50

живота е борба

преди 4 години

Аз пък не мога да разбера тези които бързат да се пенсионират.Като вземат пенсия и вече чакат да умрат.Къде по-добре е човек да се чуства полезен.Това е извратеното от социализма поколение от което ще трябва да изчакаме да се освободим. Едва тогава може да се очаква подем в обществото.

49

Генна

преди 4 години

Светът се глобализира , а българите скачат като обезумели - нищо особено. След 2060-та година в Бг може да се говори на хинди или на урду или на кантонски. Нали за това скачаха мильоните по улиците - да има глобализация. Те това е - свиквайте.

48

Ludoto Lenche

преди 4 години

sled kato pensionerite triabva da pomagat v krizata s rabotnite mesta ,znachi smiataite dokade sme ia dokarali ! Sahto kato germanskite fashisti v kraia na voinata da polzvat detsa za voinitsi ! Kogato hora kato profesor I. Hristov ot godini preduprejdavat ,che Balgaria e strana sas zatihvashti funktsii ,upravliavashtite mu se prismivaha I go narichaha "cherven shaman" kakvoto I da razbirat pod tova opredelenie !Za po- budnite balgari e kristalno iasno ,che e tochno taka .Vreme e za Naroden Sad!

47

хиляди лв.

преди 4 години

Да смятаме ли пенсиите в Народното събрание и в Президенството.

46

Анонимен

преди 4 години

Ясно. Политиката е жалки пенсии и живот на ръба на глада и така пенсионерите ще имат мотивация да работят!

45

Waffen SS

преди 4 години

Че е трагично положението на българските пенсионери,то е ясно ,особенно на тези,които са се разбирали с работодателите си, през последните десетилетия да получават заплатата си на ръка,а осигуровките да са минимални.И въпреки това свое тежко положение,по-точно трагично,продължават да мятат през балкони по 30000-40000 или 100000лв.Ами министъра на финансите само това чака,за да заяви,че жизненият статус на пенсионерите се е повишил още някой данък няма да е излишен

44

Новият им девиз

преди 4 години

- Ела на бабешка седянка - пробий като баба-хакер сигурността на НАП или някоя банка!

43

Щерю

преди 4 години

Хакерите са баби пред нашите баби-хакери!

42

Анонимен

преди 4 години

А вие давате ли си сметка че през 2060 години над половината от днешните хора няма да са живи.През 2060г. българския народ няма да има почти нищо общо със това което е днес. Това ще са съвсем други поколения които ще носят предимно ромско-турски гени. през 1960г. белите етнически българи ще са малцинство.

41

Анонимен

преди 4 години

Затова ли държат пенсиите ниски? Да доработват, за да преживяват?

40

Анонимен

преди 4 години

А дали няма да е по-добре да се раждат повече работещи? Моля се за етническо български бейби бум на 21 ви век

39

Анонимен

преди 4 години

Продължение от 41:Има и дядовци и баби, които НЕ искат да знаят нищо за своите си внуци или пък не ги е грижа за определени техни внуци. Има дядовци и баби, които освен децата си, делят и внуците си. Тези внуци, които не са любимци на дядовците и бабите по бащина и майчина линия, биват пренебрегвани. Но такива внуци не трябва да се притесняват от това, че не са любимците. Има и такива случаи в които дядо или баба посяга ( даже и сексуално) на своето внуче без знанието на родителите му.

38

Анонимен

преди 4 години

" Бабите не са това, което бяха: Стратегия за активен живот на възрастните " Днешните баби са станали НЕбаби. Общо взето извратена работа. Едно време бабата и дядото са се радвали на внуците си. Сега обаче не е така. Има снахи, зетове , синове и дъщери, които не дават своето /своите си дете/ деца на родителите си. Има свекъри и тъстове, които се оплакват, че не могат да видят внуците си. Има и снахи и зетове, които се стремят да направят детето си българче в англичанче / американче

37

Дядо Къню

преди 4 години

38 ми.Не се притеснявай. Останалите читави що годе 1млн трудоспособни и те ще се изнесат на запад.

36

Анонимен

преди 4 години

Дебеловратите бизнесмени изгониха три милиона българи от България и сега търсят кой да им работи и като няма кой друг, стигат до пенсионерите - вдигат пенсионната възраст, за им работим като роби до гроб.

35

Анна

преди 4 години

Забелязвам, че въпреки очакването пенсионерите да продължат да работят, на тях не се гледа като на хора - здравите щели да обгрижват болните си връстници - че откъде накъде? Ще ставам болногледач на някакъв дърт проклетник, само защото и аз съм дърта и някой е решил да ме ангажира? Или ще гледам разглезени деца! Гледането на деца е най-изчерпващата силите работа и ме е за стар човек, ама ако някоя работа никой не ще да я върши, хоп - ще я дадем на пенсионерите!

34

Анонимен

преди 4 години

В Германия пенсионерите пътешестват в различни дестинации. Тука пенсионерите се чудят как да си платят сметките, лекарствата, и да останат за храна за цял месец.

33

Анонимен

преди 4 години

След 40 години всики 3-ти ще вика ооо наборе.

32

Анонимен

преди 4 години

Чудно ми на интервю в ИТ фирма представителят на човешки ресурси 25-30годишна мадама как интервюира 70 годишен кандидат за работа и идва въпроса каква заплата очаквате или защо тази фирма или някой от другите стотина ултратъпи въпроси, а отвън стоят 25г кандидати без опит, та кого и за колко пари ще назначат.Абсурдите са все повече и се чудя ще има ли революция или пак чакаме освобождение отвън.

31

Виготура

преди 4 години

Това го има по цял свят, хората, които стават пенсионери си намират примерно почасова работа, или се занимават с гледане на деца. Това, че са пенсионери, не означава че са умрели и могат да бъдат полезни и на себе си и на обществото. Доказано е, че това влияе положително и на психиката и на здравето. Друг е въпросът, че тук ще направят няколко програми, ще откраднат парите и накрая пак нищо. Гледаме го тоя филм непрекъснато.