20

Петров

преди 4 години

Възвеличаването на нацистките престъпници под американска диктвка продължава с пъпна сила. Нали са били срещу руснаците. И сороските медии дават най- доброто. Пациента казал : направете го. Докато го режат без упойка и той гледа спокойно, сигурно е стнал от операционната маса да донесе атласа. То бива американски слугинаж, ама вече прекалявате.

19

Анонимен

преди 4 години

Американците убиха над 1 милион човека в Ирак и Афганистан но са против да ползват книга по анатомия. Това е висш морал, не друго.

18

Анонимен

преди 4 години

Толкова е таен, че за 5 мин го намерих в един руски тракер.Но, признавам, красиво е направем

17

Да не спорим

преди 4 години

Не искам никого да засегна _ но може ли някой да предположи колко стъпки разделят ""химическата кастрация"" от преиздаването на тоя _явно отличен_ анатомичен атлас????? Да предположи поне. . . . .

16

(-_-)

преди 4 години

Учените не трябва да се брандират като такива и онакива. А, че по онова време в Германия е имало велики учени никой не може да отрече.

15

Анонимен

преди 4 години

Каква плитка пропаганда. Преди великите открития на Незаменимия РАЙХ, всички медици ,са търсели сърцето някъде около задните части. Справка Ярослав Хашек и неговия герой Швейк.А иначе Хипократ, Авицена (btw, арабина абу...), Леонардо и мн. др., щото не са направили илюстрован, като за неумни касапи, не ги броим.И от къде се пръква тази модерна линия за възхваляване на Райха?През ден статия след статия, тънко подменящи понятия.Дали ни готвят новия четвърти Райх? КОЙ ще играе Хитлер този път?

14

Него

преди 4 години

Веднъж и евреите да послужат за нещо смислено.

13

Голдман Сакс

преди 4 години

Значи евреите все пак са спомогнали с нещо на човечеството!?

12

ххх

преди 4 години

Това е единственото добро нещо,което са направили евреите

11

д-р Ох Боли

преди 4 години

Ние пък се учехме на Синельников. Дали трябва да го изхвърля, защото е гнусен комунист?Не, атласът му е хубав, въпреки че Синельников е комунист. Точка. Моралните ми дилеми са в полза на пациентите ми, а не се влияят от житията на автотите на учебниците ми.

10

Тъй, де!

преди 4 години

Професорът не е избивал евреи. Носели са му трупове за дисекции и така е работел по атласа. Гледал си е научните занимания. Повече бил учен, отколкото нацист! Работил по атласа и след войната. Може би по трупове на екзекутирани нацисти?!

9

Ебасси

преди 4 години

"Атласът" СПАСЯВА ЖИВОТИ .... Това никой ли не го осъзнава ? Не вярвам някой , било то евреин , пострадал от нацизма или който и да е друг "чист и доблестен " човек ако лежи на операционната маса и му кажат можеш да изгубиш краката си или ако ни позволиш да погледнем в един атлас направен от нацист , правил опити върху евреи ,които ще ни помогне да ИЗВЪРШИМ перфектно операцията и ще ТИ ПОЗВОЛИ ДА ходиш отново КАКЪВ ЩЕ Е ОТГОВОРА . Всеки би се съгласил да бъде ползван атласа . ВСЕКИ .

8

Анонимен

преди 4 години

Коя по дяволите е д-р Маккинън и защо трябва да чета за глупавите й морални дилеми?

7

Ф.С.В.

преди 4 години

След като лекарката е видяла кой нерв причинява болка- стигам до извода че в книгата "пациента" е бил все още жив докато са проверявали нерва и са рисували -) хм каква невероятна находка на медицината)

6

ТИПИЧЕН ИДИОТИЗЪМ

преди 4 години

ВСИЧКИ ПОДОБНИ АТЛАСИ СА СЪЗДАДЕНИ НА БАЗА ДИСЕКЦИИ.ВРЪХ НА ПРОСТОТИЯ Е ДА СЕ ДИСКРИМИНИРА ПОДОБЕН АТЛАС - ПОДОБНО ДЕЯНИЕ Е ТОЛКОВА ПРЕСТЪПНО,КОЛКОТО И ИЗТОЧНИЦИТЕ ЗА ОФОРРМЯНЕТО МУ.ЕДНО НОРМАЛНО ОБЩЕСТВО НЕ БИВА ,НЕ ТРЯБВА,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ТАКЪВ ИЗТОЧНИК НА ЗНАНИЯ.ТОВА Е СКЪПОЦЕНЕН ТРУД КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ДОПЪЛВА,ПРЕИЗДАВА И ДА Е В РЪКАТА НА ВСЕКИ ХИРУР И ЛЕКАР.СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО СТРАДА ОТ ПРЕДРАСЪДИЦИ ККОИТО ВРЕДЯТ НА БОЛНИТЕ И ЧЕСТО СА ПРИЧИНА ЗА НЕЗАСЛУЖЕНА СМЪРТ,КОЯТО БИ Б

5

Истина

преди 4 години

Може ли някой да я сподели с обикновените хора. все пак и ние искаме да се ограмотим. благодарение на стотици хора се спасяват животи на хиляди....

4

Ф.С.В.

преди 4 години

Значи евреите ако искат да видят на снимка тяхните прабаби и прадядовци- могат да си купят тази хубава книга наречена Атлас на човешката анатомия.Значи все пак евреите не са толкова безполезни - и те са допринесли за нещо добро на Света! Браво!

3

Кратун

преди 4 години

Не мога да разбера дилемата. Да не би лекарите да не се упражняват на трупове? Нацистите са избивали жертвите си по други причини. И да не бяха ги изследвали, хората нямаше да бъдат опазени. Поне нека други да живеят чрез знанието.

2

Анонимен

преди 4 години

"И все пак, ако някой я притежава, едва ли би я изложил на етажерката си до другите учебници по анатомия."Пф. Стой и гледай. Жената е хирург и точно тая книга е на централно място. Ама нито сме нацисти, нито сме евреи, така че проблем нямаме.

1

Истината

преди 4 години

Не разбирате ли, че с подобни статии постигате точно обратния ефект? Толкова ли сте т.ъпи?