32

Анонимен

преди 4 години

Ами то и Борянка няма "конкурентно способност", но явно е способна на други неща, та да я назначат като журналист.

31

Koko

преди 4 години

Все още има много които учат само за да спечелят пет годиники живот на гърба на изтерзаните мама и тати. Пет години, по късно са безработни, без знания и практически опит. Мама и тати пет години по- стари, а собствениците на дискотеки в Студентския град по- богати. Защо лъжете себе си деца, защо лъжете мама и тати ? Не е ли по- лесно да кажете, че ви мързи и да пиете кафе в родния си град, така ще успеете по- бързо да заделите за билет за Запада. Колкото по- рано по- добре.

30

Анонимен

преди 4 години

Интересно след като сега завършващите средно са около 42 000 на година, то колко ще завършват след няколко години, когато децата родени през 2018г са малко над 40 000, от които познайте колко роми? :) прибавете от тях тези които ще заминат навън за съответната година, КОЙ ще работи и учи в тази страна тогава????! :)

29

Анонимен

преди 4 години

всичко е временно

28

Чичо

преди 4 години

За диплома се учи или плаща-но ум и разум си идва от господ.

27

доволен селянин

преди 4 години

а бре ще стигнете до някои истини ама ще ви трябват поне още 20 години живи и здрави ще видим това което ви го казвах като дойде демократията не го вервахте

26

Анонимен

преди 4 години

#25, много добре казано! Поздравления. Истината е че нашето образование не струва до толкова че то представлява една суха теория, но теория която датира от преди десетки години. Липсва съвремената визия, липсват последните инженерни, икономически и тн. течения. Липсва практиката. Тук с висше има опасност да взимаш по-малко от един барман, сервитьорка или майстор. Няма преспективи и младите видяха че образованието на вън ги води към по-добро бъдеще, някъде там където ще се реализират.

25

М, да ...

преди 4 години

За младежта времето е пари, а пък явно не виждат възвращаемост ако инвестират време за обучение в ВУЗ, че ще има реална полза, т.с възвращаемост!

24

Анонимен

преди 4 години

До истина еа ти в България ли остана или само следиш от чужбина новините?

23

Анонимен

преди 4 години

ясно , коментаторът с псевдоним "портиера" е не кой да е , а е великият професор Вучков

22

Анонимен

преди 4 години

С отворени граници толкоз. Хората излязоха и видяха как стоят нещата в най-развитите части на света и как живеят хората там. От Калифорния до Шанхай. Вече загубихме и продължаваме да губим цвета на нацията ни, които отиват някъде там. ;)

21

Закривай

преди 4 години

Комунистическите лелки които работят по университетите ще останат без работа и няма да има кой да урежда племенниците и децата им по канцеларийките....Подкупите спреха младите снимат и пускат в нета рисковано е кво праим?Паботодателите вече дори избяват да вземат вишисти приоритет е само с диплома за средно,аз който имам две дипломи от университети не ме взеха с тях а ме взеха с дипломата от механнотехникума ако бях им казал да университета нямаше да ме вземат....

20

Анонимен

преди 4 години

опасно беше едно време, когато образованието в тази "теритирия" беше на ниво и на практика от училищата, от университетите излизаха хора със сериозен потенциал. Тогава тези хора бяха по-скоро неудобни защото можеха да се опълчат там където ги заставяха да правят онова което противоречеше на морала на образования. Днес опасност няма та дори и 100% от населението да са вишисти. В момнта няма нито морал, липсват ценности, а образованието ни е под всякаква критика.

19

регулировчик

преди 4 години

"Огромният брой кадри" не са "решили" да напуснат страната, защото са принудени.

18

портиера

преди 4 години

В днешно време бившите шофьори, сервитьори, "чейнчаджии"... са "бизнесмени", физкултурниците управляват държавата, а професорите са портиери. Пък, неграмотните като тебе, се опитват да се правят на интересни.

17

Анонимен

преди 4 години

Огромният брой кадри, които са решили да напуснат странатa---------близо 300 души на ден напускат страната с еднопосочен билет в посока Запад .

16

Анонимен

преди 4 години

Първият стадий на подривната дейност е процесът, известен като деморализация. Терминът говори сам за себе си. Отнема 15 до 30 години да бъде деморализирано едно общество. Това е времето необходимо да бъде образовано едно поколение, отрязък от живота, посветен на образованието, формирането на възгледите му, идеологията, личността. Този етап включва влияние или различни методи, като внедряване, пропаганда и др.

15

Анонимен

преди 4 години

Абе важното е парата да пада! Максимата е много вярна. "Като знам какъв съм инженер,страх ме е да отида на доктор"

14

Калеко Алеко

преди 4 години

Академичните среди в България не само трябва да се събудят от летаргията, а основно да се проверят и дезинфектират от застоялия въздух и акарите останали от Тошовото време, когато маститите ни академици, получаваха титлите си като се вричаха във вярност на БКП, КПСС ... и превеждаха дисертациите си от английски. Що се отнася до образованието то също е продукт на пазарната икономика и се избира според цената и качеството на услугата ... !!!

13

Анонимен

преди 4 години

ей портиера ако беше умен , знаещ и можещ нямаше да си портиер :)