21

Богомил

преди 4 години

До Ан.11 и Ан.7Морските народи в древността са основно траки.Дошлите по островите и крайбрежието "гърци" възприемат тракийската култура цели 7 века и едва през 8в.преди Христа започват да плават в Черно море и да основават търговски колонии, плащат данък на траките за възможността да търгуват.Траките са се формирали преди 10-12 хиляди години и никога те са изчезвали от нашите земи След потопа в Черно море, някои мигрират в Шумер и Египет.Първите 3 династии в Египетне не са местни, а траки.

20

JJIvanov geolog

преди 4 години

ПОследните седмици проучвам тн геологична летопис ..Много тежка катастрофа е станала в средна Добруджа подава геологичната летопис от региона Дуранкулак Черна вода..Експерти да докладват повече информация..Имат хиляди проучени сондажи ..

19

Внимателно

преди 4 години

Интересно е че се намери метално парче оставило позитивен отпечатък в пясъчник на милиони години ..Имало е доста древни цивилизации опитващи се да добиват желязо...

18

House M.D.

преди 4 години

Колега GG, заглавието представлява твърдение, защото липсва въпросителна дума /или частицата "ли"/.

17

Страхил

преди 4 години

Тур Хейердал ги прави тези експерименти още през 1969 и 1970 г. - Ра 1 и Ра 2.

16

GG

преди 4 години

До house нещо си"твърдението" е пояснително изречение към дума от въпроса...

15

Анонимен

преди 4 години

Не става ясно какво точно ще доказват теци екскурзианти, очевадно е че тези кораби имат определена водоизместимост, тоест могат да пренасят товари. Няма абсолютно никакво съмнение, че древните жители населяващи нашето черноморие са търгували с всички народи от средиземноморието и месопотамия. Име египетски йероглифи, ясно доказващи че египтяните са пренасяли каменни блокове с подобни кораби за построяване на пирамидите.

14

House M.D.

преди 4 години

Калкулаторке, египтолозите вече потвърдиха, че древните египтяни са били достатъчно грамотни, за да не пишат въпросителен знак след твърдение.

13

GG

преди 4 години

До 12Остави тази игра на цифри. Възможно е да е съвпадение, което не вярвам. Но какво ще кажеш за златния бумеранг на 7хил години, използван единствено от аборигените в Австралия ?

12

Шишеджам

преди 4 години

Ама вие не знаехте ли досега?!?За строителството на египетските пирамиди са използвани материали от село Каменар, метали от Кремиковци, а за пълнене на *** глави на мумиите са използвани лимки от завода за стъкло в Белослав.

11

Анонимен

преди 4 години

Разбира се че е важно ,но да се обвързват така нещата е шарлатанство .

10

Анонимен

преди 4 години

Дано открият злато в Македония да видите какво става .

9

Ку-Ку

преди 4 години

Ае 30-ти век ще стане, а тия кухи глави ще продължават да се занимават с глупости. Знам че ги е мързел да си изкарват хляба с истински труд, който допринася полза и на останалите хора. Примерно да садят нещо на полето. Или да изобретят нещо полезно.

8

GG

преди 4 години

Прочете за Варненското съкровище и всичко ще ви стане ясно. Най важни са златните бикове, които са еталон за мярка. В тях има питагорова теорема, царски лакът и куп други чудесии. Пъпките по 2та билака(45 на малкия, 56 на големия) умножени по ръста на големия (58,17 мм) дават точната височина на Хеопсовата пирамида. 56 са гробовете около Стоунхедж, които са били пълни хора от всички краища на света. Да не кажем, че самият Стоунхедж прилича досущ на традиционен тракийски храм.

7

Анонимен

преди 4 години

Според мене е по-вероятно да са превозвали цимент от Девня, отколкото желязо. Проверете и тая версия. 2-3 палета цимент няма да ви натежат.

6

Анонимен

преди 4 години

Е как македонците не са българи .Същите сме .Всичко е наше .

5

български историк

преди 4 години

Ето ви доказателството, че българи са построили египетските пирамиди!

4

Анонимен

преди 4 години

В БелослаФ е пълно с индианци

3

Анонимен

преди 4 години

Съчувствам му на професора.Едно време, преди кризата, много по-лесно са се отпускали държавни пари за строеж на тръстикови кораби.

2

Анонимен

преди 4 години

Имате предвид македонските пирамиди, издигнати в чест на Македон-Ра.