17

край

преди 4 години

След това той разправяше навсякъде, че всеки честен човек, който намери нещо и го върне на притежателя, заслужава да получи двадесет и пет по ***, заслужава така да го напердашат, че да посинее, да го набият публично за пример и назидание на хората.

16

следва

преди 4 години

В края на краищата разбрало се, че и друг човек загубил златен пръстен, но с фалшив брилянт, някакъв семеен спомен. Но шивачът въпреки това лежал затворен три дена, понеже в яда си обидил стражата. Законното възнаграждение от десет на сто, което получил, се равнявало на една крона и двадесет халера, понеже цената на намерения *** била дванадесет крони. Той го хвърлил в лицето на притежателя, последният пък дал шивача под съд за обида и шивачът на всичкото отгоре бил глобен десет крони.

15

начало

преди 4 години

Веднъж пък един шивач, който живееше на нашата улица, намери златен пръстен. Хората го предупреждаваха да не го предава в полицията, но той не ги послуша. Там го приели необикновено любезно и му казали, че били вече уведомени за един загубен златен пръстен с брилянт, но после погледнали камъка и му казали: Че това не е никакъв брилянт, а стъкло. Колко ти дадоха за брилянта? Знаем ги ние честните като тебе!

14

Анонимен

преди 4 години

Аз ако намеря портмоне,ще го върна! Ама ако вътре има пари - НЕ ВРЪЩАМ!

13

Анонимен

преди 4 години

А по селата изнасилват бабички за такава сума...Затова тук това е новина ! Браво на момчето !!!

12

Ти да видиш..

преди 4 години

До Анонимен 7 Съмнявам се това момче да се оправи в живота. Ценностите сега са други.Прекарай другарчето си.

11

Анонимен

преди 4 години

А МВР как така го е изпуснало и не го е набедило това момче,че е откраднало портомонето и после да пише в статистиката си- разкрито п,естъп,ение!

10

1962

преди 4 години

Браво!Едно време като бяхме септемврийчета и пионерчета бяхме длъжни да дадем на чичко милиционер всеки намерен портофел,после ни хвалеха сутрин пред строя!А сега едва ли връщат един на хиляда загубени портофели!

9

Анонимен

преди 4 години

аз пък днес минах на зелено ...Благодарение на медиите обществото копее поредното си дъно ... щом една нормална постъпка стана новина, значи положението е мега злеее.Сега чакам да напишете и за някое ченге дето не е взел подкуп че да се заринем за постояно

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5Смятай колко сме ударили дъното в тая територияУдарили сме, защото възпитаните от комунизма овълчени, алчни, завистливи, крадливи и злобни дъртаци още бродят из България.

7

Анонимен

преди 4 години

Браво на момчето ,това момче ще се оправи в живота .Защото явно има позитивно мислене или както го наричате добро възпитание.Което е много важно и ще му позволи винаги да намира позитивно добри решение.За съжаление има много момчета с негативно мислене а те вече са проблемните защото те нямат изградените умения да се правят с живота.Когато попадне в такива ситуация те знаят че нямат шанс в живота и виждат в портфейла шанс да бъдат господин за един ден.Защото не вярват че могат да бъдат някой.

6

Анонимен

преди 4 години

Това ако беше, някой дърт комунист знаете ли кога щеше да занесе портмонето в полицията а?

5

Анонимен

преди 4 години

Смятай колко сме ударили дъното в тая територия (да не казвам държава, че само си играем на държава), щом такива моменти трябва да се пишат по медиите...А би трябвало да бъде нещо напълно нормално и на никой да не му прави впечатление дори, че някой е върнал намерен портфейл или документи или нещо друго добро е направил.

4

Анонимен

преди 4 години

Ей голема сума бе 80 въшливи хартии за задни цели. Точно за два дена хартия. Ако беше отишъл в магазина да си напазарува щеше да има за два дни ядене. За такава тоалетна хартия няма да си направя труда да се навеждам. Ако беше намерил на някой Дупетатин Портфейла можеше да си поживее два месеца на корем.

3

Сатана

преди 4 години

Браво на будалата, искам да кажа на доброто момче.

2

Анонимен

преди 4 години

Предстои органите на реда да си организират малък "работен" обяд с намереното в портмонето

1

Анонимен

преди 4 години

Браво на момчето!В днешно време това си е геройска постъпка.Браво и на родителите за доброто възпитание.А собственика на портфейла да не се стиска,а да възнагради момчето за доблестта.