48

Анонимен

преди 4 години

"Тоз обаче си го бива. Не само е научил говорим и писмен български, но е завършил висше образование в затвора."Впечатляваш те, че за 12 години е научил езика?

47

Анонимен

преди 4 години

Номинацията на Джок не е от БХК, а от австралийска гражданка. БХК приемат номинацията, заради затворническото движение на Джок. Като цяло, БХК с това се занимават - да пишат становища относно хора, които по един или друг начин са си търсили правата. Тежестта обаче я определя съдията и мнението на затворническата администрация. По вашта логика, БХК са чакали 12 години, па да са падне Калпакчиев, па да го пуснат Джок да си ходи. Цацаров що не писка отвод на Калпакчиев преди да излезе решението?

46

Анонимен

преди 4 години

Обясниха ли ви на какво основание е освободен и че становището на БХК изобщо не може да има никаква тежест в съда? Освобождават го на основание добро поведение в затвора за последните поне 3 години. Документирана липса на провинения, доказано добро поведение. И е излежал 2/3 от наказанието. Всеки затворник при тези обстоятелства има право да му се замени остатъка с условна присъда. Въпроси има ли още?

45

Анонимен

преди 4 години

Тоз обаче си го бива. Не само е научил говорим и писмен български, но е завършил висше образование в затвора.Учредил е затворническа организация, в Страсбург защитава инициативата затворниците да са без камери при свиждане с жените си и почти е спечелил делото.Два пъти е печелил градска отпуска и се е връщал е затвора и е много вероятно да остане в България.

44

Анонимен

преди 4 години

Тя БХК за много хора е давала положителни становища, вкл. за Борислав Динков, който е освободен от същия съдийски състав, на същия ден като Полфрийман. *** нещо не ви виждам на амбразурата. Както не ви виждам да квичите за убийците на Мартин Борилски в Париж, които бяха с намалени присъди. Борилски е намерен с 93 прорезни рани и обезобразен от бой и единствената причина двамата Стоичков и Желязков да са в затвора въобще, са френските власти. За тях няма "българоубийци" и "диваци", има мълчание.

43

Анонимен

преди 4 години

Иване, мало умнико, за каква безнаказаност говориш бре, тюфлеко? Тозо Джок е осъден на 20 години. Това ли е безнаказаност?

42

Иван

преди 4 години

Значи ако те заколят и баща ти е еди кой си не носят отговорност, защото татко ти е от ДС трябва да те убият? Хора вие сте полудели. Кой дядо му или баща му не е бил червен. Егати лицемерите сте всички.

41

Анонимен

преди 4 години

Какво може да направи съдията, когато има закон за намаляване на наказанието при добро поведение и такова поведение е налице, човекът си кандидатства, принася доказателства, експертизи? Какво трябва да каже съдията - не, ти не си от наште, ще лежиш пълния срок! А?

40

Анонимен

преди 4 години

"Да допуснем, че съм доста просто момче.Та, каква е била "наградата"?"Наградата, която ти връчвам е за най-простото момче на годината. Наградата ти е един лайк, Да си го носиш със здраве хахахха

39

Анонимен

преди 4 години

"За каква награда е бил номиниран подсъдимият и за каква награда е бил номиниран съдията?"Ти май си доста просто момче, нали така?Да допуснем, че съм доста просто момче. Та, каква е била "наградата"?

38

Анонимен

преди 4 години

Не виждаш никакви намеси, защото си на надник при Красьо. Мнението ти няма тежест по темата.

37

Анонимен

преди 4 години

Не виждам никаква намеса в съдебнито решение и очевидно никой правист не вижда такава намеса, иначе щяха да стакуват решението именно от тази страна. Някакви намеси виждат само хора, които хабер си нямат от право. За тях правото е само въпрос на влияния, връзки, ходатайства и прочие.

36

Анонимен

преди 4 години

...По истински случай...

35

Анонимен

преди 4 години

"За каква награда е бил номиниран подсъдимият и за каква награда е бил номиниран съдията?"Ти май си доста просто момче, нали така?

34

Анонимен

преди 4 години

За каква награда е бил номиниран подсъдимият и за каква награда е бил номиниран съдията? Вие знаете ли значението на думата награда? С какво са ги наградили?

33

Анонимен

преди 4 години

Напротив, ще стане хубав холивудски филм от тази история.

32

Анонимен

преди 4 години

"И какво като съдията бил награждаван?Кой закон забранява някой да си направи НПО и да си награждава?"Пич, отговарям на въпрос относно какво общо имал съдията с БХК. И тъй като БХК има отношение по делото с изготвено становище представено на съда, а подсъдимият също е бил номиниран за същата награда, мисля, че няма нужда да обяснявам колко зле изглеждат отстрани нещата. Трябва да си крайно ограничен за да не виждаш намесата в съдебно решение.

31

Анонимен

преди 4 години

Какъвто ни е футбола такaва ни е съдебната система и адвокатите и здравеопазването и образованието. Все още никой не знае какво трябва да се направи със Джок Полфрийман. Само водещата има хубави крака.

30

Анонимен

преди 4 години

Не ми пука за Тоз. Много по-интересно е изказването на адвоката в друго интервю, че мечтата му е да се изправят един срещу друг в дело с баща си.Май за всички политици и юристи работата им е като на "мачле".

29

Анонимен

преди 4 години

"В затвотра попаднал на хора и станал човек."Тоз наистина ли е научил български?