31

Анонимен

преди 4 години

Ако отпадне Турция, отива в Румъния, тука при нас едва ли.

30

Русофил

преди 4 години

Няма ли да им приседне на Румъния и Рено и Фолкваген? Сега, ако се имахме с Русия, можехме да залеем ЕС с Лада-Калина, ама...........

29

Анонимен

преди 4 години

Обещавам повече никога корейско и дълбоко се разкайвам пред негово светейшество магнатско импреиалистическо ФАУВЕ. Нека да ползват и моите имоти за безплатен паркинг за непродадените бройки, които се очертават да запълнят всички налични летища.

28

Пепката

преди 4 години

До 25Я кажи JYSK какви пари предлагаха ?Аз и сега не знам как са си запълнили местата.

27

Анонимен

преди 4 години

вместо да направят завода край Русе и да опитат да привлекат специалисти и от Румъния,те искат край София, където работната ръка е също толкова неподготвена колкото и навсякъде в страната, но ще иска по-големи заплати. А това че мастодонт насред полето няма икономическо бъдеще го доказа Кремиковци още на времето

26

Анонимен

преди 4 години

Румъния има: Завод а 350хил. коли/г с ?6млрд оборот, 15хил работници и най -големия в света логистичен център за пълен асортимент автомобилни части. Така че, съвсем възможно и логично.

25

Анонимен

преди 4 години

една 4-5 милионна държава не може да има претенции за нищо. Една махала в Турция е толкова

24

Анонимен

преди 4 години

Какъв автомобилен клъстер у нас, че чак и почетен председател по подобие на Доган са го направили. Сигурно клъстера е на издръжка на данъкоплатеца, та ние и една резервна гума не можем да произведем вече. Специалистите напуснаха отдавна.

23

до авторката

преди 4 години

Теа коментари всичките ти 10 колеги ли ги написаха тука , пише на Контакти кои са

22

Анонимен

преди 4 години

...Румъния,няма проблем с работната ръка...И ние нямаме проблем с работната ръка,бе!Някой вярва ли на онези лъжци който се изтипосват по медиите и тръбят ,че на България и индустрията й ,не й достигала ръботна ръка?

21

Анонимен

преди 4 години

И специално за следящите кадри на ГЕРБ - нямаме работна ръка, защото изкуствено държите заплатите ниски, така че всичко живо да бяга в Германия. Е, тия хора няма да се върнат от Германия за да ви работят в завода. Никой няма да се върне. Да не говорим, че умишлено унищожавате науката с тия ниски заплати, за да не може и да се научат хората, които искат. Просто убивате интелекта в България. Е, никой няма да инвестира в такава държава. Защото хората са най-важния ресурс!

20

Анонимен

преди 4 години

Трябва да си от 80те процента, за да си помислиш, че такава инвестиция може да дойде в БГ. Помислете си - от къде ще вземат работната ръка? Jysk наемаше месеци наред за да си запълни центъра в Божурище. А тук говорим за технически-грамотна работна ръка, която да може да чете, пише, смята, и да разбира какво прави. Просто нямаме никакъв шанс, никога не сме имали, всичко това е някакъв цирк. В Румъния поне хора има. П.С. "къс списък" на български не съществува като израз

19

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 11Румъния не е по добре от България. Корупцията е на същото ниво и политиците са същите. Определящото в случая е бр. работна ръка и заплата. В България все по трудно се намира евтина работна ръка. Не знам защо искате толкова VW да дойдат ако дават заплати като Язаки все ми е тая, няма смисъл. Няма кой да им работи за малко пари, а основно те това търсят. Капитализма е това търсиш най-евтина работна ръка,а при нас колкото и нелепо да звучи вече е малко по-добре.

18

същия

преди 4 години

всички заобикалят България като ляйно

17

Анонимен

преди 4 години

В българия и най вече в скапана софия никоя голяма фирма няма да инвестира,идват ссмомошенници , разни измислени стартъпи и т.н.

16

Анонимен

преди 4 години

Да го строят де си сакат ако ще у Саудитска Арабия

15

Анонимен

преди 4 години

А бе аз предлагам най добре за България е да излезем от тоя измислен ЕС ! Всички инвеститори се изнасят извън ЕС, а ние чакаме от 30 години инвеститори! Никой не иска да инвестира в ес!

14

Анонимен

преди 4 години

VW ще иде в Сирия, като извинение за клането на кюрдите.

13

Мария Хуанита

преди 4 години

Завода ще бъде в Русе. Местоположение - стратегическо. Кадри ще си докарат откъдето си искат.

12

Анонимен

преди 4 години

До 1 Важна е инвестицията и работните места! И рейтингът ни! Но няма нормален инвеститор, който да дойде тук. Това е горчивата истина.