71

Таня

преди 4 години

Начална учителка съм с 15 годишен стаж и владеене на английски.Каква ще ми е заплатата?

70

7

преди 4 години

До до 45 КОНКУРСИ!Аркадаш , минах през три конкурса - всичко е предрешено ! Конкурсът е да се узакони търга за нашия човек ! Кандидатите се проучват предварително , оказва се външно , политическо влияние може би .Само в някои частни фирми се имат предвид качествата , но и там мини жупите решават !Изходът е -създавай частна фирма и ако можеш пробивай!

69

Стига манипулации

преди 4 години

Заради делегираните бюджети директорите назначават учители от началото до края на учебната година.През лятото ги пращат на борсата, за да има пари за ДТВ. После пак ги назначават.Младите учители са подмятани насам-натам, докато се закрепят на едно място.След 15септември пак дайте инфо Ама уведомете ни и колко кандидатстват за едно място в градовете.Има недостиг по забутаните села и паланки, където няма местни кадри. И 5 000 да ми дават, няма да си зарежа семейството и да живея в средата на 20в

68

Анонимен

преди 4 години

Тия не разбраха ,че за под 2000 3000 нето никой няма да им работи каквато и да е работа от чистач до премиер

67

Анонимен

преди 4 години

Има дефицит само за учителите по чужди езици.Основният дефицит е при учениците и той става все по-голям с всяка изминала година.Цели паралелки завършващи 12 клас заминават навън и повечето от тях няма да се върнат,децата им ще се родят в новата родина и зад български чин няма да седнат.И докато си чешем езиците за глупости,миграцията и ниската раждаемост добиват застрашителни размери.

66

до 68

преди 4 години

Мая Манолова .....Завършва висше образование, както следва история в Москва, икономика (1994) и право в Юридическия факултет на УНСС през 1996. Така че си точно за учителка.И манталитета и врякането и ще са на място.

65

Анонимен

преди 4 години

Това са статистически търсени работни места, а не реални.

64

АСДТГ

преди 4 години

Глупости.. хаха, всяка година училищата правят тези номера, освобождават учители за през лятото.. на борсата.. наесен ги назначават пак, икономисват от делегираните бюджети.. недостига акъл в главите на управниците ни, а не учители!

63

До 59

преди 4 години

Доколкото има информация - Мая Манолова е завършила право. В училище да отива Делян Пеевски и да учи децата как се прави бизнес!

62

до 46

преди 4 години

Училището не е завод и учителят не е работник, дето трябва да стои 8 часа на поточната линия. Работата на учителя не е само в учебните часове с учениците. Нещо повече - след десетките реформи, това е най-малката работа на учителя - пряката работа с децата. Освен предвартелната подготовка, проверки на писмени работи, терадки в началния курс, има един куп бумащини като класен, по проекти, по които е ПРИНУДЕН да работи (за жълти стотинки), за да може едни хора да опъват средства по прогерами.

61

Анонимен

преди 4 години

Чета коментари и пак се изумявам на хора, които нямат представа за какво иде реч, но врещят тука на принципа "един познат ми каза, рече". С всяка изминала година учителите стават все по-малко. Не хората, завършили университет с учителска правоспособност. Живея в град, силно засегнат емиграция, висока раждаемост сред определен етнос и ниска сред останалите, безработица, ниски заплати. В сайта на РУО все ден има обяви за свободни работни места. А поне 80% от учителите след 10 г. ще се пенсионират.

60

АМАН БЕ!

преди 4 години

СТИГА ЛЪГАХТЕ ХОРАТА! ТОЛКОВА ЛИ БАЛЪЦИ НИ ПРАВИТЕ! ПОСТОЯННО ВЪРТИТЕ 5-6 ВУШЕНИЯ! БЕЛКИМ СЕ ЗАСИЛЯТ БАЛЪЦИ ДА УЧАТ ЗА ДАСКАЛИ! КАК МОЖЕ ТАКА ДА ЛЪЖЕТЕ - ЗА СОФИЯ, ПЛОВДИВ , ВАРНА С ТАКИВА КОЛОСАЛНИ БРОЙКИ! В ТИЯ ГРАДОВЕ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ВРЕДИШ! ТОВА СА МЕСТА ПО ДАЛЕЧНИТЕ СЕЛА! БАЛДЪЗА МИ НЕ МОЖА В РУСЕНСКИТЕ СЕЛА ДА НАМЕРИ МЯСТО ЗА УЧИТЕЛ ПО МАТЕМ.

59

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 57Има недостиг на учители, които да стават за професията, отразена в дипломите им. И няма как да е друго - в учителските специалности в университетите се влиза с най-нисък успех (нисък престиж на професията), по време на следването си не стават нито по-способни, нито придобиват необходимите знания. Завършват криво-ляво и не стават за професията си, с малки изключения. Тъй че недостиг на учители определено има.

58

Анонимен

преди 4 години

МОН е пълен провал....ГЕРБ е в паника и вдига рязко заплатите. Учители няма, а учениците вече са на валериан от 9тимклас, защото ги бичуват, да се подготвят за външно оценяване ... Като сравнявам наборите на по 25 с хората на по 55, искам да кажа, че моето поколение звучи, като купчина умствено изостанали пещерняци ...Някъде по пътя, нещо се е объркало и то мноооооого сериозно. Мислете, как да го поправим, че е страшно.

57

Анонимен

преди 4 години

И какво научих в гимназията, което не можех, да го науча от книжка вкъщи? О да! Да преписвам за контролни!!!!!!

56

ХА ХА ХА

преди 4 години

"Създаден е и изкуствен 12-ти клас, краде се 1 година от живота на пълнолетни лица, с цел изкуствена заетост на учителите."Нищо не се краде-спестяваме на младежите 1 година от миене на чинии в чужбина. С ТОВА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!

55

Анонимен

преди 4 години

А и още един-Цветан Цветанов,учител по физическо възпитание.

54

Анонимен

преди 4 години

Ето ви две учителки-Мая Манолова и Йорданка Фандъкова.Първата по история,втората по руски език.Крайно време е да работят това за което са учили,а и по-полезни ще са на обществото отколкото сега.

53

Анонимен

преди 4 години

В провинцията има излишък от учители по всички уч.предмети, да привлекат тях.

52

Анонимен

преди 4 години

Те съвсем скоро учителите ще бъдат повече от учениците, те за недостиг говорят. Им недостиг на връзкари явно. Ами те не са безкрайна верига идва момента когато свършват.