14

Коментар

преди 4 години

Само да се прочетат коментарите става ясно защо България не е Швейцария на Балканите!Не забравяйте, че е била през 1939 г., по данни на учебниците по икономика и даже на червени икономисти.Как искате да стане след като парите са в бившите комунисти, за тях човека не представлява нищо, а е доказан факт в счетовната икономическа история, че чрез отделния човек се стига до високи икономически резултати.

13

мозес

преди 4 години

какъв е тоя преход бе?!30 години след ВСВ германия и япония вече бяха световни икономически сили,а ние още се въргаляме в отломките на комунизма вече сме заприличали на евреите дето 40 години се лутали в пустинята по пътя към обетованата земя

12

Анонимен

преди 4 години

много са ми интересни тия борци срещу комунизмапостоянно кви.чата като дойдат избори току се наредят зад банкянската комунистчеи постоянно обясняват колко лоши били комуниститее има и добри кратунков от банкя цецка от плевен дето си ябяха направили председател на НСи много други

11

Тато из Правец

преди 4 години

До 13: Каква лустрация,бе момче ?! Нали се скъсвахте да крещите ,,БКП,, по манифестациите !!! Кого да ,,лустрирате,, ???

10

Анонимен

преди 4 години

Извън общополитическото говорене в думите на госта ми направи впечатление,че негови 3 студенти,които учели за магистри,поискали да им направи кратко резюме на всичките му лекции.Кратко резюме на лекции може да се направи само от размити в съдържателно отношение лекции.По мое време точно лекциите бяха текст,дума след дума обмислен,най-синтезираното по проблема.Нищо не беше маловажно,че да може да се съкрати.Правя си извод за нивото на лекциите му и за нивото на студ му,намерили си раб по специал

9

точно така

преди 4 години

Напълно съм съгласен с номер 4. И нека да видим какво постигнаха другите бивши соц. държави и какво ние. Къде е разликата в техния преход и нашият? Има една основна разлика. 1. Само ние не направихме лустрация и не унищожихме ДС. 2. Само ние на първите свободни избори гласувахме за комунистите. Тези две причини дадоха възможност на комунистите да се укрепят икономически, да скрият парите и да командват и до днес задкулисно. А това се получи защото такава ни е народопсихо логията и простотия..

8

Анонимен

преди 4 години

От многото приказване наистина е вярно, че в България нито е имало десни партии, консервативни. мито има почва да ги има. Сега включително. Вярно в също, че промените бяха направени от полуграмотни (политически) хора.Иначе , като разговор, почти изцяло приказки с цел привличане на симпатии отколкото тези, съдържателност.

7

Анонимен

преди 4 години

Няма управляващи от някаква различна порода. Има един целокупен народ, в който надделяват определени тенденции. Този народ си избира управляващите от редиците си. Ако управляващите не струват, значи толкова си може народа. А как може да се промени всичко това към хубаво. Ами народът трябва да се промени/подобри.

6

дама Спатия

преди 4 години

Докато на запад си пушат наргилето , на изток хората се шашкат и си мислят че ония на запад са фанали баба си за късите косми. Запада така начука голямата тояга на източноевропейците, че те още не могат да разберат откъде им е дошло. Ама със такива *** пръчки толкоз. А наздраве.

5

търговец

преди 4 години

Българите ГИ продадоха за чепка банани и шоколадови яйца за съжаление. Управляващите които извършиха това бяха явно некадърни и заблудени, защото ефекта от продажбата показа много дефекти - разрушени сс, здравеопазване, образование , индустрия , а на тяхно място - нищо. И сега се започва едно строене от нулата. Ами глупаво е , та дрънка.

4

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Не е точно така.Именно от Запад ни препоръчаха да не закриваме печелившите си предприятия и да търсим нови пазари за продукцията им. Други страни от Източния блок се съобразиха с тази препоръка. Но нашенските назначени "капиталисти" предпочетоха да направят хайдушка приватизация с цел да нарежат съоръженията на заводите, да ги продадат за скраб и така набързо да станат богати.

3

Анонимен

преди 4 години

Източна Европа подари пазара си на Западна Европа без пари и без сделка.Днес виждаме, как Европейския съюз продава пазара си на Великобритания, иска пари за пазара си и налага мита на неплащащите.Тръмп също налага мита, санкции на Китай, Германия.Така се прави Преход и Реформа по капиталистически. Преходните некадърници, които управляваха България, бяха измамени като малки деца. Подариха им стъкълца и огледалца, както на индианците в Америка.

2

бай ганю

преди 4 години

щеше вече да бъде щвейцария ако развиващия се капитализъм на високи скорости в началото на миналия век не беше размазан и изместен от противоположния комунизъм за 45 год.в началото на който всички предприемачи и амбициозни хора са избити без присъди или затворени по лагери обявявани за врагове на народаднес 30 год по късно все още плащаме цената с увредения си манталитет за да останем на дъното с подтиснат от нас самите потенциал

1

Robinzon

преди 4 години

С такива като тоя ибрик никога няма да станеме.Тоя се беше снимал като министър с турски фес и се хвалеше с това по времето на орешарски.