77

V

преди 4 години

На тоя му се казва че са избрали Турция защото тука няма кадри ,а само вишисти ,а той пак обратното говори .Трябват им монтажници които да могат много да бягат и като натрупат умора да не грешат .А това се прави с мениджмънт който германците нямат .За позициите в седнало положение няма проблем с кадрите ,но при другите ще има огромен отлив .Там са нужни много хора. Инженерите ще са германци или чехи .Трябват им хора дето да бачкат те дебели лилита си имат

76

Анонимен

преди 4 години

Стария световен ред като Фолксваген са бита карта, бъдещето е в Китай, не случайно Стария световен ред си премести фабриките в Китай, ще очакваме инвестициите от Китай а не от Германия.

75

Анонимен

преди 4 години

Столипинова бълва висикоквалифицирани кадри за два и повече такива заводи!А както е казал др.Сталин,"КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО"!След построяване на единия завод,с материали за двата,в квалификацията на кадрите е на такова ниво,че може да се направи мигновено разфасоване на завода - производителността е зашеметяваща.Германците направо ще се дивят!Дерзайте!

74

Анонимен

преди 4 години

Професоре, професоре явно ти живееш все още в някаква паралелна вселена.Пет хиляди чифта работни ръце щели да съберат VW в България,само човек който не е имал допир до реалният бизнес в момента може да изрече такава глупост!

73

ИлатИ,ша сАжеляватИ

преди 4 години

България - икономически стабилна страна с вече унищожена мафия и блестящи инжинерни кадри ........ където губертчиите - миячи на чинии и работници в автомивки са инвеститор по-голям от всяка друга западна компания имаща бизнес на тая Територия.... където да гласуват са допускани тотално неграмотни хора които за едно кИфте са готиви да изберат дори и магаре .. където матурите по РОДЕН език последната година са пълен провал ... където можеш да откраднеш милиони и да получиш условна присъда .....

72

Гледна точка

преди 4 години

Русия има собствен процесор и то добър ... Но го прави на малки серии само за военните.. Казват че не могат да си позволят финансово и като пазар да се конкурират с Интел и АМДНе вярвам, защото имат пари, Путин да се хвали всеки ден с някакво ново оръжие!! Или за оръжие има, а за процесор няма!! Имал само за военните?? Щом е толкова добър да направят 10 000бройки за мостра и да превземат световният пазар!!

71

Анонимен

преди 4 години

От това ТУ излезте 10мя и направете нещо голямо. Стига само философия, колко сте големи. Не съм видял нищо голямо. Хората търсят сумата и машини... Всичко от Китай и Германия се внася. Вземете направете нещо Българско... Не смао бля бля бля ТУ ТУКъде се мериш с МЪСК само не разбрах...

70

Тодор

преди 4 години

Тоя е пълен ***.До къде я докарахме!

69

До 114

преди 4 години

Милионер/Милардер не е нито професия, нито атестат за научни постижения който момче.Ставаше въпрос за научни знания и постижения, не за бизнес постижения или богатства на някого си.Но явно не си в състояние да разбереш това.Давай нататък, драскай още глупости тука.

68

До 110

преди 4 години

Да, така работеше някога нашата индустрия и работеше успешно. Не вярвам да се създаде пробив от пенкилер или хора без високи знания и умения.Как ще се нарече конкретен човек няма значение, каква му е дипломата също. По-важно е каква му е ролята. Това имах в предвид. Рядко е възможно човек да покаже високи резултати с няколко роли едновременно.

67

Анонимен

преди 4 години

Не го знам Мъск дали изобщо има техническо образование.Ми кат не знаеш, защо се напъваш, като *** на нива! Мъск е МИЛИАРДЕР, финансиращ сам всичките си проекти и е достатъчно прозорлив и уверен за да пуши джойнт в студиото в което са го поканили за интервю.Айде ти запали цигара в наш МОЛ на неопределените за това места!

66

До 104

преди 4 години

Ако това е вярно, става ясно защо измисля новаторски технически проекти и сравнително успешно ги реализира.Браво, да е жив и здрав!А има ли поне един такъв в България, който е завършил който и да е наш университет през последните 8 години и да е направил нещо впечатляващо в България?Не нали? Няма и да има, защото обстановката е такава в България и тази обстановка се създава от държавното ни управление.

65

Анонимен

преди 4 години

Не го знам Мъск дали изобщо има техническо образование. Напълно е възможно да има такова. Но той нищо техническо не е направил. Той е визионер и предприемач, до колкото се вижда отстрани.Напълно е възможно и да има някакво техническо образование, но не знам да има нито едно изобретение или патент, създадени лично от него.Това не означава, че той е некадърник или нещо подобно. Просто той е гений в предприемачеството, до колкото е известно нещо за него.

64

Гледна точка

преди 4 години

ДРАГИ ИНВЕСТИТОРИ, ИНВЕСТИРАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ!!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБЪР ИКОНОМИЧЕСКИ КЛИМАТ, СИГУРНА ПОЛИТИЧЕСКА СРЕДА И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПРИВЕТЛИВИ И ЛЪЧЕЗАРНИ ХОРА!!

63

Анонимен

преди 4 години

До 100,Отричаш ли техническата му грамотност и образование?

62

До 101

преди 4 години

Преди години....Да, преди години нашите хора правеха велики неща. (това с батерията не знам от кога е и е дребна работа). Аз имам в предвид наистина много сложни, много сериозни постижения на наши инженери, над средното световно ниво.Но това беше преди години, когато знанието и науката бяха на ниво.А наука няма, а само университети, пълни с печалбари, които хабер нямат от наука. Ако е останал някой последен мохикан, това ще е чудо, ако има сили да продължи да прави наука.

61

Анонимен

преди 4 години

Всичко е роботизирано при сглобяване на автомобилите.Ако ще леем блокът на двигателя,матрицата е направена от германците,както и технологията на леене.От нас се иска бач,коректност,точност,немска дисциплина и ....получаване на по високи заплати!

60

до 97

преди 4 години

Преди години ни поставиха часовник за нощна енергия произведен в България.Сравних го с един произведен в Турция.В турският имаше NIMH батерия която издържа няколкостотин зареждания.В произведеният в България уред на мястото на батерията имаше кондензатор Elna-японско производство.Разликата е в това ,че такъв кондензатор издържа милион зареждания,а се зарежда за няколко минути.На практика уредът е вечен.До тук работи 20-на години безотказно!Шапка свалям на нашите инженери за това решение!

59

До 98

преди 4 години

Абе как да ти кажа, продукте на новата образователна система.... щом не можеш да схванеш какъв е Мъск, едва ли ще резбереш нещо друго.Но все тая - Мъск е визионер и предприемач.Лично той нищо нито е произвел, нито измислил, нито направил. Направили са го специалистите около него и големия чувал с пачки на държавата САЩ.Този развива визия, после прави идеен проект, някой му дава пачките, а с тях той плаща на инженери, техници, работници да го направят в материал.

58

До 97

преди 4 години

Може сега да не може да произведе нещо държавата, защото я скапаха и то нарочно.Но при бай ти Тошо правехме космически уреди, които продавахме на Франция, на Германия, на САЩ и на Русия (на 17 водещи държави) например.Имаше един девиз - "Българска нация - нация техническа". И беше нация техническа. Имахме и велики и добри разработки.Ама ти си бил малък и едва ли знаеш за това.После дойдоха "реформаторите" дирижирани от вън и скапаха всичко.Оплювай тук България, а с нея и себе си.