164

сссс

преди 4 години

До Анонимен 178Пий си хапчетата редовно пич.Документален филм и фентъзи не е един и същи жанр.Не бъркай понятията !

163

Анонимен

преди 4 години

Луната е куха, тя е изкуствено създаден спътник. Има безброй документални филми, които потвърждават това !

162

До 175

преди 4 години

СЛАДУР ,не бъркай СССР с днешна жалка и недоразвита подобие на държава Русия.СССР беше космическа държава и конкурент на САЩ,но днешна и жалка Русия няма и 10% от възможностите на СССР.Затова и от както падна СССР ,Русия няма никакви космически мисии вече около 30 години.Само изстрелване на сателити и ходене до МКС.Нищо по-далечно от околоземната орбита демек !

161

Solar Power

преди 4 години

До 169: Да стреляме спътници и т.н., но още по трудно е да изследваме дълбините на океана. Просто има области в които все още имаме нуждата от технически напредък :)

160

Анонимен

преди 4 години

До До Атакист АстронавтСладур, СССР прати първата автоматична станция, която взе проби от Луната и се върна. Американците пратиха хора там малко след това.

159

Анонимен

преди 4 години

В последните 10 години цената за изпращане на килограм полезна маса в орбита падна драстично. Благодарение развитието на технологиите свързани с материалознание и рециклиране на носителите. Тъй като това позволява планирането на космически програми с що годе нормални бюджети е нормално редица страни да възобновят интереса си към тях. Луната конкретно има хелий 3, който може да се използва в реактори с ядрен синтез. Правейки го горивото на бъдещето.

158

карагъозов

преди 4 години

а защо не се казва истината за луната която непременно ще разбие представата ни религия и опасността правителствата да контролират народите си - чиниите прелитащи над луната ,човечетата видяни и заснети макар и май да са роботизирани варианти на напреднала нация ,предупреждението което са отправили ,че ако дойдат на базите им в обратната страна на луната ще ударят земята с гравитационна енергия . Не гледате ли дискавъри ,разсекретените документи . Това е истината ама не я казват .

157

Solar Power

преди 4 години

До 169: Не е трудно има една дузина мисии. Трудно е да изпратиш хора. И това струва много пари няколко процента от бюджета на Америка. Ти ги смятай ! Поради същата причина руснаците не успяха и със совалките. За твоя информация Буран струваше 1 трилион долара и летя само 1 път без хора ! Тези състезания бяха да покажат коя система е по добра, но в крайна сметка не носят пари на никого и бяха съкратени.

156

Анонимен

преди 4 години

Защото знаят,че това никога няма да се сбъдне,ще си остане само мечта и сън!

155

До Атакист Астронавт

преди 4 години

Русия е може би последната държава която ще стъпи на Луната.Доста недоразвити са на космическа тема и нямат никакви възможности.

154

Анонимен

преди 4 години

Сто пъти пращаме кораби до марс, хвалим се с мисии, откриваме далечни планети, подобни на Земята, АМА до луната ни е трудно да отидем......

153

Анонимен

преди 4 години

Накарахте ме да се разровя в трансурановите елементи и ме заболя корема от смях за руските успехи. Практически всички що-годе стабилни свръхтежки елементи са синтезирани в САЩ, като за някои от тях руснаците заявяват, че и те независимо са ги синтезирали. Само в един случай им е признато първенство. След Студената война балъците от Запад са им дали да си поиграят с нуклеарните им играчки, за да може Еаша да запише няколко елемента на свое име.

152

И.Б.

преди 4 години

Всички опити и напъни на човешката технология да завладява планетите на слънчевата система са опити, породени от носталгия за смърт. След смъртта на човека на планетата Земя духът му съвсем естествено и безкрайно евтино се озовава първо на Луната, после посещава останалите планети на слънчевата система и се преражда. Това прераждане обаче е свързано с тежест, от която човечеството се отървава само чрез праговото изживяване смърт.

151

Анонимен

преди 4 години

В големия ускорител в Дубна синтезираха последните трансуранови елементи. Някой вярва ли в тия глупости? Някакви протони се групирали за една десетомилионна част от секундата и после се разпаднали... По същия начин са запържили някаква шлака и са я обявили за лунни камъни.

150

Боби

преди 4 години

До До Анонимен 160"Руснаците никога не са оспорвали това, че американците са били на Луната."Годината е 1970 и СССР признава. На СССР и е позволено да търгува свободно за валута със западния свят(забележете в разгара на Виетнамската Война(войната с най-много американски жертви) и на Студената война)! На всичкото отгоре в СССР са създадени със западна помощ няколко страхотни заводи най-известния е КАМАЗ. СССР се отказва от своята дори роботизирана Лунна програма.Някой вярва ли в СЪВПАДЕНИЯ?

149

Анонимен

преди 4 години

До Sata NATOХкрементче, "руските ***" знаят много. В големия ускорител в Дубна синтезираха последните трансуранови елементи. Попълват си таблицата. Менделеевата! Една наша говорителка по някаква ТВ по този повод каза "в Дубай"! Това е чувала, това казва. Ти май си на същото равнище! А за това, че не всички българи са тъъъпи, ще ти кажа, че вицепрезидент на ОИЯИ в Дубна десетилетия беше проф. Цветан Вълов, мой добър приятел. Вечна му памет!

148

Анонимен

преди 4 години

"С-400", а не "ЕС-400"!Турция е една от 8-те страни, които финансираха проекта F-35 и ненапразно на първия екземпляр беше нарисувано знамето й, заедно с тези на Дания, Австралия и останалите балъци, клъвнали на Локхийд-Мартин. Питам: как Трумпи ще наказва и няма да продаде самолети на турците?Всъщност, ако наистина не получат това недоразумение, турците кярят двойно!

147

Sata NATO

преди 4 години

До БобиАлфа лъчения - Водородни и хелиеви атоми които се блъскат в тялото - защита лист хартияБета Лъчения - електрони - защита лист хартияРадио излъчвания от всякакъв род - метален листГама Лъчения - Ренгенови и утравиолетови излъчвания - защита Олово и подобни тежки елементиНеутронни лъчения - подобно на Гама лъчениятаЕкзотични лъчения - Руските тьпунгери знаят ли всичко това? Щото гледам се готвят да пращат хора нататък? Тичай да ги предупредиш.

146

Анонимен

преди 4 години

Лошото е, че ни разлюбиха, а едно време бяхме любимците на руснаците.-Е балсам им майката идьотска, не желая да ме обичат тия скапаняци. Колкото до градовете и библиотеките им - ей сега ако ми дадат червеното копче, натискам го и с двете ръце и ги пращам директно в Рая и след 5 мин няма даже да си спомням за тях. Вие като сгазите таракан, след това мислите ли го?

145

Анонимен

преди 4 години

До 153 А какви са доказателствата за всичко това? Защо си сигурен, че всичко не е снимано в Мосфилм? Как разбра, че образците лунни камъни не са някаква синтетика, забъркана в руска лаборатория? И защо руснаците да могат, а американците да не могат да са били на Луната?