184

Анонимен

преди 4 години

Преди Гагарин много други изгубили живота си в Космоса...поредната партенка, препечатана директно от западната пропаганда.Типичните пинизи"герои" и самоуки "майстори" и от там вадят генерални изводи.Абе не ви ли писна да пишете простотии??? Знам, че за това ви плащат, но поне да ви беше срам малко поне.

183

Анонимен

преди 4 години

Ако някой не вярва технологичните гении от Италия са готови да публикуват електрокардиограмата на кучето Лайка, която са направили като са проследили радиосигнала.

182

Анонимен

преди 4 години

Според думи и изрази в текста, човек може да разбере от какъв език е направен превода - примерно "изгубените астронавти", веднага ни насочва към източника... Антируската злоба също дава идея защо е сглобен този пасквил, който съдържа технически обяснения за хора без основно образование.

181

Анонимен

преди 4 години

Много ми е интересна фразата-"Загинаха 78 души от екипажа на ракетата!!!"Това някакъв кръстосвач от "Star wars" ли е бил"Абе не пишете глупости и прос...тотии че вече и децата ви се смеят!!!

180

Анонимен

преди 4 години

До Така е .."Кучето Лайка умира от стрес в самото начало на полета."Стига бе, 20-годишните италиански технологични гении са засекли пулса му в космоса...

179

Така е ..

преди 4 години

До Анонимен 156 Кучето Лайка умира от стрес в самото начало на полета. Руснаците не знаят дали човек ще остане жив в Космоса. И въпреки това рискуват и изпращат Гагарин. След една обиколка на Земята се приземява жив и всички са изненадани , но и радостни.Гагарин се превръща в най известния човек на Земята. Обикаля по държави и получава подаръци/ кола от Франция/ и др.Става по известен от Хрусчов , а това не се харесва на Първия.По натам знаете....

178

Анонимен

преди 4 години

Аз, като инженер, съм много любопитен да разбера как "20-годишните технологични гении от Италия" са се научили с ефекта на Доплер да изчислят височината на обекта. Ефекта на Доплер се състои в промяната на честотата на приближаващ или отдалечаващ се обект. Промяната на честотата е пропорционална на скоростта на сближаване или раздалечаване. С ефекта на Доплер може единствено да се установи скорост и то не при обекти, които се движат радиално (по окръжност), тогава е неприложим.

177

Гледна точка

преди 4 години

При съперничеството от онези години нищо не е можело да излети в космоса или да катастрофира без да бъде забелязано от противника.Какви са тея напъни? Точно обратното! - сега технологиите са много напреднали, всеки подслушване всеки, има хиляди спътници около земята, информационните технологии са напреднали неимоверно. Тогава ползваха морзовата азбука....???

176

Питам

преди 4 години

САЩ съобщават предварително кога ще излетят , а руснаците след успешен старт.Защо така ?

175

Анонимен

преди 4 години

Скромно - само сърцебиенето на кучето Лайка са засекли, а можеха да засекат и звуците които издават космите на кучето при растежа си или ухапването бълха, която мляска като смуче от кръвта на Лайка.

174

Анонимен

преди 4 години

При съперничеството от онези години нищо не е можело да излети в космоса или да катастрофира без да бъде забелязано от противника. Американците са следели изкъсо всичко, което руснаците правят и обратното - руснаците не са пропускали нищо от американската космическа дейност. В този смисъл са смешни подобни глу.пави теории на конспирацията за хипотетичните руски космически катастрофи или за това, как американците не били кацнали на луната. Съперникът веднага би дал гласност още тогава.

173

Анонимен

преди 4 години

Това ми звучи като загиващия мексикански залив причинено от чернобил

172

Анонимен

преди 4 години

Двамата аматьори с оборудване от типа направи си сам са успели да прехванатсигнали, които са били пропуснатиот всички високотехнологични проследяващи станции на САЩ, Великобритания, Канада, Германия и Франция, чийто върховен приоритет е бил да проследят всеки космически старт от територията на СССР

171

Анонимен

преди 4 години

Запалва се руска ракета и умират 78 души от екипажа й? Това някакъв пътнически космически лайнер трябва да е било..."засичат нищожна скорост, което ги навежда на мисълта, че апаратът се отдалечава от земята" - това гениално техническо заключение кърти мивки.

170

Гледна точка

преди 4 години

Рушистанските маяци са се "напукали" като български кирки от '76 година. Искали да дpaйфат колективно, но са объркали входа на тоалетната с този към откритият космос. И сега се рееят из безкрайността му, прославяйхи вкусовите и енергийни качества на руската водка.

169

Waffen SS

преди 4 години

Е,няма що открили ефекта на Доплер,нещо,което се учи в 11 клас по физика.Още една глупост.""не друго, а сигнала SOS. Засичат нищожна скорост, която ги навежда на мисълта, че апаратът вече се отдалечава от Земята.""Та Първа космическа скорост,е тази с която се движат спътниците на орбита е 7,91км/сек,а за да отпътуваш в космоса и да напуснеш орбитата около Земята е необходима Втора космическа скорост от 11,2км/сек.Тези и двойки по физика не заслужават,радиолюбители

168

рускиня до инженер

преди 4 години

E?? тогава защо лъжеш че катастрофи с космически полети са криели? Намери в интернет телевизионна програма "Време" от 29 юни 1971 - когато е обявено за катастрофа? Аз я чух със своите уши. А ти вярвай на себе си и търсите конспирации

167

Анонимен

преди 4 години

Русия и до ден днешен продължава да крие информация за всякакви подобни случаи и трагедии, просто това си е официална държавна политика, так човешкия живот няма никаква стойност

166

Инженер до рускиня

преди 4 години

Това което не съм чул и видял не се е случвало. Вярвам само на себе си и на Kromid .

165

Сата Н.

преди 4 години

Тези космонавти не са били на служба по това време. Те са били в отпуска и са излезли да се повозят с космическите кораби. Просия/СССР тук е непричом.