39

До 25

преди 4 години

Две дъщери.

38

Waffen

преди 4 години

"Загива ли 500-годишното село Пейчиново?""Този въпрос може да бъде зададен и във вариант ,"Загива ли 1300 -годишната държава България"

37

Анонимен

преди 4 години

пейчиново изчезва щото в перник не вали !

36

ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !!!

преди 4 години

Днес Пейчиново, утре цяла България ....

35

Край

преди 4 години

Двама са убииците на българското село. Парадокс - 1. поземлената реформа на земеделците на Мозер от 91 г. Земята се раздаде на милиони хора които нямаха никакво намерение да я работят и буквално я зарязаха. 2 втория убиец е още по парадоксално - ПШЕНИЦАТА. Субсидиите за зърнени култури създадоха фирми с милиони декара земя която се гледа с огромни машини и почти без работна ръка. Селата са обречени - в БГ ще има няколко големи градове и в полето тук там ферми като в сАЩ.

34

СПОРЕД МЕН,

преди 4 години

До Тинтири МинтириНе можеш да искаш трети и четвърто поколение, от напусналите селото, да се върнат.В държави, където комунистическите партии не са провеждали задължителна колективизация, днес има цветущо селско стопандство. Днес внасяме картофи, домати, чушки, ябълки и много други плодове на земята от бившата комунистическа Полша, където никога не е имало колективизация и ТКЗС-та. Там селяните си останаха по селата, гледат си личните стопанства и не се срамуват от това

33

ВИНОВЕН Е БОЙКО

преди 4 години

За всичко е виновен БОЙКО - 40 ОБЩИНИ, 12 ГРАДА, 160 СЕЛА СА БЕЗ ВОДА. ЖАЖДА. Хората нямат вода. След сушата идва кишата, и ГЛАДА. Бойко Ви ги донесе. Цункайте го.Единственото радостно нещо е, че Бойко след тази криза СИ ОТИВА. Бойк-офф. Аман от Бойко и бойковци.Но, всеки народ си заслужава управляващите. Вие братя българи заслужихте ... Бойко.Много ниска топка.Време е за промени.

32

Анонимен

преди 4 години

С парите от 6 едностайни апартамента в София може и да успееш да купиш къща с двор под един декар в селата до София.------Тия село скоро ще станат квартали на София. Не може да си плащаш данъците на къщата и колата в селската община и по цял ден да тровиш въздуха в София с дизеляка, а и да заемаш едно работно място на столичанин. п.п. Говорим за тия села дето са на 30 и нагоре км, че са обречени безвъзвратно.

31

Анонимен

преди 4 години

цяла България е така,управата е в София тя командва,журналистите какво пишете -това е ясно от години.Артиста Мамалев каза не мога да играя в театъра като няма публика.

30

До 27

преди 4 години

С парите от 6 едностайни апартамента в София може и да успееш да купиш къща с двор под един декар в селата до София.

29

Анонимен

преди 4 години

Авторката стрина Танаска, от партийни събрания и преизпълнения на петилетни планове е пропуснала да роди достатъчно деца. А сега се чуди що се било обезлюдило селото.

28

Анонимен

преди 4 години

До тинтири минтириЕдин човек отишъл ли е в града и почнал ли е да дриска в тоалетна чиния, вместо в дупка с клекало, каквато и земя да му връщаш, не ще повече на село.Как си представяш *** в крушувица?

27

Анонимен

преди 4 години

С парите от един едностаен апартамент в София може де се купят две къщи по селата на 30 км от София и пак всеки си стои в столицата и не иска да чуе да се връща на село в мизерията, дупките, разбитите тротоари, миризливите коне и крави на комшията и пияните от обяд селяци.

26

Анонимен

преди 4 години

До ПосетителНе на това учи демокрацията. На това учи либерализмът. Именно затова поддръжници на гей парадите са ДСБ/ДаБГ, отворено общество и подобни либерални и неомарксистки организации. Следващата стъпка е сексуализиране на малолетните от детската градина, което вече става в северна америка. Олдъс Хъксли и Прекрасният му нов свят ряпа да ядат пред това което ни чака.

25

Анонимен

преди 4 години

Въпросната стрина Танаска, колко деца е родила?

24

Анонимен

преди 4 години

До Фактобезлюдяването е заради ниска раждаемост и липса на инфраструктура. Как има села които са кочини на корен квадратен и в противоположност има такива като с. Чавдар които са уредени. То не става всичко живо да мърда към софето а на село само пенсионери.

23

Тинтири Минтири

преди 4 години

До СПОРЕД МЕН (15)Ами сега нали върнаха земята? От намаляване на селското население наполовина за 45 години, сега за 30 направо изчезва. Грешна ти е логиката.Освен това - я питай някой съвременик на селския живот отпреди 1944 който е превивал гръб на къра, да ти каже какво мисли за промяната тогава.

22

Имитатора

преди 4 години

А някой ще ни припомни ли,колко милоина евро се отпуснаха за ,,съживяване на българското село и туризъм'' чрез проекти ,,Къща за Гости'' ? Та повечето от тези ,,Къщи за Гости'' всъщност са новопостроени хотели,и при кандидатстването за такъв кредит са показали някаква съседна съборетина.Интересното в този проект се че тези къщи масово са около по-големите морски курорти,и около ски пистите в планинските резорти.Та в такива селца и паланки пари държавата не ще вложи.Та нека се не жалват.

21

Анонимен

преди 4 години

На кой му пука вече за селата. Те са от период на развитието на човечеството, който вече е отминал безвъзвратно. Бъдещето са големите градове и мегаполиси и все по малко хора по селата. Естествено ще отнеме време докато ромите ги опоскат като скакалци, но до няколко десетки години селата ще са само в учебниците по история.

20

Посетител

преди 4 години

Ми демокрацията учи на отчуждение.... и простотия .... *** и т.н