23

Анонимен

преди 2 месеца

Класика!Филм за хора с мозък и чувства!За тия новите с демократичните ценности да си гледат Холивуд и разврата.

22

Смилена Татарска

преди 4 месеца

Моето войниче Михаил Чапканов ходи на мисии и ме е страх да не го убият. Тези войни трябва да спрат и войниците да ни любят със силните си мускули. Още помня как ме облада на плажа. Родителите ми не знаят още за тази голяма любов...Обичам те, мило...

21

Анонимен

преди 4 години

На 19 съм, видях рекламата преди няколко дни. Отидох да ям късно, защото играх баскетбол навънка, и докато сменям програмите хванах началото. Наистина ме докосна много, някак си дори и със мойте кусури имах някаква връзка с героя. Като гледам каквито и да е филми за войната ми идват сълзи като се замисля за всички хора, които са умрели. Понякога и без да гледам филми. Втората световна война наистина е най-голяма трагедия в модерната ни история и да се надяваме че така ще си остане.

20

жреца

преди 4 години

Кой говори за политика и война бе, Спец! Точно обратното. Говорим за човешкото, ярко изразено на фона на политиката и войната и умението на сценаристи и артисти да го покажат. Това прави тези филми вечни, а не количеството изстрели, взривове и рамбовски ефекти, с които изобилстват съвременните ,,суперпродукции"!

19

99

преди 4 години

До СпецаКолкото и голямо желание да имаме, няма как да пренебрегнем политиката. По времето на Великата Отечествена война младият 19-годишен войник Альоша Скворцов, извършва подвиг, защитавайки Отечеството си от нацисткия агресор.Моите уважения към смелостта ти, Спец, но кажи честно, какви високи и непреодолими интереси на българския народ те принудиха през 2003 година да водиш много тежък бой в Кербала, Ирак? Не бяха ли това интереси на Пиндостан, а не на българския народ?

18

Анонимен

преди 4 години

Тия филми ги гледаме от 50 г. и вече ни омръзнаха...

17

Спеца

преди 4 години

През 2003 година се наложи да водим много тежък бой в Кербала, Ирак. Оставете политиката. Войната е страшно нещо.

16

Анонимен

преди 4 години

Чрез неговата съдба, Чухрай улавя трагедията на всеки дом в СССР, който едва ли се е разминал без поне една жертва. В Русия съществуват къщи, не блокове, не входове, а къщи с по 5-6 загинали във Великата Отечествена война.

15

юбералес

преди 4 години

Ще го гледам с удоволствие за пореден път.

14

Анонимен

преди 4 години

Подобни филми трябва да се гледат непредубедено, за да можеш да се потопиш в идеята на създателя им.

13

Сата НАТО

преди 4 години

Как може да съпоставим егоистичния стремежа за пари, с готовността да умреш за другите? -Готовността е да умреш за другаря Сталин, който ще ни заведе да си плакнем ботушите на Ламанша. Ми хайде тогава земи тия девет грама в тиквата ...

12

Фанфан Лалето

преди 4 години

Бе, не чакайте 22, а с 2-3 клика гледайте каквото си поискате! Но, чувството е друго! Да гледаш филм чрез сайтовете е все едно да правиш банкет и секс сам! Сам, сам! А там ще бъдем милиони заедно пред екрана в един и същ духовен час....! Ех, киното, киното...! И задните незаети редове!!!

11

Цингарела

преди 4 години

Какво знаят тея хлапета сега ?!! Аз компетентно мога да ви кажа, че може да нямаше банани, но секса при Живков бе в пъти по качествен и човечен! Имаше и чувства, нали така, разбирате не всички, разбира се! Когато комисията начело с професор Вучков преди няколко години проведе конкурс за най добър БГ филм, по случай 100 г. родно кино, първите 10 филма бяха до 1988 г. Невена и Раде Маркович бяха на 4 място! Поклон!

10

Анонимен

преди 4 години

Такива филми най добре ги изиграват актьори, свидетели на събитията или докоснали се и общували с хора от събитията, продукт на същото време, преживелици и нрави! Васил Михайлов, Петър Слабаков и Григор Вачков по приличат на хайдути, отколкото някое младо актьорче със софийско - пейрастки акцент и излъчване! Та и руските - вижте двете версии на ,,Утрини здесь тихие"! Но техниката сега компенсира. Донякъде!

9

Fallschirmspringer

преди 4 години

Прекрасен и човечен филм.Ще го гледам за "Н"-ти път с удоволствие.Много е тъжен

8

Уфф

преди 4 години

Айдееее, още пропаганда!!!

7

Анонимен

преди 4 години

Силен и въздействащ филм! Но филм създаден за едни по-чисти души. За души готови на саможертва за себеподобните. Сегашния масов егоизъм ще се отнесе с неразбиране към такава интелектуална форма. Как може да съпоставим егоистичния стремежа за пари, с готовността да умреш за другите? Абсурд! Така че очаквам този хуманистичен диамант да бъде оплют. Какво да се прави, въпрос на зрялост.

6

Възрастен

преди 4 години

Деца,това беше страхотен филм за времето си .Не напразно обра толкова световни награди. Има много силно политизирани съветски филми но този беше от гледаемите. Както днес са американските клиширани екшъни и от време на време се появи хубав гледаем филм , Става дума за кино,не за политика. ....И още ,животът не е започнал с вашето раждане и не на всички тепърва им растат косми и бради,млади пъпчивци.

5

Край

преди 4 години

Да умреш за чужди грешки и то кога не си живял-класика.Няма утеха.

4

Анонимен

преди 4 години

Пак извадиха от нафталина стара хибридка