144

Анонимен

преди 4 години

Русия никога не е била на луната. Точка. Китай е задмина с лунохода. Китай е новата космическа сила на дела, не на думи. Сега вече САЩ може да има реален съперник.

143

Атакист Астронавт

преди 4 години

Луната е част от Руската Федерация. Натрапниците от САЩ Индия и Китай ще трябва да минават паспортен контрол за всеки кратер.

142

popa ot razgrad

преди 4 години

всички тези милиарди долари ако бяха изхарчени за борба с болестите, щеше да бъде по- добре...човечеството все още не може да намери разрешение на диабета, инфаркта, рака...

141

Waffen SS

преди 4 години

До KromНещо ми прилича на "Аполо-1" и Virgin spaceship two

140

Анонимен

преди 4 години

Интересен е Китай до къде, ще стигне. РУСИЯяя изобщо не е интересна. Тя просто не функционира, като държава. Камоли космически.

139

Боби

преди 4 години

До ПроСоТоВ авиацията няма лабавоГЕНЕРАЛИСИМУС ЛИ СИ ГАГРИН ЛИ СИНяма значениеЗа да си Летец 2 клас - еди колко си полета и еди какви и си изпитиЛетец 1 клас ...А за летец изпитател ... там наистина висш пилотаж трябва да правиш и реално в небето и на земята политически

138

Боби

преди 4 години

До KromМада Раша направи един "рекламен" полет като при приземяването два изтребителя водеха Бурана отблизо (да не се обърка) и свършиха рублите.1. Изтребителите бяха МиГ-25УБ и там бяха операторите снимащи совалката2. Аеродинамично МиГ-25 и Буран са две коренно различни компановки и няма как пилот от МиГ-25 да управлява дистанционно Буран3. Защо МиГ-25 - защото е най-бързия самолет в наличност тогава в СССР(МиГ-31 е секретен и по-бавен)

137

Krom

преди 4 години

До Waffen SS - 143 - не мога да се съглася съвсем. На мен ми го докарва повече на Съюз 1, Союз 11 или да речем - Восток 2М ? Не мислиш ли?

136

ПроСоТо

преди 4 години

пак до "136":драги,не знам доколко ти е известно,но Гагарин ПРЕСТАНА да бъде летец в мига,в който слезе на земята!Той стана АТРИБУТ !!!!!!!!...Него го разкарваха като мечка по целия соцлагер!ПО ЦЕЛИЯ!!!!!..Нямаше страна от "Варшавския договор",в която да не беше показван пред екзалтираната публика!Той стана "Лицето на съветската космическа мощ" ! .."ЕМБЛЕМАТА" на ссср!!!!!!разбираш?..И да е искал,никой нямаше да му позволи да падне до нивото на обикновен летец!Защото вече беше "ФАКТ

135

Боби

преди 4 години

До ПроСоТоСлед като стана "ПЪРВИЯ ЧОВЕК,ЛЕТЯЛ В КОСМОСА",статута му на летец-изпитател става БЕЗСМИСЛЕН!Разбираш ли че Гагарин както и всички летци искат да летят. А той по това време е в разцвета на силите си. Политически го държат няколко години на земята Но след поредния рапорт и коментар под сурдинка че ще говори със западната преса...Му позволяват да лети. Следва дългия път със стотици часове полети за да възстанови клас. Един ден УТИ МиГ-15 при сложни МТО убива Гагарин и неговия учител

134

Waffen SS

преди 4 години

До KromМда-а-а.Добре,че не е като "Колумбия" и "Чалънджър"=И добре,че приземиха останалите две,за да разчитат вече 15 години на руските "недоделки"

133

Krom

преди 4 години

До Анонимен 138 - по понятни причини. Мада Раша направи един "рекламен" полет като при приземяването два изтребителя водеха Бурана отблизо (да не се обърка) и свършиха рублите. Америка напротив, изчерпа ресурса на совалките. Да, и за да ти потвърдя, че съм отворен - още по татово време в американското посолство имаще парче керамика от покритието на совалката, което можеше да се нагрява до светене и да го държиш в ръка. В руското имаше среднии палець! Хайде, лека вечер "знаток"!

132

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонимен136ооооо!...Не се ли изразих достатъчно ясно в "134" ?!

131

Боби

преди 4 години

До Krom"вярно е Боби! Някак странно "изкривляеться", и то все по посока на Кремъл. И ако кажеш друго - то Тръмп, то не знам си какво И аз това казвам."Ето ти какво пише в ХАмерикански учебник за ВСВ(какво се казва изкривяване)Основния театър на бойите действия през ВСВ е Пасифика...(повече жертви дава САЩ в Европа)...СССР атакува Япония на хх.хх.1945. На уу.уу.1945 е хвърлена ядрената бомба над Хирошима... (всяко нормално дете ще си помисли че СССР е хвърлил ядрената бомба)

130

Krom

преди 4 години

До Анонимен 133 - прочети по надолу. Писал съм и за Великата Русофилска победа в този форум, както и нейните "сечива". Не си справедлив.

129

Боби

преди 4 години

До xЯ си научи историята а 1. Основните ракетни спецове вкупом се предават на САЩ - Вернен Фон Браун дори е офицер от СС но му се разминава нали?2. На руснаците се падат спецове от фирмите доставчици но не и самите ракетни спецове.3. СССР космическа програма забуксува кога - когато Корольов умира - ФАКТ няма друг СССР лидер и не се намира

128

Krom

преди 4 години

До Waffen SS - нещо като несъстоялия се Руски Буран, нали? Понатно!

127

ПроСоТо

преди 4 години

До Боби105напълно съм съгласен с теб,уважаеми !Но работата е там,че "работата" НЕ е "професионална",а ПОЛИТИЧЕСКА!!!!!!След като стана "ПЪРВИЯ ЧОВЕК,ЛЕТЯЛ В КОСМОСА",статута му на летец-изпитател става БЕЗСМИСЛЕН!Той е вече "ГЕНЕРАЛИСИМУС",ЕДИНСТВЕНИЯ на планетата,летял в космоса!!!!!!!Схващаш ли?..За какви "летателни часове" говориш,като НЯМА ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА,който да има НЕГОВИТЕ-космически летателни часове?!УБЕДЕН съм,че го ЛИКВИДИРАХА!!!!разбира се,ти имаш ТВОЕТО право на мнение

126

Krom

преди 4 години

До Анонимен 127 - ох, миличък, проблема е, че те се напъват за моята "пещера". Идват тук, борят се в Интернет, и какво ли още не. Не познавам много българи, ако сложим настрана Гошо Тарабата и Трайчо Костов, които да са се напънали в обратна посока. И това Ви прави Вас, русофилите толкова нелепи.

125

Waffen SS

преди 4 години

От прочетените коментари на "специалистите" по ракетна,реактивна,лазерна техника,както и по телеуправление оставам с впечатление,че сме първа ракетна сила и вече отдавна сме сковали иновативната ракета под някой сайвант.Това сега се нарича демократичен завод и нищо чудно Борисов да го е открил.Тази ракета не може да се помръдне,камо ли да лети,но е достижение на новата ни демократична промишленост състояща се от два струга,един шепинг.