Да , наситени мазнини ,но не набъкани с палмово масло ,щото е евтино , а крайният продукт , ако си нагъл и имаш гръб в управлението , можеш да продадеш на висока цена и да си пълниш джоба , нищо че тровиш деца и възрастни
Още през 60-те и 70-те години са изяснения някои основни положения, но нали трябва маркетинг и да се продава какво ли не. И за холестерола се раздуха някакви истерии, а навремето се е смятало до 2-3 жълтъка дневно за нормално, при липса на някакви заболявания, свързани най-вече с липидната обмяна.Даже нормалните плодове и заленчуци ги кръстиха "органик", защото вече няма нищо нормално.
Никой не е казвал, че наситените мазнини са вредни. Писачите от днес.бг, че са неграмотни си е техен проблем. Вредни са само трансмазнините.
Промишлените храни почти не съдържат важните вещества и микроелементи.Не качествената храна е всред основния проблем на технологичното човечество.
До Анонимен 7Има много хора като теб. Наричат се тек черва, просто ядат колкото си искат, но са слаби, само похабяват храната.
Яйцата, черният шоколад, месото, маслото и сиренето........ама истинските, не това което ядем!
Всичко е до организма!Има хора - пият в продължение на 20 г по кило водка или ракия ВСЕКИ ДЕН само с пръжки и мръвки и СА ЗДРАВИ,ПРАВИ И КОРАВИ.Ама и бачкат в двора - копат,цепят и т.н.На по 50 г. и НЯМАТ оплквания.Чистият въздух и физиическия труд,изпотяването изкарва токсините и дроба преработва по-бързо мръсотиите.
До Анонимен 7Щом си 178 см. и 68 кг значи си с около 6 до 8 кг по-слаб от здравословното за този ръст.Слушай дедо - на село знаем най-добре.Инче за тестото,виното и мръвките си прав.
Естествените храни от няколко десетилетия се представят като "вредни", защото са прозрели недостига им в наше време.Човечеството увеличава броят си, увеличава консумацията, а производството - намалява. Сега, като допря шило до дупило и трябва да се лекуват и неизвестни до скоро болести - Олеле! Почват да пишат за био- еко- органика и дрън-дрън. Добре, но няма от къде. Кой от нас/вас отглежда нещо за ядене, за пазара с храни?
Като обичате яйцата си купувайте пъдпъдъчи. В тях няма никакъв холестерол и са много по-полезни от кокошите. Вярно са по-скъпи, но си заслужава.
Хляба хлябааа и тестените изделия правят килограми. Спрете хляба, спрете тестените закуски, една 2 бири на ден най-много и пийте червено вино с месо. Без месо не сядам на масата но по една пържола или по едно парче риба най-много и като издрънча едно кило домашно вино отзад и съм във форма. На 39 години 178 см 68 кг съм.
Истината е , че близо 7 милиарда души не могат да се изхранят с екологично земеделие. Явно ще се храним с не дотам чисти храни. Генномодифицираните храни ще навлизат все по дълбоко по принуда, а не защото ги искаме. Като няма риба и ракът е риба.
аз обичам Палмаво Масло, Олио от Рапица и Глюкозо-Фруктозен Сироп, защото Въглеродният отпечатък е малък и Брюксел, казва че са полезни и за това са във всички храни.
Имам чувството, че ако си платиш подобаващо на журналистите ще ти изкарат всичко, което е било вредно сега ще е полезно. Явно интернет почва да си служи с фалшиви новини и много скоро хората ще срат да вярват .
Никой обаче не говори колко са вредни храните заради антибиотици, хормони, стероиди, добавки, пестициди, ГМО и т.н. Истинска храна и повече движение е рецептата за здраве, няма никакво значение какви са мазнините.
Ново проучване: Наситените мазнини са полезни!