11

Анна

преди 4 години

Щом децата не са нотивирани да учат, значи образованието трябва да се адаптира към тях - към съвремието и неговите нужди, а не да се тръшкаме как децата са длъжни да се адаптират към престарялата си образователна система. Много е мотивиращо наистина да киснеш на чина от сутрин до вечер и да ти тъпчат главата с невъобразима скука.

10

Анонимен

преди 4 години

Ще се търсаят ама нямат "СЕРТИФИКАТ IT CARD" та затова трудно ще се намерят УЧИТЕЛИ!!!Тябва УЧИТЕЛЯ да преподава ***-ИЗЪМ да са по НАДОЛУ ОТ ТИКВАТА В "ГЛАВАТА"

9

Наскоро завършила

преди 4 години

И да си съсипя нервите за смешни пари?! Да, бе да. А в КОЛ центъра взимам 2 пъти повече.

8

Анонимен

преди 4 години

Добре да си даскал, ако си в провинцията и си работещ пенсионер, хем пенсия, хем заплата, хем пари за стаж, хем по_- евтино, хем вече не ти дреме и не се ядосваш ;)Млад учител в София или е мега оптимист или е много смотан, защото заплатата му не може режийните му да покрие...

7

Бивш даскал

преди 4 години

Стартова заплата на учител - 920 лева. След данъци - 713 лева.Няма млад човек, който да им работи за тия пари и да търпи невъзпитани деца и нагли родители!

6

учителка

преди 4 години

Да се приравни трудът на началните учители към втора категория труд, постоянен трудов договор, ранно пенсиониране. Защото : учителския труд е силно рисков, изисква висока квалификация а заплащането не покрива тези рискове. Иначе България ще остане със неграмотни учителки или със никакви.

5

Анонимен

преди 4 години

Da otivat v anglia da uchat, tam imat mnogo daskali...

4

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

А РОСИ КИРИЛОВА ПЕЕ В ПЕСЕН УЧИТЕЛКО ДОБРА ЦЕЛУВАМ ТИ РЬКА

3

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

А ЗАЩО НЯМА ЗАЩОТО ОТ УВАЖАВАНА ПРОФЕСИЯ СТАНА НЕУВАЖАВАНА ДНЕШНИТЕ УЧИТЕЛИ СА ПОДЛАГАНИ НА ТОРМОР ОТ РОДИТЕЛИ УЧЕНИЦИ ШЕФОВЕ А ПО СЕЛАТА ОПРЕДЕЛЕНА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА ДОРИ МАЛТРЕТИРА УЧИТЕЛИ

2

Хайде сега

преди 4 години

Това не е вярно. Не достигат на някои места. На повечето кандидатстват по 10-на за едно учителско място. Смешни твърдения. Всеки университет бълва кадри, които могат да станат педагози или са с такъв профил! А университетите са над 200, така че...Друг е въпросът защо не всички завършили искат да учителстват. Но кадри си има.

1

123

преди 4 години

В България е трудно да си учител.Освен, че работиш с 20-25 деца , работиш с още толкова родители х 2, което е непосилно.Родителят, винаги защитава детето си, дори когато то не е право.Няма възпитание към респект и уважение към тази толкова важна и отговорна професия.Заплатите са малки и на фона на всичко това, хората се отказват да бъдат учители...а образованието е най-важно в подрастващото поколение, разбира се след здравето.