89

Сърбохърватскисловен

преди 4 години

Между двете войни в кралство Югославия езикът се е наричал - сърбохърватскословенски. Мотото е било: една страна, един народ, един език. Интересно защо не го е имало македонския език? Всички са ги разгелждали като българи и хич не са ги искали, но не и земята. Така чреме е да приемат, че създаването на македонския е почнал след Втората световна война. Няма да им се сърдим, ако така им е по-добре. Но да приемат фактите. А за Борисов и другите заднолизци няма какво да говорим

88

Loyko

преди 4 години

До111124Май- Велик празник! Ден на Славянската писменост и Българската култура. Първите учебници в българските училища са превод от Хърватски..справка БАН. Не говорим за сандъчета с пясък..и Рибен буквар. Славянската писменост е поръчана от Великоморавския княз Ростислав ... и т. н

87

Анонимен

преди 4 години

НА ЗАПАД ИМА ЕДНА БЪЛГАРСКА ПРОВИНЦИЯ

86

Българин

преди 4 години

Руската *** има най-малко право да говори за Македония и македонци те. Защото именно те безродниците още през 1934 година признаха съществуването на руското изобретение "македонска нация и език".

85

1111

преди 4 години

За българския език - неговото създаване - знае Европа и светът... и ти знаеш май! НО ПЪРВО - питам - кой, кога и къде създаде македонския език? Е на тоя въпрос ми отговори и те признавам!!!

84

Loyko

преди 4 години

Do 1111Хайде първо ..кой,кога и къде саздаде българския език. Нека видим първо себе си...тогава да коментираме другите. Квази/псевдо/ патриоти дал господ в България....

83

читател

преди 4 години

А бе кому е притрябвала тази измислена страна? Някакви ползи от нея? Никакви.Една ненужна никому страна, някакъв жалък народец щъка там.Просто я забравете.Шипрати и албанци там работят по ликвидирането и.

82

НЯКОЙ

преди 4 години

То и Гърция подписа договор под натиск отвън, но го направиха професионално за разлика от нас и сега никой не се подиграва с тях.

81

Руско-гъзоблизец

преди 4 години

Путинофилите газ пикаят, че е подписан договора. И небрежно не помнят, че измислената Македония беше създадена от Коминтерна и Сталин. Небрежно забравят опитите на Гошо Тарабата за насилственото помакедончване на Пиринска Македония през 50-те.Комунист срещнеш ли, удари му шамар. Винаги има защо. Добре, че СССР умре и вече са ги навряли на куче у ***. И пак хапят и се опитват да си прокарват политиката руските мекерета.Освен да правят мръсотии, друго не могат. Нямат ресурс.

80

1111

преди 4 години

Въпрос към Лойко - Кой кога и къде създаде македонският език?

79

До Loyko...

преди 4 години

... виж сега приятелю! За тва откъде са дошли БЪЛГАРИТЕ - вземи си изчети История на БАН, най-добре всички томове! Ако! случайно нещо не ти е ясно, ела да ме питаш да ти обясня на чист БЪЛГАРСКИ. В томовете теории няма. Има факти, с които ти ще се съобразяваш.

78

кирила

преди 4 години

И още нещо - македонците, да ти кажа, НИКОЙ, АМА НИКОЙ не ги мисли. Те се мислят за някакви, каквито не са. И отказват да РАЗБЕРАТ точно какви са. Толкова от мен!!!

77

кирила

преди 4 години

До Loyko Така - българите отлично знаят кои са, откъде са дошли и никога не са сменяли името на държавата си. Ти кажи - кога и откъде са се появили македонците и какъв е произходът на езика им? Не за мене, за един приятел питам!

76

о,свещенна простота

преди 4 години

След като пишеш теорий с й ,не 20,ами 200 теории да изчетеш все ще си онази "пластмасова "издънка в един съвременен пластмасов свят

75

Loyko

преди 4 години

Хайде още веднъж да обясните откъде са дошли българите на Балканите,че не ми стана ясно след като изчетох поне 20 теорий,коя ена от друга по измислени. Нека първо да изясним за българите,а след това да ги мислим македонците.

74

до :):)

преди 4 години

че то някой помни ли нещо от това евро председателство, файда за нас йок. Че и др. Борисов го прецакаха, Ципрас и Заев обраха лаврите. Колкото руснаците ги харесват в Грузуя толкова и нас в Македония....факт, фостатъчно е да те спре техен полицейски патрул и ще ви стъжни разходката.

73

привет от Германия

преди 4 години

абе стига с тези тъпотии бе , имало натиск отвън ?!То и за производството на шистовия газ имаше натиск от вън да се съгласите , ама не се съгласихте и строго спазихте руските интереси ! Не правете рубладжийски работи ! Те и руските диваци с натиск отвън се оправдават ,сякаш някой ги хвана за гушата да дадат Крим на Украйна! Тогава така им е било изгодно и са получили други облаги от Украйна ,затова дадоха Крим на Украйна! Международен договор се подписва при двустранни интереси , а не с натиск

72

:):)

преди 4 години

послушковците на Баце начело с него се съгласиха, смешни пионки ..гербаджийски

71

Македолюбец

преди 4 години

Нормално,все пак Кирил и Методи са Македонци и е логично да има натиск.

70

мен

преди 4 години

Божидар Димитров ,този велик българин,се спомина скоропостижно по време на подписването на договорът ни с Македония.Целият му живот беше пометен като ненужен,от политиците.Бог да го прости!