70

Софиянец

преди 4 години

Харесва ми как всичките провинциалисти хранят града ми и дори не се замислят, че за манталитета, благоустройството и състоянието на града именно те имат огромни заслуги. Всеки здравомислещ човек знае, че когато нещо не ти харесва не трябва да го оставяш на съдбата. Когато имаш проблем с нещо или някой е хубаво да се реши възможно най-бързо преди да си се разболял от нерви и да си натрупал агресия, отрицание и негативизъм. Така че, съвета ми е на който не му харесва да се изнесе ASAP.

69

Анонимен

преди 4 години

Не мога да разбера защо всички се бутат в София?Крайно време е отново да се въведе жителството !

68

до 67

преди 4 години

Да Перник е добър хотел на София , всъщност най големия хотел на София.

67

до 65

преди 4 години

Напротив, казва си се точно Орфинио, а Офринио го викат селяците за които е едно и също. Има и Офринио, но то е доста по на юг. В Агия Напа. Аз ти говоря за Аспровалта-Ставрос.

66

Анонимен

преди 4 години

Дистанционната работа е най-малкия проблем.Детска градина, училище, гимназия, недай си Боже болница - тези работи липсват.

65

до 58

преди 4 години

Материала е че не е хубаво да имате деца в София ,защото инфраструктурата не може да ги поеме а за дете трябва доста повече условия отколкото за пришелец, трябва детски градини, училище и още много условия. Това не е реклама а антиреклама на София.

64

Анонимен

преди 4 години

Много от колегите ми софиянци продадоха апартаментите си в София и си купиха такива тук при нас в Перник. Първо цените са почти два пъти по-ниски.Второ живеят на тихо и спокойно място. В последните години градът дори стана красив след като затвориха заводите. Има много приятни и уютни заведения и паркове.По АМ Люлин се стига до София за 17 минути (поне до Люлин)

63

сф

преди 4 години

Мъчно им е на каскетите за комунисЪма ! Тогава имаше софиско жителство. За да го получиш задължително трябва да си мързелив, неграмотен, завислив, от възможно най-затънтено село в което няма дори църква и читалище. Но за сметка на това да си фанатично предан на партията интригант и доносник.Сега в столицата изват млади образовани и кадърни хора. А техните приплоди на по 40 г. безработни пият бира от ПВЦ от на майките си пенсийте и евентуално от някое "шано" наемче.

62

Коки

преди 4 години

Цифрите ми се струват малко напомпани.Демографията показва трайно намаляване на населението поради старост и емиграция.

61

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен61Ако беше истина това, което казваш, щеше да знаеш, че се казва оФРинио, а не оРФинио.А там последните 10 години стана доста по-нагъчкано от София през лятото.Новопостроените къщи за българи са на 4 метра една от друга.

60

До 61

преди 4 години

Браво, ама много кофти избор си направил /Нови хан и Орфинио/. В нови хан е голяма селяния, а в Орфинио е отвратителен плажа - каменяк и бързо става дълбоко! Да си беше стоял в София

59

Анонимен

преди 4 години

тиха, спокойна, зелена и красиваИ аз си мислех, че градът е такъв, докато не падна Желязната завеса. Тогава видях що е то хубав град и в каква заблуда съм бил да си мисля, че със София е направено нещо смислено през соца.

58

Анонимен

преди 4 години

Въобще не ме интересува дали и колко голяма става ежегодно ***.Детето ми замина директно да учи и работи в чужбина. Скоро - и другото. Пък *** ако ще и петорна да стане - не ме интересува вече.

57

Анонимен

преди 4 години

Още преди 5 години си продадох и двата апартамента в София, като видях накъде отиват нещата. Купих си къща в Нови хан, близо до София и малък апартамент в Орфинио, Гърция, където живея през лятото.В София наистина вече не се издържа. Идвам основно по административни дела и гледам да стоя колкото се може по-малко.Имам чувството че всички глу паци и про стаци са се преселили в София.

56

Анонимен

преди 4 години

"Интересно столичаните в повече защо слагат минуси на коментарите на софиянци, които се опитват да им кажат, че София не винаги е била ко чината, която е в момента."На такива никой не поставя минуси.Минуси се пишат само на откровените глупости на разни недоучили шопета,които смятат,че като са се пръкнали случайно някъде са станали собственици на градО. Иначе то и останалата част на България не беше преди това,което е сега-беше китна и спокойна,и работа за хората имаше. Сега всичко е ***.

55

Анонимен

преди 4 години

Айде пак платена реклама - Купувайте имоти, да не свършат!

54

Анонимен

преди 4 години

Ммииеееее,мииееек!,овце-провинциални !

53

53 комплекса,

преди 4 години

"Аз затова почти не излизам. Не понасям мякането..."Още по-добре. Тъкмо освобождаваш улиците от пореднотонедоносено и необразовано някакво такова нещо, дето живее само със собствения си диалект.

52

Анонимен

преди 4 години

Интересно столичаните в повече защо слагат минуси на коментарите на софиянци, които се опитват да им кажат, че София не винаги е била ко чината, която е в момента.

51

Анонимен

преди 4 години

София се пренасели с мръсотия и простития.Това е, колкото и да не им харесва на новите софиянци.Те няма как и да знаят какво беше градът ни преди години.Тогава още са си били по селата.