15

Анонимен

преди 4 години

Измислено е 2008 от японски учен.

14

Анонимен

преди 4 години

Пожелавам на немците да успеят с Wendelstein 7X.

13

Анонимен

преди 4 години

Облъчвайте ги с UV докато се натрошат на прах и после ги дайте на бактерии да ги ручат. Евентуално след това може от тех да се изстиска некъф спирт или ацетон.

12

нефт и газ Бургас

преди 4 години

1 кг ПЕТ *** се изкупува за 0,2лева, 1 тон - 200 лева.1 барел нефт е 160 литра, по 65$/барел. 6,25 барела са 1 куб.м. и струват $406 или 700 лева. От този нефт се получава в най-добрия случай 600 л гориво и др. продукти.Численото сравнение на пръв поглед е за сметка на гориво от пластмаса, но основното е процесингът на преработката да е икономически изгоден

11

Анонимен

преди 4 години

Няма как да стане, Трябва да се вложи енерия, за да се ракъсат молекулите на полимера до въглеводороди от нисък ред. Трябва да се откъснат атомите хлор от PVC-то и циановодорода, което е убийствена отрова. Единственият печеливш начин е да ае горят и да се филтрира дима.

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен11Твърди се ( не съм го виждал ), че в средата на тихия океан има огромни плаващи острови от пластмаса. Та само да се измисли технологията, китайците палят корабите и отиват да берат пластмаса от океана.

9

Анонимен

преди 4 години

Умряла работа, дори ако сега стойността на горивото излиза поносима, защото пластмасата е ***, но започне ли производство веднага става суровина със съответната цена и вече няма да излизат сметките

8

Анонимен

преди 4 години

има едно малко условие.пластмасата да е от бутилка с боза, оставени 2 пръста на дъното на слънце да ферментира много добре, след което полученият газ се използва за ДВГ :)

7

Анонимен

преди 4 години

А просия къде? Още размишляват над Шмайзер и последваща кражба на технологии.

6

Bai hoi

преди 4 години

До АнонименЗависи дали крадеш ядреното гориво

5

Анонимен

преди 4 години

Огромното налягане изисква съществено количество енергия, няма отговор дали КПДто на производствения процес би оправдало произведеното гориво. С ядрен синтез дори може да се прави злато от олово, но ще си на загуба правейки го.

4

Анонимен

преди 4 години

Нашите соцц инженери, кога ще измислят нещо важно.? Нали уж голямо образование са имали? По какво? Влизане в партията ли :)Едно производство не са направили... Глупавият китайски народ бълва машини и продукция за трилярди... Вие какво... До компотите стигнахте за 50 год :)

3

The Ghost

преди 4 години

Еййй вече лъжливите новини го нямат за нищо. "ще позволи един килограм пластмасови отпадъци да бъдат преработени в приблизително един литър гориво"Да бе как ли пък не.

2

Анонимен

преди 4 години

Щом немеца се е хванал с това,сметай, че ще стане.В химията и техниката са неотразими.

1

на люляк ли ще ухае?

преди 4 години

Те в София вече са го измислили. Ще ги превръщат в гориво, като ги горят в ТЕЦ-а зад Централна гара