26

Кюляков

преди 4 години

До 25 Той дедА ти се у вътрешен wc си е вършил нуждите... Айде моля ви се...

25

1.8Т големия мотор

преди 4 години

Вече 4 години минаха от както напуснах София. Живея в едно село на 3 км от Стара Загора. Работя в града, но вечер се прибирам на спокойствие. Къща, веранда, храниш се на верандата... Спокойствие, кеф.....

24

Славюч

преди 4 години

Французина ще получава даже му е малко а на наглия бугарин и толко му е много.

23

от село

преди 4 години

Може да е добре ако си стои в къщата и някой и носи продукти за кухнята. Ако и дам 5 декара земя да я бъхте по цял ден да изкара за тока и застраховката на колата- друга песен ще запее.

22

Анонимен

преди 4 години

Според мене трябва да се създаде програма която да подпомогне селата и да се направят вътрешни тоалетни. Сега тоалетните са външни и това е неудобно.

21

Анонимен

преди 4 години

Защо субсидиите от ЕС на френските фермери са над 10 пъти по високи от тези на Българските. Ние нали си плащаме членския внос, и то не малко им плащаме. Дойче Веле няма ли да направи репортаж по въпроса?

20

Наблюдател

преди 4 години

Едното става да се сборим, ама другото много кораво, не бих рискувал.

19

Анонимен

преди 4 години

До всяка керемидка имаше автобуси по няколко пъти на ден.

18

Анонимен

преди 4 години

При три пъти фалиралия социализъм във всяко село имаше лекар, зъболекар, линейка и шофьор, аптека, училище, детска градина, чителище, кино, магазин универсален и хлебарница, ресторант и сладкраница. И така 45 години фалира. Сега при проспериращия евроатлантизъм ако го направят това, на втория месец държавата ще фалира, а Брюксел връщат парите които сме им дали за стадиони, спа центрове и балетни зали по селата, лебедово езеро, вместо за развитие на български технологии и проузводство.

17

До 17

преди 4 години

Че колко са селата на 10-15 км. от града. Имаш кола, можеш да работиш в града и да си водиш децата на училище и наистина е кеф тишината и простора. Те и сега тези села са населени и къщите струват колкото кафез в града. Представи си отдалечен джендем, лоши пътища, някъде вече няма и междуселищен транспорт. Та от село до село Балкан разлика.

16

Анонимен

преди 4 години

Селският живот е лесен, ако става дума за един месец. За повече е голяма мизерия. Няма лекар, няма зъболекар, няма училище, няма кой зимата да разчисти пътя. Има индийци, които винаги когато решат могат безнаказано да претарашат и опоскат всичко, което става за вторични. Да те пребият за 20 лева и да се напият с тях в селската кръчма.

15

Анонимен

преди 4 години

Ми нали всички ако отидат на село няма кой да купува вносните стоки и таралясници, за какво ти е тараляник на село, и всносни западни храни и дрънкулки, и западняците няма да купуат нови коли и фауве ще уволнява, по малко данъци и Дойчланд няма да има пари чистотата да плаща на българските миячи! Как ще ходим да мием улици тогава. Тия си ритат хляба! Не виждат по далеч от носа си.

14

До 15

преди 4 години

И какво му е на селският живот?Много по-спокойно е от града, престъпността е по-ниска,а и живот в къща е в пъти по-добре от такъв в апартамент.Аз живея на село и като ми потрябва нещо се качвам на колата и за 10 минути съм в града.

13

Смешни инициативи

преди 4 години

Съсипаха цялото селско стопанство, България произвеждаше селскостопанска продукция можеше да залее цяла Европа, в Русия изнасяхме тонове селскотопански продукти и получахме технологии за домати. А сега реват за бабичката с кравичката и ралото, която насила била вкарана е ТКЗСто където вместо рало имаше трактори и модерна техника. И като върнаха земята на бабичката с козичката и ралото преди 30 г. какво стана - защо сега е такова мъртвили на село? 90% от плодовете и зеленчуците вносни!

12

Анонимен

преди 4 години

Селският живот не е лесен, всеки имащ допир със селото го знае. Животът в "живите" българските градове обаче е отвратителен!И идва момента всеки за себе си да избере, кое е по-малкото зло .... или пътят към терминалите 😞

11

Анонимен

преди 4 години

Един богаташ се заселили до нашето село, но в селото не влиза. Има собствен генератор за ток, частна помпена станция, с бус го зареждат с минерална вода и има три джипа за разбитите ни пътища. Така вече се живее на чист въздух.

10

Анонимен

преди 4 години

Аве тия хора от небето ли падат? Самият факт че имаш къща с двор, ама без градинар, ел.техник и друга прислуга, означава да нямаш минута свободно време! Постоянно има нещо за оправяне! И никога не свършваща кърска работа. Тая "романтика" я зарежете, ако искате да сте здрави и свежи.

9

Анонимен

преди 4 години

Понякога Дойче Веле пише статии изглеждащи като преписани от вестник "Работническо дело".Такъв е и този случай.Не заслужава коментар дори...

8

избирател

преди 4 години

Стига с тая пропаганда де!!!Заприлича на комунистическа!И аз замених Варна,но на първо място,защото се напълни до пръсване с .......... и защото имам финансовата възможност да си построя къща на десетина километра извън.....А това,къде ще ме заравят с него така или иначе не го хващам!!!

7

Аха

преди 4 години

Ама за месец. Още от времето на соца имаше лозунг: "Трудът е песен" и продължението сред хората беше: "Ама друг да я пее". Или както казваше баща ми : ХвалИ селото, живей в града"