42

Анонимен

преди 4 години

До бай ТошоДокато има трудови отношения ще има и експоатация под една или друга форма. Ако си мислиш, че по онова верме работниците са вземали всичко което са изработвали, спокойно ще мога да те нарека д*ебил. Разликата е, че сега компетентите вземат повече. Другото е схоластизъм.

41

УЖАС

преди 4 години

Всички сте *** хейтърите. Срам ме е от вас. Всяка една новина я засипвате с недоверие , негавивизъм и ужасен песимизъм. Но, това е добре за нас- хората мислещи правилно и развиващи се дори в България. Но, няма лошо такива като вас бачкат за нас.наздраве

40

ьааььаьа

преди 4 години

До до 29Не е вярно. Продукта е на този, който знае как да го произведе и има възможност и заводи да го създаде.Фирмата, която държи лиценза е на акционерите. Те си мислят, че знаят и притежават нещо, но това е на хартия само. Питайте един акционер, дали знае къде се ползват парите му точно и ще видите колко знае. Китай копира и създава вече. Както японците едно време в САЩ. САЩ са към кофата тръгнали..Ммного мързел ги напрече след, като вързаха долара с петрола

39

Анонимен

преди 4 години

До 38То и тея дето метар улиците, не могат да си позволят къщите по тях...

38

Вълнаро

преди 4 години

И аз имах честта да поработя в нашенски завод за електронни компоненти. Всичко, ама ВСИЧКО се внася от Китай, белите роби тук само сглобяваме с допотопни методи и машини, разбиваме си здравето с нощни смени и въртящи графици, но пък за сметка на това за жълти стотинки. Айде нЕма нужда..

37

екс инж

преди 4 години

Понеже съм извън занаята, мислех че е по-зле положението, но явно все нещо се прави, ишлеме и каквото е там.. А ако говорим за насищане на платки с елементи, това е отдавна усвоено и в държави като Тунис, Мароко, Египет и т.н. Ако става дума за запояване на жици към платки-там се конкурирате с 4те млрд-а бедни в т.нар развиващ се свят. Парите в тази бранш обаче са там, където е знанието/ науката. Там където могат да направят чип с ултра-висока интеграция или толкова малък, че да ти го пъхнат в..

36

Испания

преди 4 години

Румен Атанасов е председател на Българската асоциацията на електротехниката и електрониката / Копирано от standartnews Румене, като инженер и работещ от 12 год. в Испания мога да ти кажа, че заплата от 1000 лв. за млад вишист в бранша е позор при тази скъпотия в България. Скоро специалистите ще ги търсиш по пенсионерските клубове и по селата.

35

Анонимен

преди 4 години

Бай Тошо,неми се получи добре иронията.То и банявото все тиеа му е вустата.Коли гърция,по смр богати и всехубави работи.

34

бай Тошо

преди 4 години

До Анонимен36Хаха, произвеждат народни блага, хахаха.. Произвеждат стока за капиталиста, който след това я продава на народа с надценка и така прави печалба. Не забравяй, че повечето от работниците не могат да си позволят да си купят стоката, която сами произвеждат!

33

Енгелс

преди 4 години

До ИнженерМай не е точно така. Това са български ЕООД-та производители, които сключват договори с немски марки да им произвеждат нещата. Имат договори и с други страни, само 20% отива за Германия. Мисля че хладилниците на Либхер се правят у нас.

32

Анонимен

преди 4 години

Искате да кажете ,че 100хил българи сатам и произвеждат народни блага.Аз съм мързелив,и чакам на мининалназаплата.Радвам се ,че има работоспосо-бни и работни,и защитаващи нацоинални каузи на територията.Бъдете живи и здрави ,и създавайтеработни места!

31

1

преди 4 години

Вчера се върнах от почивка в Гърция.Там е залято от българи,десетки, може би стотици хиляди.Всички ресторанти са с менюта на български,магазинерите научиха български, повечето етикети са на гръцки и български.Де що има хубави коли по улиците са поголовно български, е има и малко румънски.Онези около 3 милиона българи,които имат добро образование,които са работливи и предприемчиви просперират,част от тях произвеждат точно тази електроника.А вие мър зеливите лузери си плюете па блоговете...

30

Анонимен

преди 4 години

Нищо неизнасяме,фейк за пълнеж.Имахме електроника и в Краварскатадолина и у франсетата ,и в австрийскитекозели ,и всичко ни отнеха.То нямасмисъл ,да се напъваме на медийнихватки.

29

сминдух енд чесън

преди 4 години

Единствения постоянен износ от страната са хората.не е сигурно дали ще се върнат ,ако са добре приети там където отиват ,защото тук не са.

28

Бо Тик Вун

преди 4 години

Какво искате повече, минахме Силициевата Долина, където нищо не се произвежда, но са първи, а са първи щото произвеждат с тиквите си, а ние в България сме първи, щото тиквите са празни и за това ни дават да произвеждаме с ръцете си, нищо че последното е дефиницията за р0б на поточната линия на технология изработена от други.

27

Анонимен

преди 4 години

Собственик е този,който държи лицензът за производство на определената стока.В случаят държавата ни е представена като собственик,което не е вярно.България е изпълнител,заради избягването на ЕС мита и акцизи,а най-вече поради ниското заплащане на трудът на работника.България не изнася,България ВНАСЯ електроника в ЕС,България е един гейт за внасянето на евтина електроника.Вътре в ЕС няма внос-износ,всичко е едно избягване на налози,нали за това беше създаденЕС.За да бъде икономически независим.

26

до 29

преди 4 години

не само това, ами ако прочетеш коментарите под подобна статия в друг много известен и голям български интернет портал, ще разбереш че голяма част от населението наистина вярва в това и вярва и че изработването на чужда интелектуална собственест с р0бски труд в българия го прави български продукт. същите тези вярват, че като АйФон е произведен в Китай е китайски продукт и постижение, а не продукт на Огромна Калифорнийска компания. Продукта е на този, който има интелектуалната собственост!!!

25

House M.D.

преди 4 години

От заглавието излиза, че сме изпреварили Китай, Япония и САЩ взети заедно.Да живее "Правец-16" и неговият пророк "Правец-8".

24

Анонимен

преди 4 години

Абе те за вземат да обърнат внимание на машиностроенето,то е гръбнакът на икономиката.Това електрониката днешно време се прави навсякъде с роботи и автомати,а технологиите се продават от водещите държави в бранша.Електроника всеки може да произвежда,но не всеки може да има машиностроене,тука трябва да си роден за това,а българинът е.Заплаха бяхме за СИВ,заплаха сме и днес за ЕС. Политиците ни са продажни,а руските мекерета няма чет м/у нас,и се спотайват като отровни змии в бебешка люлка.

23

kukla

преди 4 години

Дали днес не е първи април случайно? Абе като ги пишете тия бомбастични заглавия защо не пишете първо от кои заводи какво се изнася. Защото аз не мога и за един завод са се сетя. Да не се окаже че у нас така или иначе почти нищо не се произвежда, та ако въобще има нещо за производство, то това са някакви крушки и кабели и ги отчитаме за електроника.