22

Русия

преди 4 години

То и с дрехите тъй беше, ама се оказа ,че са на ишлеме.Тоест само се шие плат,защото БГ с тия заплати е прави най евтиното ишлеме в в света. Да не говорим, че шивачките значат а не им плащат. Така е и с тая "електроника". Все е нещо просто да не преиначават нещата.

21

Инженер

преди 4 години

Само да поясня: Това не са български марки, разработени от наши фирми, които са изместили немските на пазара. Това са немски заводи, построени в България, за да ползват евтина работна ръка. С вдигането на стандарта, тя ще престане да бъде евтина и тогава ще се изместят оттук.Тоест: не изнасяме нищо, а немски фирми използват евтината ни работна ръка за да произвеждат немски стоки. Цялата печалба се изнася, както и данъците, а тук остават трохи. Малко стана като вица за компютрите и компотите.

20

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 21България е водеща в областта на математиката, физиката и информатиката. Справка олимпиадитеПо скоро трябва да се върнат професионалните гимназии, липсват кадри. Всички станаха филолози по испански, немски и още едно кило странни езици. Бълват безработни...

19

Анонимен

преди 4 години

По полека с положителните новини, че някои дребни душички тук ще вземат да получат инсулт и експлозивна диария едновременно.

18

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНяма работа с математика и физика и затова никой не иска да кандидатства. Науката иска много пари, а световна банка и Кристалина Георгиева накараха България да ореже парите и дотациите а от частниците никой не дава и лев.

17

Анонимен

преди 4 години

Тези данни за времето на комунизма ли се отнасят?И един съвет: за да има квалифицирана работна ръка, възстановете водещите позиции на България в областта на математиката. Тук правителството може да се намеси, а не само да обвинява дебилността на хората като причина за бедността на народа.

16

Анонимен

преди 4 години

До ДедоДедоооо, те и ВАГ сглобяват автомобили с части правени в страни от ЕС и какво от това? Нормално е компоненти да идват отвсякъде. Частите за една пералня да не се правят всички в един завод... нещо си изперкал

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6Тебе какво те брига, какви са собствениците? Има ли значение? По добре ли е бивш партиен секретар за шеф? Произвеждаме достатъчно много неща, все тая с какви собственици. Дори мисля е по добре да са чужди

14

Само да помпитам

преди 4 години

Когато мрънкате олеква ли ви ?

13

Гккцьмм

преди 4 години

Заради ниските данъци е възможно чуждите фирми да са надули цените на продуктите от бг филиала си и готово

12

Дедо

преди 4 години

Само се СГЛОБЯВАТ чарковете!Това защо НЕ ГО ПИШЕТЕ?Тука сме транзит - идват от ЮИ АЗИЯ,СГЛОБЯВАМЕ и изнасят към Зап. Европа.Стига манипулативни статии!

11

Зозо

преди 4 години

Преди 1989 год. в страната ни има хроничен дефицит на много потребителски стоки. Характерни са списъците с чакащи реда си хора да се сдобият с телевизор и друга битова техника. Известен от онова време е и израза пуснали са маслини, кафе, луканка и т.н. Дали, чрез чакане на километрични опашки пред магазина или с използването на връзки, населението в повечето случаи успява да намери начин да се сдобие с желаната от него стока, въпреки недостига в търговската мрежа.

10

Анонимен

преди 4 години

Статията е доста манипулативна. Най-вероятно става дума за продукция на чужди фирми, които са аутсорснали производството си у нас, а не за БЪЛГАРСКИ продукти.

9

Наблюдател

преди 4 години

Напротив, България изнася най-много хора.

8

Анонимен

преди 4 години

Като бяхме в соц лагера изнасяхме череши и домати. Сега като сме в ЕС и НАТО произвеждаме електроника и ел. техника.

7

Анонимен

преди 4 години

Браво аз от Германия си купих български смартфон и телевизор.

6

Зозо

преди 4 години

Според *** е най-добре да се работи с мотика в ТКЗС за 60 стотинки на ден. Накрая пенсия 36 лв. на месец :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Износ за СССР на 4-5 качество консерви /с мишки вътре и мачкане на лютеница с крака от роми/ :))))))))))))))) Ай сиктир!!!

5

петилетка напред

преди 4 години

Другари, не са компютри, компоти са!

4

Анонимен

преди 4 години

Хубаво да има работа за хората но това са немски фирми които са инвестирали в България за да ни експлоатират евтината работна ръка и да си вдигат печалбите. По голямата част от компонентите идват на части от Китай, сглобяват се в България и се изнасят за Германия.Истинските български фирми със български собственици и продукти разработени от български инженери са много малко.

3

ай сиктир

преди 4 години

Голяма гордост няма що, ако "Либхер" ги броите за български хладилници може за всичко останало по-добре да не го споменавате. В по-голямата си част това са окомплектовки които после се връщат у нас като машини, автомобили и т.н. и ни излизат през носа.