6

Живял-видял

преди 4 години

Най-големият проблем на университетите не са заплатите. Все още повечето висши училища се ръководят от чугунени комунисти, някогашни ченгета и комсомолски секретари. Всичките управляват както се управляваше преди повече от 30 г. Отделно сеят поквара сред младите хора, пречат им на свободното развитие и изказването на независимо мнение. По-будните младежи хващат пътя през Терминал 2, а тук остават само некадърните нагаждачи.

5

гост

преди 4 години

До Анонимен 2"...а има и добавка за длъжност, за звание, за степен." По-високите в академичната иерархия, пак ще взимат повече. Нормално е да взимат повече, след като са учили за повече. Който не е учил за професор, не е защитил длъжност, звание, степен не взима професорска, доцентска и пр. заплата, просто е.

4

сига лъжи

преди 4 години

жената кандидатства за работа в софииско школо като домакин .... със сензационна заплата 500 лв-

3

Петрова

преди 4 години

В Медицинския и стоматологичния институт в София преподаватели - пенсионери командват институтите. Лакомията им за пари е невероятна. Докога ще се допуска това дирибействане.

2

Анонимен

преди 4 години

И какво нередно виждате в това заплатите на професорите да са 150% по-високи от тези на асистент? Асистентът дори не е задължен да има научна степен. Сега по новия вече стар закон можеш да започнеш преподавателската си кариера направо от главен асистент, на практика без преподавателски стаж. Заплатата на главен асистент съответно е съществено по-висока от тази на асистента, заради научната степен. Ако след това не се повишава чувствително, какъв е смисълът от кариерното израстване?

1

Анонимен

преди 4 години

Заплатите в здравеопазването са не в проценти а в сто пъти разлика. Зато ва власт имащите да погледнат не само образованието. Ако им стиска.