДОСТИЖЕНИЯТА ВЪВ ВИСШО ОБРАЗОВАНИЕ СА ФУНКЦИЯ ОТ ВИЖДАНИЯТА НА ВОЖДА

25

проф. по педагогика

преди 4 години

Доста по-богати страни са по-назад от СУ във световните ранкинг листи. Все пак става дума за образование, което се прави с пари и спокойствие, а не с плювни и псувни.

24

богата студентка

преди 4 години

За да сте в топ 100 , трябва поне 300 години да сте били част от някой орден - йезуити, бенедиктинци и т.н. Те са предимно основателите на Айви лийг. В България няма такава традиция.

23

Анонимен

преди 4 години

Най-слабияр ректор в историята на СУ досега. Направи така, че в повечето специалности да се влиза с матура - държавен зрелостен изпит, който е задължителен, за да завършиш средно образование. Промени изпитите по БЕЛ и история, които бяха запазената марка на СУ. На всичкото отгоре и го преизбраха за още 4 години, нямаше друг кандидат. Срамота.

22

Всекиму своето

преди 4 години

За да не изпадне от първата хилядарка, СУ не бива да приема кадри от БАН, след като разформироват тази паразитна институция.Нека БАН-аджиите идат в частните университети, щом са такива гяволи и искат да минат за най-учените в страната. Ако са наистина най-учените, тогава частнитеВУЗ-ове ще изпреварят СУ в класацията. Ако обаче западнат още повече, след като приемат БАН-аджиите, тогава по естествен път ще се освободим и от паразитнитеВУЗ-ове, които само гълтат бюджетни субсидии, а файда няма.

21

анон

преди 4 години

су-то са пародия и в това отношение естественият коментар е: "some things never change".

20

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 15"Според мен за такава излагация Герджиков трябва да бъде уволнен."За целта сам себе си трябва да уволни. Той е работодателят.

19

Анонимен

преди 4 години

За бедна държава толкова. Висше образование без пари няма.

18

Анонимен

преди 4 години

Това гюбре е поне на 10 000 място.

17

Анонимен

преди 4 години

"сред първите 1000 в света" - хахахахха

16

MaйMyнaтa

преди 4 години

Важното е, че по автошкола сме първи. И всички взимат книжки, скъсани няма!

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 15СУ е в първите 2-4% на световните университети. Не сте в състояние да осъзнаете, че това е елитът на университетското образование?Нормално, ***. от сте!

14

Анонимен

преди 4 години

Колко трябва да сме жалки за да се гордеем, че сме в топ 1000?За държава членка на ЕС би било срамно да нямаме нито един университет в топ 100. А нашите се хвалят, че са по-напред от някои африкански и молдовски универстети. Според мен за такава излагация Герджиков трябва да бъде уволнен.

13

Анонимен

преди 4 години

Май да си бяха премълчали факта щеще да е по добре.Само дето не са тръгнали по къщите да се ровят за студенти.

12

Анонимен

преди 4 години

В Су на всеки студент има средно по един преподавател .Ще стане интересно ,когато на 1 студент ще има по 10 преподавателя .

11

Анонимен

преди 4 години

А от другите ни университети няма и помен в класацията! При общото състояние на нещата, няма как всичко да е надолу, а образованието нагоре.

10

gf hf mf :>

преди 4 години

Не знам дали е за хвалене, че е в дъното на класацията..., още по-страшното, е чe е единствения наш. Какво падение на образованието ни само! :)

9

Един

преди 4 години

"Основният актив на Алма Матер - преподавателите" - тва рязко ще се промени, след като капацитетът Илчев забрани продажбата на алкохол в сградите на унито. Е те заради такива нeдoклaтени решения страда българското образование!

8

Бегач

преди 4 години

Аз пък съм на 500 000 място по петобой сред вторите 2 милиарда. :)

7

ГОЛАТА ИСТИНА

преди 4 години

.... и в 1 000 държави дипломата от СУ "Климент Охридски", може да ти послужи само и единствено, за разпалки или тоалетна хартия(изпитано от 1во лице)