19

Факт

преди 4 години

По цял свят индустриализацията предизвиква преселение на селяните към градовете, но истинското обезлюдяване на българските села има само през последните 30 години на див капитализъм и мафиотска демокрация.

18

Анонимен

преди 4 години

Е добре е, дори в момента по БНТ1 дават ромския Ален Делон - бойко борисов как хвали Мария Габриел, " харизматично" се усмихва самодоволно, а селата изчезват, средната възраст на българите е 40-50 години и се увеличава! След 15- 20 години българите ще намалеят точно на половина, при ромите средната възраст е 20-30 години, а може би и по-малко!

17

Анонимен

преди 4 години

Селата си имат собствен чар. Който има къща на село, знае за какво говоря. Същото е и с градовете. Общо взето, навсякъде е хубаво, стига човек да е с близките си и да има някакви приходи, за да се издържа. Поддържам си къщата и в града и на село и прекравам по половин година и на двете места, не бих продал нито един от двата имота.------***

16

Анонимен

преди 4 години

до 15ти ще си първата жертва на агресорите!само факт нищо лично..

15

СПОРЕД МЕН,

преди 4 години

проблемът е в промяната на собствеността.През 1944 г. около 80 % от населението в България е селско. Многолюдни фамилии са са обработвали земята и отглеждали хиляди глави ***.Отнемането на земята от хората е НАЧАЛОТО НА КРАЯ на селата.Най-голямо е населението на селото през 1946 година- 1375 души. Следва задължителната колективизация и в началото на 70-те години в селото е израстнало поколение, което не приема земята като своя и отива да търси реализация в града.

14

Анонимен

преди 4 години

то нема такава държава,те за некво село се загрижили?!ще ни превземат без бой!а политиците ще избягат в чужбина по вилите си!

13

анонимен

преди 4 години

Селата си имат собствен чар. Който има къща на село, знае за какво говоря. Същото е и с градовете. Общо взето, навсякъде е хубаво, стига човек да е с близките си и да има някакви приходи, за да се издържа. Поддържам си къщата и в града и на село и прекравам по половин година и на двете места, не бих продал нито един от двата имота.

12

Анонимен

преди 4 години

какво това село бе?щом е преди бойко значи не съществува!всичко бойко е направил!!!!

11

Нане

преди 4 години

Засега са живи само селата населени с норвежци...То градове в България почват да изчезват, те за селата се притеснили... За това благодарете на новите ни стари господари... България с джърманистан има две национални катастрофи... Третата е на прага ни...

10

геолог

преди 4 години

Земя празна не остава, особено българската . *** като се изселят няма да свърши светът. Други ще дойдат. Най важното качество на материята е нейната промяна. Имало е много по велики народи от българския и са оставили постройки , които днешните не могат да копират даже.

9

СЪДБА

преди 4 години

Всичко тече, всичко се променя.. Това е съдбата и на Българския народ изглежда. Е, други ще ще се радват на плодовете на тази прекрасна земя, наречена България.

8

Няма как...

преди 4 години

Да не загиват селата, тая жена като е родена там, трябваше да ражда деца, вместо да се прави на даскалица. Но така е, при капитализма има живот само в големите градове, а с тези глупости като права на жените и образованието, кондоми, хапчетата против бременност, аборти... Слаба работа.

7

Наблюдател

преди 4 години

Повярвайте ми, за последните жители на село Пейчиново е много по-добре селото са е със 150 жители със средна възраст 70 години и да загива, отколкото да е с население 2000 души на социални помощи със средна възраст 25 години. Справка - плевенското село Мечка да речем.

6

Анонимен

преди 4 години

Както върви след 20 год държава няма да има те за селото се загрижили ще остане накрая една София като шитхоле град.

5

Анонимен

преди 4 години

Авторката тъжи за младостта си, но тя е съучастник в загиването на селото, още когато е отишла в Бяла.Всичко тече, всичко се изменя.

4

с.Ешексики

преди 4 години

Де да беше само то как да е!И в мойто село е така,няма моми пет шест пъpчa си мерим poгaтa вода от реката ток от панели магазин няма пазарим си групово онлайн за безплатна доставка! Кръчмата е при казана !

3

nekoj

преди 4 години

Ако имаше поминък на село - почти никой нямаше да бега в 'града' при мръсотията, тъпканицата и задръстванията. Е това е!

2

Анонимен

преди 4 години

Нищо не загива, а се преобразява !

1

Анонимен

преди 4 години

На кой му пука