90

Анонимен

преди 4 години

Аз съм роден и израснал в Лозенец, на ул.Бигла, но вече дори и тук ни застигна нашествието. Става все по-трудно за живеене. Нито можеш да паркираш автомобила си, нито да отидеш нормално с него на работа. Мръсотия, прах, задръствания, простотия, селяния ... не ми се коментира просто, че пак се ядосвам.Обмислям сериозно да емигрирам, но още не съм решил дали в САЩ или в Канада.

89

Анонимен

преди 4 години

Точно във витошките села от Пернишката страна е много по-добре за живеене - Мърчаево, Драгичево, Рударци, Кладница, Боснек, Студена.В така наречените престижни софийски квартали - Бояна, Драгалевци, Симеоново и Бистрица нямат дори канализация. Което е повече от смешно - да наречеш престижен квартал, такъв който още кара на нужница.

88

Анонимен

преди 4 години

До преди 10 години София беше не само тих и спокоен град, но и етнически чист.Обаче откакто дойдоха ГЕРБ докараха избирателите си от цялата страна.Затова сега вони, смърди и не се трае.Мякането отделно. На мен не ми пречи особено, защото зная няколко езика.

87

да видим

преди 4 години

До ВанкатаСтана тя, каквато стана - хора, живяли в София десетки години бягат в провинцията, за да живеят нормално, а от там идват другите - да стават Софиянци. НОРМАЛНО.

86

Анонимен

преди 4 години

След Освобождението София е градът с най-многобройно българско население и четвърти по брой жители малко след другите три града.

85

Столица

преди 4 години

"Венеция на калта" през 1879 г, кална е и днес. Тогава е нямало с кого да се оправдават шопите, че градът им тъне в ***, но е бил точно такъв - ***. *** е и днес, *** беше и преди да се заселят страшно много хора от провинцията. Помня София през 80те, нямам добри спомени. Да не говорим, че градът се е напълнил изкуствено с "хора" по времето на комунизма. Ефектът е налице. Шопите обаче обвиняват хората от провинцията без да се замислят, че те отиват в София, защото нямат друг избор.

84

Анонимен

преди 4 години

До АнонименКолко грешки има в поста ти ??? Надали знаеш...............

83

до 66

преди 4 години

Провери какво е състоянието на Перник в сегашно време, преди време имаше далавера да си продадеш апартамента в София и да си купиш в Перник.И много хора го направиха и си стабилизираха живота именно от разликата в имотите но това е минало време.В Перник има малко ново строителство и свободните жилища се свършиха ,така че и там го удариха на балонни цени като в София вече съвсем малко по евтино и вече няма никаква далавера да го правиш.

82

До 81

преди 4 години

Да, така е. Прав сте.

81

АЛООО

преди 4 години

До сфТогава имаше софиско жителство. За да го получиш задължително трябва да си мързелив, неграмотен, завислив, от възможно най-затънтено село в което няма дори църква и читалище. Но за сметка на това да си фанатично предан на партията интригант и доносник---------------------Мойто момче, масово хората тогава НЕ ДОНОСНИЦИ между другото, работеха минимум 10 години в София, като живееха по квартири, за да получат жилище. Престанете вече да изопачавате истината, ок ? Манипулацията ви се отдава,

80

Анонимен

преди 4 години

Няма нито историята нито инфраструктурата на други европейски градове и столици.То това е най-трудно да им го обясниш. Казвам го като човек, роден и израсъл в София. Тихо и спокойно било някога, зелено и видиш ли - красиво. Красиво пък кога? София е била едно кално село, в което е имало някакви смислени идеи между войните. По време на 2СВ част от сътвореното е унищожено, а след това идват и каскетите и дозабатачват нещата. Сега синовете и дъщерите на каскетите продължават с безумията.

79

НЯМА ЩО

преди 4 години

Каква "красива" гледка. В тези дупки не бих вложил и стотинка, но ..... да сме софиянци. Положението вече става плачевно и трагично. Това не е град, а едно голямо мръсно гето за жалост. Имам късмет да живея в сравнително добър все още квартал със зеленина. Но принципно съсипаха София.

78

Софиянеца

преди 4 години

Значи, ако утре отида да живеят в Нигер, ставам автоматично нигериец, така ли?

77

Образован ром

преди 4 години

Трябва да се приеме, че София е пренаселен град и това е нормално на фона на сбърканата ни икономика. И хората, които живеят тук, от където и да са, трябва да са толерантни и възпитани един с друг. Който не го направи, него можем спокойно да го наречем ***.

76

Анонимен

преди 4 години

София след освобождението е наброявал 12 000 от които само половината българи. Десети по големина. Само с две училища. Избрана е за столица заради релефа. Тоест равно и удобно за строеж. Ударно заселен със шопи от селата, после и всякакви. Няма нито историята нито инфраструктурата на други европейски градове и столици. Манталитета на "кореняците" съответно е провинциален но такава си е и държавата.

75

перник винкел

преди 4 години

До 74Е, не може всички да са велики пичове, некомплексари като тебе.Знам ви вас перничани, че сте най-големите с голфовете с петстин коня.

74

Анонимен

преди 4 години

До 69Отваряш картата на гърция и точно това до аспровалта го виждаш как се казва.Οφρύνιο

73

Анонимен

преди 4 години

Донеси ми нея лопатка-това го употребяват по Силистренско и Добричко и като цяло ,малко са градовете ,които говорят твърдо и правилино,всичко друго миека-говори на миеко,-това Русе,Силистра,Добрич,Варна,В.Търново,Хасково,Пловдив,Харманли,и где много други говорите на меко-миекате и човек трябва да си взима преводач,ако не е контактувал с миекащи!

72

до 73

преди 4 години

Точно в Делта хил са най-големите провинциалисти и комплексари - начело със Славчо от Учиндол, Дагейско и Ани Салич от ромската махала на Благоевград, чието истинско име всъщност е Горна Джумая.

71

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен67Колко много от колегите ти?Не ти вярвам да ти кажа.В Драгичево и по делтахил - може, ама баш пък в Перник.