44

Анонимен

преди 4 години

При положение че Румъния Купи за близо 800 милиона долара стари кошници на 15 год от Португалия. Нашите 1.2 мил за чисто ново блок 70 си е направо перфе. В тази цена влиза и новата система на визьора на шлема, обучение, доставка, резервни двигатели и тн.Само по спомен карам, че Русияяя май ни искаше огромни милиони да реюонтира щайги те си. Така че това са нищо пари за чисто нови самолети.

43

Анонимен

преди 4 години

Намален е също и броя на инженерно-техническия състав, който ще премина през обучение от 75 на 65.Намаляване има и при броя заявени резервни части и консумативи, които ще се поддържат на склад в България (т.нар. техническа аптечка).Например резервните двигатели General Electric F110 се свалят от два на един.Премахва се и цялото оборудване за експлоатация на нашите F-16 в база за предно разполагане (FOB Forward Operational Base), което значи,че машините ще са само на Граф Игнатиево и т.н

42

Анонимен

преди 4 години

Пусковите установки (релси) за ракетите въздух-въздух LAU-129 (това са своеобразни преходници между точките за окачване под крилото и самата ракета, защото без тях поставянето на ракетата въздух-въздухе невъзможно) се намаляват от 48 (по шест на самолет) до едва 26(3,25 на самолет).Орязва се и броят на нашлемните системи за изобразяване и целеуказване JHMCS II от 20 на 12.Намален и е броят на пилотите, които ще преминат през обучение от 16 на 12.

41

Анонимен

преди 4 години

Браво. УспехНе е задължително да са свалени способносттите това е бизнес и се договаря.

40

има го сканиран

преди 4 години

Епицентър.БГ разполага с документа, с който България и САЩ се споразумяват по пакета за договора за придобиване на изтребители Ф-16.България се отказва от цялото управляемо въоръжение въздух-земя.При пакета въздух-въздух ракетите AIM-120C-7 стават от 16 на 13,а ракетите за близък бой AIM-9X се намаляват наполовина от 24 на 12.Орязва се и броят на нашлемните системи за изобразяване и целеуказване JHMCS II от 20 на 12.Намален и е броят на пилотите,които ще преминат през обучениеот 16 на 12.

39

да бе

преди 4 години

Каракачанов на 31 май определи като спекулации слуховете, че намаляване на цената ще бъде за сметка на способностите на самолета и неговото въоръжение. Вицепремиерът подчерта, че това категорично не е вярно и увери, че преговорите ще продължат докато се намери онази пресечна точка, приемлива и за двете страни.Когато военният министър е правил това изявление обаче, договореностите за орязване на пакета по сделката вече са били факт - подписите на българската страна са положени на 17 май.

38

Анонимен

преди 4 години

До УчителяС плюенето на тези хора едва ли ще навредят на родината но тези наглеци политиците стъпкаха всичко човешко и най-вече ДОСТОЙНСТВОТО на българите с ЛАКОМИЯТА СИ !

37

Учителя

преди 4 години

Брей...много ***, много московия. Абе я кажете по колко плащат рашъните да плюете по родината си?

36

Анонимен

преди 4 години

През Втората световна война, Германия предоставя БЕЗВЪЗМЕЗДНО на България няколко десетки месершмита, а български, немски и румънски пилоти заедно защитават българското небе от американски и английски агресори!Това е разликата между съюзник и колонизатор!

35

Споко

преди 4 години

бе хора, като сме си дали г-за ще ни таковат - то е ясно.

34

???

преди 4 години

до 22 и 27Никой няма да смее да ни бутне или ще умре да се смее. Какво си мериш ф-ките. Виж първо Турция и Гърция колко самолета имат. Само да попитам 27 - вдигаш самолетите изтрелваш ракетите и после чакай малко не играя трябва да поръчам нови. Хайде ще продължим играта следващото полугодие.

33

Анонимен

преди 4 години

Каракачанк-ата знае ли, че с откраднати пари щастие няма!

32

Мария

преди 4 години

Грешни пари. Мвсто да се дадат средствата за образование, здравеопазване за подобряване на инфраструктурата.

31

мосад

преди 4 години

До АнонименСега радев има да връща на шведите едни пари за една работа...мани мани

30

Анонимен

преди 4 години

Ако падне режима Шкембето може да има доста проблеми заради тоя подпис - тази сделка очевидно ощетява държавата и е крайно неизгодна - плащаме най-високата цена за F16 в историята, а на всичкото отгоре тя май не включва въоръжението на самолетите! Трагедията е пълна!Между другото, защо Бахрейн за същите пари взема 16 самолета, някой може ли да обясни?

29

Анонимен

преди 4 години

Каракачанов си проси, след време да бъде осъден за лоша сделка.Явно комисионните си струват.

28

Учителя

преди 4 години

Дано стане...вече се притеснявах, че Запада ни е прежалил и ще ни хариже на Путин. Но сега вече се откъсваме от "браушките"

27

Анонимен

преди 4 години

Самолетите са много хубави, цената е ниска хората са доволни, сега може да спим спокойно. Само партия Герб се грижи за народа затова всички ще излезем на изборите като един и ще подкрепим нашия водач.

26

до 28

преди 4 години

Типична бай ганьовска кратуна,много ще бачкате още за 500 лв.

25

Анонимен

преди 4 години

Със тази сделка мафията на ГЕРБ и ДПС си купува спокойствие,така Тръмп няма да им разтури седянката,за това е целия напан