11

Размисъл

преди 4 години

Хм, учител съм в малко населено място, от което през последните години всяка втора жена тръгна да учи за учителка под предлог "Там са хубавите заплати и големите отпуски"!?! А да споменавам ли, че повечето от тези кандидат-учителки са полуграмотни?!...Та се замислих - един ден като се сдобият с дипломата (която вече се дава "на килограм") и дойдат в малкото ни населено място да осакатяват децата откъм грамотност, ще им дават двойни заплати, така ли???...Без думи!!!!!

10

пипи дългото чорапче

преди 4 години

За какво надбавка? ЗА ДЕСЕТИНАТА ученици,които я идат,я не на уще. Щом падне по голям сняг няма училище. Половината учители калинки,за какво ще им плащат,заради изборите наесен ли?

9

Изрод

преди 4 години

Преди десет години живеех с едно момиче висшистка.Търсише си работа и се обадиха от Девня(от Варна съм)за учителка.Хванах я за гърлото и и казах -представи си какво ще ти направят тези недоносчета.Послуша ме и сега е добре в ДСК.

8

Анонимен

преди 4 години

Преди пак писах по въпроса. Масите от снимката са ЛОШИ за училище. Първо, при четене, писане, за да са здрави очите, ъгълът към зрителния обект е желателно да е близък до 90 градуса. Масите без наклон спомагат за увреждане да зрението. Второ, преди в една класна стая задължително имаше и по-ниски, и по-високи чинове. Високите маси са твърде вредни за по-ниските деца.

7

Анонимен

преди 4 години

Само външен човек може да изразява мнение, че с високи заплати ще се повиши нивото на образованост на децата.

6

минало незабравимо

преди 4 години

Пълни глупости! Преди около 30 години имаше "командировани учители", т. е. на опитни учители от големия град даваха двойно повече заплата да отидат на село учители. Какво се получи на практика? Учители с връзки на предпенсионна възраст бяха назначавани в училища, където има и местни със стандартна заплата. Преди имаше разпределение и по селата имаше много млади учители, които бяха харесвани от децата, вкл. заради извънучебните дейности. Познайте колко инициативни и успешни бяха 50+ годишните?

5

Анонимен

преди 4 години

Късно е! Вече няма нужда. Всичко изтече, кое навън, кое в канала.

4

Sicht Punkt

преди 4 години

До човек,Това е ясно, че е малко. Важното е, че отнякъде се почва. Невъзможно е всичко на веднъж

3

човек

преди 4 години

Това е добра новина!Но, недостатъчна, уви!Мое предложение: Паралелно с тези хубави надбавки, да се работи усилено за подобряване на инфраструктурата.Нови пътища (не кърпени стари), аптеки, здравни заведения, магазини.И т.н. и т.н.Тогава нещата ще се случат. Иначе - няма!!!

2

Sicht Punkt

преди 4 години

И това са само надбавките!Ако това се реализира, едно ГОЛЯМО БРАВО!

1

Анонимен

преди 4 години

Една добра новина. Българският учител е свещен, още повече - в малки населени места. Това е част от борбата за българщината.