114

Buralafte

преди 4 години

До Анониментака е, не се слиза, но не е с предимство пред МПС-тата по пътя.

113

Анонимен

преди 4 години

еми при вас организацията е такава, че си има стоп на самата велоалея, ще спираш - това е. При нас е организирано така, че винаги си на път с предимство или със светофар, не се сещам за велоалея, на която да се налага да спра на стоп. И при вас е в жълто продължението на велоалеята, на която за 18-ти път казвам, че не се слиза, просто се спира на стопа

112

Цецо Мен

преди 4 години

При мен вчера имаше подобен случай, като слизах от затвора с кола посока Кенар. Едно момче изскочи с колелото пред колата без да се огледа и се размина на метър пред колата, Слава Богу. Ситуацията за шофиране и т.н в София не е добре. Цари безпорядък и хаос. Господ да ни пази.

111

Онанимен

преди 4 години

И аз твърдо настоявам да има повече Control, Alt и Del! :)

110

Buralafte

преди 4 години

До АнонименТочно това визирам. По протежението на велоалеята в София, на ул. Раковски, на всяко кръстовище на алеята има надпис STOP, но всеки колездач кряка и блъска по колите, след което естествено изчезвя якодим, когато кола тръгне да минава пред него/нея

109

Анонимен

преди 4 години

"А там където има записано STOP на кръстовищата ( примерно по продължението на Раковска ) Спираш ли или и ти си от тези които крещят и блъскат по колите които завиват ?"ако визираш мен с коментара за слизането и бутането, първо не карам по улици, а само по велоалеи, второ не съм от София и не знам за какви продължения говориш :)

108

fact

преди 4 години

браво,браво,браво.и се по-често така ше е.Пуснете и коне, че и *** по платната. и задължете шофьорите да не блъскати тях, а?

107

Buralafte

преди 4 години

До АнонименА там където има записано STOP на кръстовищата ( примерно по продължението на Раковска ) Спираш ли или и ти си от тези които крещят и блъскат по колите които завиват ?

106

Анонимен

преди 4 години

За тротинетките трябва да държат изпит поне по теория за движение по пътищата. Всяко *** без книжка се качи на тия и пречи на всички.

105

Анонимен

преди 4 години

какво не ви харесва в коментара ми? че на продължение на велоалея (която изрично е нарисувана като такава) не съм длъжен да слизам от колело/тротинетка ли? Ами и да не ви харесва, не променя факта, че не съм длъжен да слизам там :) Където е САМО пешеходна трябва да се слиза, да

104

Константин

преди 4 години

Отвсякъде глупа.ът с тротинетката си е виновен.

103

Анонимен

преди 4 години

Младите са израснали без какъвто и да било контрол от страна на възрастни, учители, полиция, по-големи деца: пълна анархия- не познават елементарните правила!До 18 г. възраст ги возят, като малки принцове и принцеси....

102

Бащата на момчето

преди 4 години

да плати яко обезщетение на шофьора, в чиято кола се е натресло. Познат така разви диабет след стреса при подобен случай с велосипедист. Човекът сега е пълна развалина и оня вече отдавна е забравил какво му е причинил.Отдавна не шофирам заради всякакви слабоумници - било шофьори, било всякакви други "господари" на пътя.

101

Оби Едно

преди 4 години

До Джедай МастърСамо където разликата м/у скоростта на тротинетката и пежеходеца е в пъти повече за тротитентката и ако сметнеш S=V.t пежеходеца ще измине 0.5 метър, а тротинетката 2. А относно излизането без да се огледаш - това си е самоубийство и в тази сутация не виждам причина за коментар

100

Джедай Мастър

преди 4 години

Ми забранете и пешеходците. Колкото можеше да изскочи с тротинетка, така можеше и да изскочи тичайки, което впрочем ми се е случвало на същото място, слава богу не блъснах никой. Да въвеждат пешеходните книжки и това е. Пешеходците нямат място извън домовете без специален курс и разрешение от КАТ.

99

Анонимен

преди 4 години

До 109: Всеки, който е пробвал да кара лимеца например, знае много добре правилата и това къде и как да праркира тротинетките. Прилжоението се е погрижило много добре да те инфомрира къде може и къде не може. Проблема е зад тротинетното устройство, което решава, че карането е проста работа, пропускайки подробностите без да се информира. Контрола може да се осъществява от самите ползватели, които могат да виждат сники на това, къде се паркират и да потвърдят кои са правилно паркирани и кои не.

98

Анонимен

преди 4 години

За съжаление май трябва да се случат няколко сериозни инцидента с тези тротинетки, за да се задействат властите да направят съответните промени в законите и да започнат да прилагат закона и към тротинетките. Според сега действащи закон за движение по пътищата, тротинетките са МПС и следва да изпълняват куп изисквания, вкл и към водачите на това МПС. Защо не се прилага закона, един бог знае.

97

Решението

преди 4 години

Не само, че тротинеткаджиите са като камикадзета по улиците, но и си оставят тротинетките, където им падне по тротоарите, без да се съобразяват, че пречат на пешеходците, вкл. пред входове на сгради или други помещения. Разумното решение е пълна забрана на тротинетките, докато не се въведат правила за тях и начин, който да ги принуди да спазват правилата.

96

Анонимен

преди 4 години

Всъщност карането на тротинетка е по-трудно, от колкото изглежда, особено, когато развиеш 25 км и трябва да намалиш или завиеш. Шофьорите често забравят, че когато ти се наложи да спреш внезапно, спирачния ти път е доста по-голям от това да караш с дори 5 км по-малко. Последствията от това може да са пребиване или разминаване на косъм и уплах. Но дори и по-бавно да караш, понякога завиването е по-трудно и неопитните шофьори забравят, че имат спирачка или не я използват от страх да не се преобърн

95

гост

преди 4 години

ооо, нищо ново, те така с колелата излизат, или ти идват отзад и правят 90 градусов завой и минават пред теб, а ти си като стрелян, чудиш се откъде се появи ... Колоездача ти тегли една в движение карайки по пешеходната пътека, без да слезе от колелото и те пита къде гледаш, длъжен си да спреш.... А той пък / колоездача е длъжен да се огледа..., но важни са чуждите задължения, не нашите!