32

13

преди 5 години

И тези ще си идат от Афганистан , а на тяхно място отново ще се върнат талибаните !Тяхната религия не допуска друго !Нещо като нов Виетнам !

31

Анонимен

преди 5 години

Хайде стига с тези номера!ФАЩ няма да напуснат Афганистан - как се изпуска такова златно пиле,най=големит производител в Света на опиум и неговите деривати??!!При предишното управление на талибаните ,производството на хероин е бил сведен до 50 тона годишно,а след американската окупация е скочил над 2500 тона.При това,изозван директно до ФАЩ и други страни с американски бази с военни самолети,неподлежащи на какъвто и да е контрол.Така,че излизане на ФАЩ от Афганистан няма да има!!!

30

Анонимен

преди 5 години

САЩ са огромни и надхвърлят ползите.Така че единствен изход е да САЩ да се изтеглят като унищожат полетата с химически средства,така че талибаните и идилци да не могат да ги възстановят и след 50 години.Защото ако тези полета биват възстановени,тези ще залеят света за броени години.И е възможно светът след това да изглежда много различно.

29

Анонимен

преди 5 години

Афганистанците не употребяват алкохол и наркотици.А това е най-големия им проблем на САЩ.Талибаните ще унищожат маковите полета и ЦРУ ще остане без финансиране.Това е и ябълката на раздора.Явно че талибаните сами не могат да изгонят американците и съюзните войски на НАТО,затова се съюзяват с ИДИЛ.Тези пък имат опитни бойци и безброй канали да се снабдяват с оръжие.Всички опити на ЦРУ да ги скара на принципа двама се карат,третия печели са неуспешни.Затова и равносметката не излиза и загубите за

28

освободително движен

преди 5 години

Време е да изгоним америкаските окупатрои и от България

27

Victimized

преди 5 години

"СССР/Русия, беше 20 години Авганистан,преди САЩ."Да, така беше, понеже САЩ и партньорите им не искаха тогава Афганистанското правителство да залита в орбита на СССР, и за това им докараха религиозни фанатици, до преди това Афганистан е бил секуларна държава. СЪщото е и при Иран, имаха законно избрано правителство, с либерален лидер, но той искаше да спре концесиите на Бритиш Петролиум, за това им докараха Шаха, който после ислямистите изгониха с подкрепата на народа. Сами си посяха семето

26

Victimized

преди 5 години

Анализа е меко казано повърхностен. Равносметката от войната за американските данъкоплатци е ужасна- до 2019 са похарчени малко под един трилион долара. При паралелната окупация на Ирак е горе долу същата съма. Военно промишления комплекс обаче е направил пачка, от легални и нелегални оръжия / за обратната страна понеже трябва да имат срещу какво да се бият. /Отделно службите си напълниха черните каси от трафика на наркотици, който всъщност се засили от както американците поеха дистрибуцията.

25

ДРУГИТЕ ОТ НАТО

преди 5 години

това сме ние. Най-големите балъми. Хем стоят там 100 български войника и рискуват живота си за САЩ, хем им плащаме ние чрез бюджета 100 млн на година. Веще има даден над МИЛИАРД. А за самолетите на САЩ ще си платим двойно.

24

Анонимен

преди 5 години

Когато руснаците воюваха там, бяха агресори. САЩ въоръжаваше същите, тия талибани, че ги и обучаваше.Сега, обаче сащ не са агерсори а са "миротворци" там.Да ви имам и изкривената логика, господа и дами, третополови.

23

Adolf Eichmann

преди 5 години

Всичко зависи с какви условия янките ще се опитат да съблазнят талибаните. Ако не им пречат да си въртят търговията с хероин или не искат дял от това или дори още повече, помагат за пласирането, тогава може да има сделка. Талибаните са както и тези от Идил - не са религиозни фанатици а елементарни алчни "бизнесмени"- просто са в друг вид бизнес :)) фанатиците са промитите мозъци които те ползват като пешки за делата си - горе долу същото го правят и янките и руснаците и всички други политици :))

22

Американ

преди 5 години

До Анонимен (21)Недей дрънка глупости от типа "САЩ не преговаря с терористи", това са си твои измислици.Иначе Тръмп ясно каза - Афганистан може да изчезне за един ден, ама не иска да избие цивилните там( доколкото ги има )

21

Анонимен

преди 5 години

СССР/Русия, беше 20 години Авганистан,преди САЩ.

20

Анонимен

преди 5 години

Талибаните контролират половината Афганистан!!!Това отдавна се знае но се избягваше да се споменава,и още нещо САЩ никога не преговарят с терористи!Значи ако са го закършили ,щом са седнали да молят талибаните ,да им станат съюзници!

19

Светозар

преди 5 години

Абе проблемът може да се реши завинаги и всички ще са доволни. Ама няма воля за това. Афганистан е абсолютна дупка, развъдник на тероризъм и проблеми. И това не е отсега. А откакто съществуват е все тъй. Само тежат на Земята. Термоядрен огън за е най - доброто решение.

18

Ха-ха

преди 5 години

СССР бил затънал в Афганистан за 10 години,а американците сигурно не са вече 18!!!Еми поне да ги закръглят на 20...

17

KOC

преди 5 години

ЕЕЕ съсипаха я тази държава, новата Дачия е с двигател Мерцедес и понеже сме бедни вместо да си караме евтиниика братска Дачийка, сега ще плащаме за скъпи части на Меркел и Тото Волф

16

Факт

преди 5 години

САЩ не печелят всички войни,които са започнали,НО ПЕЧЕЛЯТ от всички тях!Или поне частния военен бизнес за сметка на данъкоплатците.Специално в Афганистан ЦРУ е най-големия печеливш,направо удариха джакпота!Добре известно е,че ЦРУ е най-големия трафикант на хероин,а контролът на маковото производство ги направи почти монополисти.Като добавим и центъра за преработка в Косово,където суровината се докарва безконтролно с военни самолети и широката дилърска мрежа на шиптърите-ЦРУ е над всяка конкуренц

15

бай Тошо

преди 5 години

САЩ нападна Афганистан защото талибаните разрушиха хероиновите им плантации - целият свят знае тази велика тайна :)

14

ай сиктир

преди 5 години

Кофти очертава се втори Виетнам и краварите се чудят как след като се наакаха сега да се забършат поне най-великата сила победена за пореден път от аборигени.

13

Анонимен

преди 5 години

Време е за трета световна война ,защото този свят смърди !