16

Дидо

преди 5 години

Какво ни е цифровизирането на държавата? Сканираните документи в pdf формат ли ни е цифровата държава?!?!

15

Гост

преди 5 години

Замисляте ли се,че антивирусните програми и вирусите са обвързани и всичко това с цел да се свалят пари от потребителите в мрежата?Парите не се използват в правилната посока,а в това да се измести човека като работна ръка няма лошо стига да се спре това смешно преследване на парите,които са най-голямата илюзия и измама даващи ни свобода,която всъщност е робство на собственото ни съзнание. Каквото е създал човека от човек също може да бъде унищожено о опорочено.

14

Попа

преди 5 години

За защита ще използват Българска Поща.

13

ЦПУ

преди 5 години

Някои "институции", имаха матрични принтери доскоро. Да ползваш пиратски Уиндоус, Фейсбук и Гугъл, още не означава "добри компютърни познания".За съжаление развитието на цифровите технологии, само показва колко са прости хората, които ги ползват.

12

Анонимен

преди 5 години

Ще дам един *** пример. Преди години правех често справки в търсачката на СРС. По едно време сайтът беше в поддръжка и гледам по грешка пуснали някаква тестова версия на сайта, ама лайв, и се видя кристално connection string- ът към базата на СРС... Без да съм хакер (въпреки че съм мениджър в IT средите), мога да вляза в базата и да си правя какво ли не. Ясно, че нищо интересно няма да видя, но, все пак, теч на подобна информация би следвало да бъде наказан.

11

Й

преди 5 години

Едно 12 годишно лапе може да ги направи разногледи. Днешните деца започват от 5 годишни да преобръщат нета. Когато станат на 18 години са готови да направят цели държави да гледат умно. Тези които направиха хакерската атака срещу НАП са пълни аматьори. Това са някакви сеяндури които се мислят за някакви но са пълни гевреци.

10

Анонимен

преди 5 години

Хех това нищо не е. С роботизацията и дигитализацията някои браншове ще уволнят почти всички работници. Тепърва предстоят пробиви струващи милиарди. Махнеш ли човека и кеша става страшно.

9

Анонимен

преди 5 години

До ДртПрчФирмата, която не е осъдена ...

8

ДртПрч

преди 5 години

Купуваш си кола - даваш си всички лични данни на продавача, на банката, на агенцията по вписвания, на нотариуса, на КАТ, на застрахователя, на филанкишията и т.н. Купуваш си къща, данните ти ги имат същите тези групи хора, плюс ВиК-то, Енергото, Топлофикация и хиляди знайни и незнайни хорица.И след като куцо, кьораво и сакато ни имат личните данни, какво по дяволите истерясваме със защитата им?

7

Анонимен

преди 5 години

Никакви кибер атаки не са констатирани у фирмите, които изобщо не ползват цифровите технологии и общуват със своите клиенти и доставчици директно. Те са най-сигурни в IT Card отношение. Все повече фирми ще станат сигурни колкото тях. Само така ще можем да повишим нивото на кибер сигурността.

6

ДртПрч

преди 5 години

Интересно е, че фирмата ТАД груп, която хакна НАП, се занимава именно с киберсигурност. Значи, ако искаш да не те хакват, трябва да си плащаш на хакери. Ами то това си е жив рекет. "Елате вие, за да не дойдем ние!"

5

Анонимен

преди 5 години

Ще го кажа накратко - няма никакво значение.Всеки, който иска достъп до лиочните ви данни, до банковите ви сметки, вече го има, защото с връзки, всичко се постига.

4

Анонимен

преди 5 години

Поздравления открихте топлата вода.

3

ДртПрч

преди 5 години

"Това е мнението на ...% от анкетираните 550 физически лица в проучване на Българската търговско-промишлена палата /БТПП"И що питате де6илите, а не някой специалист бе?

2

Анонимен

преди 5 години

но пък за сметка на това Пацо Терасата е защитен от уволнение - само го местят от един държавен пост на друг

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 5 години

ДА БЕ ДА ДРУГ ПЬТ