26

Анонимен

преди 4 години

"Лучше гор могут быть только горы, На которых еще не бывал!" - Владимир Высоцкий

25

Аз съм 27

преди 4 години

...Мальовица до Манастира по Друшлявица, накрая по тъмно! Имах желанието да им обърша по шамар, но ми мина, като тайно се зарадвах, че са се справили на крехката си възраст. А тяхната тарторка, момиче с характер, миналата година загина в Италия като местен планински водач. Мир на неспокойната й душа!До 26Нищо не разбираш, след съболезнованията, фалшиво звучащи, си написал само глуппости! Прочети си творбата отново, може и да разбереш защо ти пиша това!*Планината е магия, магнит, изживяване!

24

До Анонимен 24

преди 4 години

Да не се пошегува човек! Но ти наистина не си ходил там и не знаеш, че това НЕ Е ДЪЛЪГ ПРЕХОД. Но е труден и както писах, а и други написаха - там е отвратително хлъзгаво, трудно е и в сухо време през лятото. Палатка няма къде да поставиш, а от северната страна има заслон. Катерил съм Мальовица по леки турове, а вуйчо ми катереше 6 Б категория и беше извадил от стената гранати, е - не много красиви. Баба ми беше стигала почти до там от ЦАЛ (после ЦПШ). Дъщерите ми, се спуснаха от М

23

Анонимен

преди 4 години

Бог да прости жената, съболезнования за близките. И след тези съболезнования не можем да кажем нещо друго, защото ако кажем, няма да е нещо похвално и добро по адрес на въпросната починала. Защото тя показа, че е една самонадеяна, самозабравена феминизирана женица, която си е мислила и искала, след смъртта си в Рила Планина, хората едва ли не да я превъзнасят, само защото е била еди каква си ( журналистка, учила е СУ Богословския Факултет , че е била певица в храм и доброволка ).

22

Анонимен

преди 4 години

До ТониНе разбра ли?От глупост! Паднала е!Там е хлъзгаво и в сухо време. Поредна журналистка, куха лейка.В този район, има няма месец спасяваха руска журналистка, отново тръгнала сама в лошо време и едва ли не по джапанки.Планината не е Юж.парк, или компютърна игра,където можеш да се върнеш на предходното ниво, ако го закъсаш. Имала ли е планинска застраховка?Защо не е казала маршрута?Естествен подбор!Жалко за похарчената жива сила и мат.средства и рискуваните животи и техника за да я търсят.

21

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 24Иронията ти не е на място. За такива преходи в Рила си трябва сериозна подготовка, когато такава липсва, се случват такива трагедии.С подходящата екипировка жената щеше да е жива.

20

До Анонимен 20

преди 4 години

Много обичам да чета мъдри мисли, пък макар авторът им да не е ходил по-далеч от Южния парк.Теоретико, прав си, но изпускаш, че туристът трябва да носи още:- револвер Ruger Аlascan, кал. .50, в случай, че срещне мечка-стръвница.- голям пиперен спрей с поне 20 млн сковила, ако револверът засече (малко вероятно, но...)- ракетница с поне 5 сигнални ракети, червени.- свир-ка.- газово котлонче за да си грее храната и чая.- бутилка с поне 300 мл коняк.- презервативи, ако срещне...- Муконазал

19

Тони

преди 4 години

Защо никъде на написаха от какво всъщност е починала ???!!!!!

18

Цецко

преди 4 години

Имало е да става...

17

Анонимен

преди 4 години

Отишла си е жената правейки това, което харесва. Дай боже всекиму...

16

Анонимен

преди 4 години

Извън летния сезон в планината задължително се тръгва със добра екипировка. Задължително трябва да имате добри обувки и топли връхни дрехи, шапка и ръкавици. Ако планирания преход е за повече от един ден е добре да се носи и едноместна палатка и газово котлонче. Като имате и подходяща калорична храна без проблем ще издържите докато ви намерят спасители. Също е добре да имате карта, компас, и един от ония джобните GPS-и дето батериите им държат по една седмица.

15

Анонимен

преди 4 години

Българските планини са ниски и доста лесни за покоряване и точно това ги прави много опасни!Хората си казват, а тя планината е малка, разстоянията са къси, хижите са на всеки километър....и затова тръгват неподготвени. Тръгват със презумцията за лесен и бърз преход.Но планината си е планина! Където и да оттидеш над 1500м. ноеври месец нещата могат да станат сериозни много бързо! Само за 15мин. времето може да се обърне от слънчево 20 градуса до отрицателни температури и снежна виелица.

14

Анонимен

преди 4 години

По-добре да загине в планината, отколкото от инсулт вкъщи. Само дето е изложила на риск спасителите, които са я търсили при тези условия. Може би трябва да подписват нещо като тръгват в кофти условия, че се отказват от спасяване. Или пък не, не знам. Не твръдя, че е тръгнала за да се самоубива, може би просто не е преценила ситуацията, защото времето беше хубаво. Мир на душата й.

13

Анонимен

преди 4 години

До SichtpunktВ обятията на Балкана-------Строго погледнато, това е Рила...

12

Анонимен

преди 4 години

А бе изядена е от мечки, но се прикрива! Един познат преди 7-8 години мечка го изяде в собствения му двор на село! Браво, че в този момент децата му на по 3-4 години са били в къщата и всичко са видяли! Останаха сираци две малки деца! От тогава ме е страх от гори, планини, села в планините винаги за това се сещам

11

Деян Куцев

преди 4 години

Как кво. Нали са в намерили. Иначе напролет щяха да я намерят мухите.

10

кокиче

преди 4 години

До Деян Куцев - Кое точно е свършило добре?

9

Деян Куцев

преди 4 години

Важното е че са я открили и всичко свърши добре.

8

Елемаг

преди 4 години

Kaто стар планинар още снощи си говорих с близките и им обясних,че тази си беше отишла се вече.Планината ноември вече не е шега.Нищо ,че тука по равното в 22-23 градуса.Там горе шега на бива.Още първата вечер като е нощувала е била вече изтощена за другия.А 2-рата вечер е заминала,ако не е строго подготвена.Не става въпрос за надежда или други глупости.Горе компромиси и разсъждения няма...Не знам, какво са очаквали някои след 2-рия ден...

7

Sichtpunkt

преди 4 години

Еми дали се е самоубила или не, това е най - красивата смърт. В обятията на Балкана, като волна птица.БОГ ДА И ПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ!