22

Анонимен

преди 4 години

""Младежът, за когото казват, че е отговорен за тази атака, точно от такива кадри има нужда държавата, за да има високо ниво на сигурност. Гаранция за сигурност няма", подчерта Георгиев.Има, ама предлагат 1500 лева на месе. ХОРА! За "младсши" стажант ми предложиха 4500 лева заплата ... За почасова работа, че да мога да си ходя и на лекции. Това беше на третия семестър. Как да стане номера? Добър специалист ще иска поне 25000 за такава работа...

21

Анонимен

преди 4 години

Има дупки и то не от днес или вчера. Цялата информация е достъпна в различни сайтове, само да знаеш, кдъе да погледнеш и съдейки по честота на обновяване, мога да кажа, че има множество народ, който си се възползва от дупките.

20

И.Б.

преди 4 години

При определяне ръста на заплатите държавата действа по принципа на българската поговорка: "На брашното евтин, на триците скъп."Който не иска да си взима поука, трябва да бъде изхвърлен от системата за отбрана на родината - дали ще е за военни машини или за защита на данни.

19

АНЕНЕРБЕ

преди 4 години

Ако е изтекла информация то тя е за ВЪНШНОТЪРГОВСКИТЕ ФИРМИ НА ДОЙНОВ , които сега се управляват от СТОЯН МАРКОВ /СТЕНМАРК/!!Тези престъпници още през дядо ТОДОРОВО ВРЕМЕ създадоха ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА в която са АКТИВИТЕ , а в нашата държава са ПАСИВИТЕ. На тези бандити трябва да бъде сложен краят. Това лесно може да се случи , и е въпрос на време да бъдат сложени с там където им е местото!!!

18

Анонимен

преди 4 години

Защо да им пука вече, всичката информация, която можеше да изтече, изтече. Всичките лични данни на българите са свободни да се достъпят. От тук на сетене няма връщане назад. Скандалът е безподобен. Няма такива скапани полици като нашите, няма и не е имало в историята толкова безотговорни държавници, не само в България, но и никъде по света.

17

Анонимен

преди 4 години

Всички браншове са така. Печелят се от много малък брой фирми партиини лица без име .

16

Киро кофражисто

преди 4 години

Пълним дупки всекакви ! Парата - на ръка !

15

Анонимен

преди 4 години

А най ме кефят пишман "програмистчета", уменията на които се свеждат до кликване върху иконата на вижуал студио и всичко на всичко са написали 5 реда код през жалкия си животец на роби в псевдо ИТ фирмички.Но за сметка на това се имат за велики ... взимали 5к ... ама не знаят че 5к е 5120 ... хахахахха ужас

14

Анонимен

преди 4 години

ИТ специалисти не работят в държавния сектор, защото заплащането е 10-15 пъти по-ниско.Две са фирмите, които печелят всички държавни поръчки.

13

Анонимен

преди 4 години

Скандалът е ОГРОМЕН. 5 милиона ЕГН-та вхърчат свободно из мрежата. Цялата информация е вече достъпна през някакви анонимни хостове. Това не е изтичане, а ЦУНАМИ което ни връхлетя. Изявленията на властта са идиотизми.

12

расате

преди 4 години

Само едно не мога да разбера: Наистина ли ИТ-специалистите в България едвам свързват двата края?

11

Анонимен

преди 4 години

Изхарчиха 1 млрд. за електронно правителство. Някакъв Франкенщайн от системи сътвориха академиците. Крадено е на всички нива включително от сигурността. А поддръжката е ясно че се извършва от Калинко Парашутков.

10

Анонимен

преди 4 години

Този е страшен лаладжия... общо взето не каза нищо. Водещата каза много повече само с един въпрос.

9

Анонимен

преди 4 години

Дупки винаги ще има. Важното е да се пълнят.

8

Анонимен

преди 4 години

По принцип не са много а дупкa до дупка ама нейсе!

7

Анонимен

преди 4 години

Какво имат общо депутатите в случая?Аз видях интелегентен човек да говори за проблеми в Държавата.А че няма сигурност на 100% е ясно, той човека си го каза "нищо създадено от човек, не може да се предпази от хакване от друг човек"

6

По принцип

преди 4 години

100% сигурни системи няма. Всяка система може да бъде разбита по много начини и е просто въпрос на време да се открият дупките.Затова големите софтуерни компании постояно обновяват и променят системите си за сигурност с цел да стоят една крачка пред хакерите. Но и това не винаги помага.Често пъти изтичанията на информация стават не заради техническа грешка ами просто защото в екипа има внедрена къртица която изнася информация.

5

Нане

преди 4 години

***, кой да Ви ги плаща Ве Льольовци...Население работтещо, вече нема... Набийте си го у празните кратуни... Нема, кой да произвежда!

4

Анонимен

преди 4 години

Калинката я хванаха за един ден. Влязла в дупката и я хванаха.

3

Анонимен

преди 4 години

Много интелегентно момче!!!Брави и на Bulgaria on Air за телевизията и приятната водеща...:)