23

До 27 Анонимен

преди 4 години

За каква Македония се е борил бре. Тогава е нямало такова понятие Македония. Кубер и куберовите българи идват в земите на днешна Македония и Панония. В старите летописи пише, че завладели тези земи от елините и когато нашата България на Аспарух стига до земите на Македония, вижда вече уседнали българи по тези земи. В Османските архиви също е пишело, че в Македонска област са само българи. Няма потомци на Александър Македонски по тези земи от 24 века.

22

Анонимен

преди 4 години

Както скоро ми каза един местен екскурзовод в Охрид - "Един народ - 2 държава" ама пуста му политика!

21

Анонимен

преди 4 години

В цялата тази история само си показваме дебелоглавието и ината. Гоце се е борил за свободата на Македония и македонците са в пълното си право да го честват както и когато си искат. Дали ще се е присъединила после към нас или не, дали ще я анексираме чрез съединение или не няма значение. Сега си съществува като напълно суверенна държава и ние не може да и се месим.

20

Патриот

преди 4 години

До От ПатриотДържавите това са правителстваа на едни държави днес си в Крим утре си в Русия или на 3 морета държави няма реално. Има договори, но кой ти гарaнтира, че някой няма се откаже ог тия договори. Кое ще ползваш Силата на правото или Правото на силата. Всичко е в ума на човека. Ако се върне чичкото с мустаците и ще ги схванеш нещата.

19

бау

преди 4 години

Спокойно, бе! Вашите кокали нали са си при вас! На никого няма да ги дадем, пък кой ли ги иска!

18

Анонимен

преди 4 години

И какво лошо има! Нали сме толерантни, добронамерени и с обща история! Това ли ви е проблема? Врещите, защото ви го поднасят като скандал! Я, телевизиите с тържествен тон, хълцащи от умиление и възторг да обявят как премиерите Борисов и Заев са се разбрале да честват заедно паметта на Гоце Първанов и всички начело с политолозите експерти ще обясняват ,,поредния силен ход на премиера - Бог!

17

Анонимен

преди 4 години

Македонците нямат никакво българско самосъзнание, след като в учебниците им пише лъжи и те ги мислят за истина..Никаква разлика с нас и нашите учебници по история...

16

От Патриот

преди 4 години

Каква абстракция са държавите? Това са реални територии и си имат собствени политици, собствени закони, икономика и др. Викингите също имат обща история, но живеят в няколко държави. Македонците нямат никакво българско самосъзнание, след като в учебниците им пише лъжи и те ги мислят за истина.

15

Мето от Факултето

преди 4 години

Значе бай Гоце дету е руден у Кукуш тогашна османлиска земля, денешна македонска е бyгарин оти се самоопределува како такоф, а язе дето сум роден у Факултето тогашна, а денешна бyгарска земля, самоопределам се како бyгарин, имам бyгарски пасош, насекаде в европската уния ме имат за бyгарин, името ми от бyгарско по-бyгарско (Методий имам и брат Кирето-Кирил)съм ром. Така ле???

14

Патриот

преди 4 години

До До ПатриотДържавите това са абстракции, Македония и БГ е едно и също нещо като народ.

13

Анонимен

преди 4 години

Там му е родината, там ще са му и костите! Но за нас това е пример, как когато сме били добронамерени никой не го оценява! Сега правим същата грешка!

12

Анонимен

преди 4 години

Той се е борил за освобождението на българите в Македонска област. Тогава е нямало анти-българска политика и държава Македония с изопачена история..Но сега има и трябва да се разберем с нея, точно по-същият начин както е нямало и държава България няколко десетки години преди тези събития.

11

До Патриот

преди 4 години

На тази дата е извършено предателство към паметта на българина Гоце Делчев и костите са му преместени в друга държава. Как да честваме предателство.

10

Тукидит

преди 4 години

Той едно време е бил българен, защото е нямало македонска даржава, но сега е горд македонец! И Бойко е бил комунист, а сега е антикомунист! Диалектика бе, приятели! Вие за 100 години колко националности сменихте? - Бяхте князе, царе, НРБ-е и сега сте РБ-е! Светът не стои на едно място! Американците още колко народи, нации и даржави ще открият, коментерна не ги е сънувал дори и в най пъклените си манифести и резолюции!

9

Пауло Куелио

преди 4 години

Питал съм се отде толкова пари, че да накараш поколения прости хора да си забравят потеклото и да се пишат я марсиянци, я македонци... Александър македонски има да се чуди....

8

Бай Ной

преди 4 години

Че кой казва, че не е българин, аз казвам само, че се е борил за свободата на Македония, а не, че не е българин.

7

До 3

преди 4 години

Той се е борил за освобождението на българите в Македонска област. Тогава е нямало анти-българска политика и държава Македония с изопачена история.

6

Анонимен

преди 4 години

Тогава всичко е било разделено на революционни окръзи бил е водач на четите из Родопите, Одринска Тракия и там още какви е имало дори е бил в Бургас, аман от шовинисти. Туй, че е роден в Кукуш няма никакво значение той е общ герой на Балканите изобщо.

5

Тоце

преди 4 години

Генчева! Недей да знаеш много, че ако дойда.....!

4

Анонимен

преди 4 години

Все още не разбирам какво общо има темата за Гоце Делчев със субсидирането на партиите ....Депутатът е от ВМРО, явно това е връзката