41

бг

преди 4 години

...то си го пише в статията, човека се е казвал Георги Николов Делчев ! Какъм Гоце, какви 5 лава... ?!? И като нашите...говорят за "Гоце"...ама много им клякат на коминтерновските макета !

40

Анонимен

преди 4 години

Дали българин, дали македонец - минало свършено и заминало! В момента България и Македония са взели-дали и са едно голямо НИЩО и в НЕБИТИЕТО! Споровете са адски безсмислени и банални. Нека първо си вдигнем гащите в памет на герои от миналото като Гоце Делчев отколкото да спорим до гроб дали бил маке или ***!

39

Шопо

преди 4 години

Що им обръщате внимание на тия клапчовци ? Моята баба е родена през 19 век близо до Куманово и си беше чиста българка !!! Брат и също ! После на власт дойде Югославската комунистическа партия доминирана от сърбите и тогава се ,,роди,, ,,македонска нация,,....

38

Елемаг

преди 4 години

Въпрос, в памет на моят приятел Божо Димитров:Ако Самуил е бил македонски цар,кой през това време е бил цар на България?

37

1

преди 4 години

До ОруелКакво значи подписали? Декрет за създаване на нация и език ли?То едно нещо или го има, или го няма.Утре като се албанизират, за илирийска държава с ново име ли ще ги признаваме?

36

Д-р Исня

преди 4 години

Е какъв да е - това македонец е като перничанин, пловдивчанин! Областна особеност, не национална!

35

Анонимен

преди 4 години

а какво е мнението на как К, шефката на БСП..................когато в България тази сбирщина от национални предатели, дали костите на Гоце на македоните, все още е законна, Вие какво очаквате да твърдят край вардаро ?

34

@

преди 4 години

До АнонименПо скоро ако Япония не беше нападнала САЩ, СССР щеше да бъде пометен от гордите прусаци и България да е победител във войната.

33

Анонимен

преди 4 години

Американец ли е бил Роджър Уилямс (1603 г. - 1683 г.) или англичанин?Основател на колонията Роуд Айлънд, една от първите 13 оригинални британски колонии и същевременно роден в Лондон.Едва ли ще чуете американци да се дъpлят заради него и да твърдят, че бил американец, въпреки че е роден в Англия.Та, така и с Гоце Делчев - безсмислен спор. И ако се окаже че е бил българин какво толкова лошо ще стане за братята македонци?

32

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 31Детинските ти размишления са ... увеселителни!

31

Анонимен

преди 4 години

До Най-големиотАко Хитлер не беше нападнал СССР, България щеше да си запази Тракия и цяла Македония след 1941 г.. Кой е предателя а

30

Оруел

преди 4 години

Джамбаски ти и вашето правителство се подписахте за македонски език и нация , не се прави на лу!

29

Най-големиот

преди 4 години

комунистите са най-големите предатели -подарявали Българщината и Българите на Москва и Скопие и Белград. Заради тяхното изменничество и антибългарска политика сме в лоши отношения и с македонците и сърбите. Тея поседните не осъзнават каква грешка са направили българските комунисти в угода на Коминтерна и продъжават да предявяват претенции към България. Георги Димитров е най-големия предател на Блгария.

28

Анонимен

преди 4 години

ако искат да се пишат и марсианци, то сред тех има още хора дето се пишат "югословени", но неможе да да се бъзикат с паметта на хора дали живота си за една или друга кауза

27

1212

преди 4 години

До Анонимен Никой не твърди обратното, но същото важи и за българите. Щом Георги Делчев е заявявал, че е българин и го е написал собственоръчно, нито макетата нито който и да е друг трябва да променят нещата. Нали така?

26

до 20

преди 4 години

да,но не всеки може да променя както му е кеф историческите факти и тези истински Българи дали живота си за България да ги пишат фирумци!

25

1

преди 4 години

До АнонименПроблема не е в това, като какви са се възприемали, а че някой се мъчи да налага като какви са се определяли!

24

Анонимен

преди 4 години

За какво ние приятелство с тия? Затваряте границата спирате им паспортите

23

sante_dog

преди 4 години

А защо само по телевизора, Ангеле? Нали си в управлението. Защо Катето Захариева не прати една протестна нота и да им каже ако много се бъзикат че ще им трявба нов преспански договор ама този път с България? Да не си сменят пак името - този път на Северозападна Македония. Гърците не клекнаха и си получиха всичко - и името и Александъра - както си е правилно. А нашите се навеждат да цункат и к'вото им се каже от Брюксел се случва. Няма нужда от толкова слагачество...

22

Анонимен

преди 4 години

Гоце Делчев е искал македонска държава колкото да я отцепи от Турция без Англия и САЩ да нападнат България. После и Георги Димитров се опитва същото. Това е истината. Преди 1941 г. Джамбаски не е имало македонска нация, но българите в Македония нямат права и се пишат насила сърби от краля на Югославия ми са посръбчвани, а в Гърция са етнически прочистени и е забранен български език. За тях Джамбаски и Захариева с Каракачанов мълчат или лъжат, защото за да не сърдят НАТО и биг брат САЩ.