44

Помня

преди 4 години

До Анонимен 35 Помниш ли на времето АББА как избягаха от Швеция, заради тези 65 % данък ?Това е ненормално.

43

Бизнесменче

преди 4 години

До Бачкам си легалноМного ясно, че ще се осигурявам на минимума. Защо да не го правя, защо да плащам за некачествена услуга, която няма да ползвам, като мога на половин цена да ползвам много по-качествено частно здравно осигуряване. Освен това не мога да разбера защо аз трябва да пълня гушите на тези ***, които никога през живота си не са работили истинска работа и единственото умение, което са развили е звучният вой "Кой ще ни даде париииии?".

42

Експлоататори

преди 4 години

Експлоататори долни !!! Работодатели крадци !!!

41

Анонимен

преди 4 години

До DevВъобще не си разбрал това което казва Буров. Българина не иска да плаща за паркинг на общинска земя, не иска да плаща за подръжка на общите части на сградата, за поддръжка на пътищата и т.н., и т.н. Това е имал предвид Буров, ако си чел? Значи аз ще работя по 12 часа и ще плащам по-висока скала за наказание. А този дето не иска да се квалифицира, пуши си цигарите и чака да му свърши работния ден, нищо? Мотивиращо!

40

Анонимен

преди 4 години

Защо? Да плащам аз, за да може да има за другите ... ахахахахахахха. Другите, мога и без тях ;)

39

Dev

преди 4 години

Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.- Атанас Буров

38

Кой е богатият?

преди 4 години

Сега един се води, че получава минималната заплата от 540 лева, още 900 лева му дават без да се облагат с осигуровки и ДОД и му остава чисто 1319 лева от получени 1440 лева.Друг получава 1500 лева, плаща си осигуровките и данъците и му остават чисто 1164 лева. Кой е богатият? Този дето се води на 540 лева или този с 1500 лева? Сега се предлага на този дето укрива осигуровки и данъци, да не му се облага нищо с данък.

37

Хххх

преди 4 години

Тоя *** ако не знае във всички ЕС страни богатите плащат повече данък....Ето ви в Великобритания:Income Tax rates and bandsBandTaxable incomeTax ratePersonal AllowanceUp to £12,5000%Basic rate£12,501 to £50,00020%Higher rate£50,001 to £150,00040%Additional rateover £150,00045%

36

До 33

преди 4 години

Повишаването на производителността се постига с нови технологии и съвременни машини, но откъде да го знаеш. Сега на дебеловратия му е по-евтино да използва евтин ръчен труд, вместо съвременни технологии. Образно казано по-евтино му е да наем 20 души с лопатите да изкопаят нещо, вместо да свърши работата с багер. Единсвеното решение е труда да дтсна скъп. За това има два начина - високи заплати, кото няма да стане в България или .... сети се сам какво.

35

4

преди 4 години

Този Пенчев е с основно образование . Защото , ако бе завършил 9-ти клас , от уроците по логика щеше да знае , че аналогията не е аргумент при доказателството /примерът с оценките /. И още , че от неверни предпоставки /насилието / не могат да се правят верни изводи и заключения . За съжаление повечето от "бизнесмените " у нас са на това образователно ниво - с незавършен девети клас !

34

Анонимен

преди 4 години

Зависи. Ако сме африканска или индийска държава - не. Богатите прябва да плащат по-малко и дори нищо. Ако сме европейска държава - да, трябва да плащат нормален данък от 45 до 65 процента, както е в развитите държави.

33

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"данък работник, примерно по 5000-10000 лева на месец за всеки работник" Супер, и ако имаш 3-*** служители в баничарницата, хоп, баничка 90 лв. за 100 гр., ако няма кой да я купи, затваряш и трима на борсата. Всеки народ си заслужава съдбата. Навремето си мислех, че такива коментари са само от ***, оказа се, че има такива хора, е как да сме добре като такива могат да гласуват?

32

нагъл програмист

преди 4 години

ако ми вдигнат данъците се регистрирам като ЕТ ,сключвам междуфирмен договор с работодателя и се осигурявам на минимална заплата.тия социалисти дето искат да ми докопат парите ще ядат мамуля.

31

Анонимен

преди 4 години

трябва да имам минимум от 1000 лева, който да не се облага с данъци. ОСвен това нека намалят данъчната ставак на 15 процента за всичка вместо да я увеличават, другото е популизъм.

30

Възмутен

преди 4 години

Писна ми от този устат , шумен и нахален "бизнесмен" с неговия непрекъснат стремеж за оригиналност! Съвременен бай ***! Що за съждения, що за мисли? Каква е тази данъчна политика, прокарана в полза на такива като Пенчев-стената -едни от ден-на ден по-богати, а други едва оцеляват и от ден-на ден по-бедни! Никаде го няма това-грижа за първите, а народът да си е.е м..та!

29

анонимен

преди 4 години

Нашите богати бизнесмени са толкова богати, защото плащат мизерни подаяния на работещите за тях! Ако плащаха в пъти по-нормални заплати, нямаше да са се толкова ояли! 80% от трудещите се, са на МРЗ. Наистина трябва да се въведе необлагаем минимум, а държавата да си взема данъците от богатите!

28

123

преди 4 години

Ивайло Пенчев нарече предложението "дълбоко неморално".Дълбоко неморално е да си милионер от заобикаляне/нарушаване на законите. Но в Бг това си е норма."сит на гладен не вярва"

27

Анонимен

преди 4 години

А защо богатите да плащат данъци, а бедните да крият такива? Според коя правна или морална норма? Аз не съм видял на богат да му падат пари от небето. Всичко е работа ьработа и много работа. Отделно инвестиции, заеми, напрежение, фалити и тн.Защо трябва да плащат повече?

26

Анонимен

преди 4 години

Съвсем друго нещо тярбва да се направи - да се оскъпи в пъти труда на работниците за дебеловратите демократи. Само така може да бъдат принудени да повишат производителността на труда, с която оправдават мизерните заплати. Дали ще бъде данък работник, примерно по 5000-10000 лева на месец за всеки работник или нещо друго, но това трябва да стане.

25

Обективен

преди 4 години

По принцип прогресивно-подоходната скала с необлагаем минимум е добре да се прилага, но само в държави, в които сивата икономика няма такива размери, каквито има в България. За България не само, че не трябва да има необлагаем минимум, но и скалата трябва да се обърне - за обявени доходи до минималната заплата, ДОД трябва да е по-голям. Сега какво става? Официално се водят, че получават МРЗ и плащат осигуровки и ДОД на тази база, а реално получават повече. Друг получава 1000 лева и плаща за тях